Not another wishlist ;)


Datorita economiilor facute in ultimele luni am reusit sa imi iau de Paste toate lucrurile pe care i le cerusem iepurasului in scrisoare. Multe nu au ajuns inca la mine, le astept cu nerabdare, dar pot inchide oficial acel wishlist!

Si evident, dupa orice sfarsit vine un inceput si imediat m-am pus pe construit o lista noua de dorinte! Nu am numit-o May Wishlist deoarece pana in mai cine stie ce ispite o sa apara in calea mea?
Voi incepe cu o pereche clasica de espadrile. Nu am avut niciodata asemenea incaltari, dar par foarte comode si nu arata rau. Stiu ca cele mai multe au snururi ce se leaga pe glezna, dar eu as simti ca ma sufoc cu panglicile rasucite si sigur nu le-as purta. Cand eram in liceu aveam niste sandale cu astfel de snururi si am cosmaruri cand ma gandesc la ele (erau roz si ciocate- absolut penibile, dar imi amintesc ca pe vremea aceea se purtau :)))


Imi plac tare aceste sandale! In primul rand pentru ca nu par foarte inalte. Apoi, pentru ca au o mica platforma in partea din fata si nu o sa imi alunece degetele cand ma va prinde vreo ploaie de vara sau cand voi transpira/trece pe o strada umezita de masinile ce stropesc asfaltul cand e super-cald afara.
Si au si benzi elastice pe parti si atunci cand ma voi impiedica nu le voi rupe. Nu stiu daca voua vi s-a intamplat, dar pentru mine nu e ceva nou :D.

                                                       PersunMall


Vreau o rochie alba din dantela, dar nu chiar asa de scurta ca cea din poza. Sora mea are una si i-am furat-o o singura data! Cat de bine m-am simtit in ea! A ei e vintage, de culoare crem si am fost furioasa ca nu i-am luat-o inainte si nu am observat-o eu prima pe umeras!


Pe Miniprix am vazut un ghiozdan-geanta care mi-a atras atentia. E foarte simpatic  acest ghiozdan si poate fi purtat si cu rochie sau fusta, tinut de toarta din dotare. Culoarea e frumoasa, usor de asortat si ghiozdanul pare practic si incapator.




Imi mai doresc un fond de ten de la Yves Rocher, cu acoperire medie si textura usoara. De curand am primit fondurile de den Infaillible si nu le pot folosi decat in combinatie cu crema de fata. Sunt foarte, foarte groase (cum imi aminteam ca sunt), se strang in liniile de expresie, arata ca o masca si sunt greu de intins si uniformizat. Clar nu voi mai cumpara niciodata acest fond de ten! Il consider bun pentru fetele cu ten uscat/normal, pentru ca pe pielea mea aluneca si nu se fixeaza deloc.









 Pentru ca mama mea are neaparata nevoie de niste suplimente pentru inima si rinichi, la orizont se intrevede o comanda Iherb. I-am explicat eu cum sta treaba cu diferenta de pret, cum am luat eu teapa anul trecut cumparand de la Plafar mai multe capsule cu 400 de lei, pe care le puteam lua cu maxim 20  de dolari de pe Iherb.

De aseamenea, sora mea avea nevoie de probiotice, pentru ca are probleme mari cu stomacul (din cauza unei diete drastice, asa ca aveti grija), de omega 3 ( cu untura de peste, tot pentru stomac). Nu puteam sa stau pe dinafara si mi-am facut o lista cu dorinte:

-calciu+magneziu+zinc+vitamina D- pentru caderile de calciu pe care le am in perioada menstruatiei;
-vitamina E-200- cu rol anti-age, pentru piele, par si unghii;
-capsule cu otet de mere- pentru reglarea glicemiei, scaderea poftei de dulciuri si curatarea toxinelor din sange;
-coenzima q10- cu rol anti-age pentru piele, inima si rinichi. O voi imparti cu mama mea, pentru ca am ales un flacon cu 150 de capsule;
-vitamina C- pentru intarirea sistemului imunitar;
-complex B (vitaminele B+ acid folic)- pentru regenerearea parului, unghiilor, a pielii uscate si organelor interne (in special ale femeilor).

Aceste suplimente pot fi folosite in multe alte scopuri, dar eu v-am spus pentru ce le-am ales personal. In total m-ar costa cam 60 de lei, un pret incredibil de mic avand in vedere ca din Romania cu aceasta suma imi luam doar capsulele de Q10 (eu voi primi doar 50 de capsule din cele 150 din cutie, iar la noi 50 de capsule cu concentratia 30 mg costa vreo 65 de lei).

Toate flacoanele au intre 90 si 250 de pastilute in interior, sunt foarte economice si pe viitor voi incerca si alte tipuri, in functie de necesitatile mele. Nu inteleg de ce la noi sunt preturile atat de mari, de parca noi am avea bani, iar americanii ar fi mai lipsiti. Am vazut in farmacii probiotice Made in Usa la preturi de 5-6 ori mai mari decat pe Iherb. Consider ca acest lucru este un furt nerusinat si ca ar fi de preferat ca noi, consumatorii, sa boicotam farmaciile si sa luam suplimente numai din afara granitelor. Din pacate sunt multe persoane comode sau nestiutoare (cum eram si eu anul trecut) care platesc sute de ron pentru suplimentele prescrise de medic. Si sa nu credeti ca mi-am cumparat cu 400 de ron cine stie ce grozavii, ci doar crom, calciul, capsule cu usturoi, lecitina, spirulina si un complex pentru cresterea imunitatii. Si toate in flacoane de 30 de capsule pe care le-am terminat intr-o luna si nu le-am recumparat pentru ca nu aveam la dispozitie din nou aceeasi suma.







Comentarii

Ce draguta e rochita alba si sandalutele! iti doresc sa ti le achizitionezi pe toate si sa ne arati si noua noile cumparaturi:* Si eu mi-am comandat fdt restructurant cu trandafir de la YR, trebuie sa imi soseasca. Tu l-ai mai avut?
te pup!
Cleo
Gina Cristiana a spus…
Mi-am rupt de multe ori sandalutele pentru ca am calcat stramb :))
Off, mie nici acum nu mi-a ajuns comanda iherb dupa atatea saptamani, cred ca data viitoare voi pune pe o adresa din afara Bucurestiului pentru ca m-am saturat sa astept luni de zile dupa comenzi..
Am inceput sa iau calciu,mg,zn de prin ianuarie acum am facut pauza insa am ramas masca cand am vazut ca 100 de capsule sunt 3 dolari iar la noi 30 de pastilute 10 lei.. Mi-as dori si eu cateva suplimente de la ei pentru ca au niste preturi super mici. Mi-ar placea sa traiesc in SUA sau oriunde in alta tara unde traiul este mult mai usor..
Alina a spus…
nu-mi spune de preturi, eu trebuie sa iau zilnic calciu si fac asta de vreo 3 ani, ar trebui sa cumpar si eu de pe net, dar n-am card :(
tiff4mk a spus…
Hey :)
Sadalutele maro de la miniprix mi le-am comandat si eu (impreuna cu o salopeta):)
abia astept sa ajunga ca sa-ti spun daca merita sau nu sa ti le doresti :P
pup
fuchsia a spus…
Ca de obicei, n-ai gusturi proaste. Deloc :))
Ador rochia :X Chiar asa scurta cum e in poza.Imi plac mult rochiile scurte bodycon (sunt sexy si nici nu se ridica la prima adiere de vant...)

Intrebare: tu cu ce te incalti cand porti rochii si fuste de dantela? Am observat ca ai multe si cred ca esti in masura sa-mi dai un astfel de sfat. :)
In afara de niste pantofi negri, cu platforma si toc foarte inalt, care sunt mai degraba adecvati unei tinute de club-si cum nu merg asa des in cluburi si nici nu sunt mare fana a combinatiei fusta/rochie f scurta si tocuri f inalte, nu stiu ce as putea asorta la o astfel de rochie. Ce parere ai, se potriveste cu cizme/botine? Sau cu ceva pantofi fara toc?
Universul DADA a spus…
Si pe mine ma tenteaza foarte tare sa pun o comanda pe Iherb, iar acel ghiozdanel m-a tentat si pe mine cand l-am vazut pe site-ul miniprix :)
Toma Aurora a spus…
Cleo, nu am mai avut fondul de ten, dar l-am zarit in lista ta si am cautat informatii despre el pe internet. Conform descrierilor este ceea ce caut: un fond de ten lejer, usor de aplicat. Astept cu interes primele tale pareri despre el.:*
Toma Aurora a spus…
Gina, ce rau imi pare sa aud acest lucru. Mie de regula pachetel imi sosesc in 4-5 zile, dar am auzit ca altor fete le vin produsele si in 6-8 saptamani. Sper sa se rezolve si sa ajunga cat mai repede la tine!
Toma Aurora a spus…
Alina, de ce nu iti faci card? Este gratuit si in 5-6 zile intri in posesia lui. Eu am unul la Ing Visa Electron, pentru comenzi online. Vei primi si un dispozitiv prin care vei putea verifica online tranzactiile. Sora mea are card Raiffeisen si a primit de asemenea un dispozitiv pentru homebanking. Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Tiff4mk, le-am comandat si eu :D
Am auzit ca ar fi frumoase si comode si abia le astept!Am mai vazut cateva modele frumoase, dar mai astept....poate baga altele noi si atunci iar voi fi atrasa sa comand! Multi pupici!
Toma Aurora a spus…
Fuchsia, eu le port numai cu cizme. Am unele joase din piele de la Pull&Bear si altele din piele intoarsa de pe Asos. Rareori port tocuri pentru ca mi se par incomode si nepotrivite pebtru o zi in care am mai multe treburi de facut.


Si cu balerini merg purtate, dar pe mine ma rod toti balerinii, tenesii si de aceea prefer cizme (fara intaritura in partea din spate).Pupici!
Toma Aurora a spus…
Dada, pana am dat prima comanda am stat ceva pe ganduri. Apoi au urmat alte comenzi si acum nu mai stau pe ganduri cand vine vorba de iherb. Transportul practic e gratis (gratie reducerii de 5$) si produsele sunt convenabile ca pret!
ralucatm25 a spus…
Admir de fiecare data tot ce-ti cumperi,mai ales rochiile sunt deosebite.
La noi sunt asa scumpe medicamentele din cauza firmelor care le aduc de la firmele producatoare din strainatate si pun adaos de multe ori de 100%.Romanasii nostrii trebuie sa castige cat mai mult si sa ia comisioane grase.Cel mai mic din firma aia,reprezentantul care vine prin spitale sa prezinte medicamente medicilor ia cel putin 800-1000 euro pe luna,asa ca-ti imaginezi cat au cei de sus.Ai observat cred ca firmele noastre producatoare din Romania au cam dat faliment pentru ca nu exista interesul sa produca si sa vanda medicamente ieftine.Dar aici nici o institutie nu functioneaza in interesul cetateanului,ci doar in al celui care o conduce,asa ca de ce ne mai miram?
Sa porti cu placere tot ce o sa-ti cumperi.
Irene a spus…
am vazut ca esti fan Dorothy Perkins .. nu am comandat niciodata dupa acest site,insa am vazut multe articole pe care as vrea sa le achizitionez. am vazut ca poti folosi si un cod de reducere .. este ca iherbs ? poti sa dai mai multe detalii,pls :D
tiff4mk a spus…
a, super :)
ma bucur mult ca ti le-ai comandat si tu :P
sunt cu ochii pe ei, ca sa mai prind marimi mici.
te pup
Alina a spus…
Vroiam sa-mi fac la raiffeisen. nu stiu de ce nu-mi fac, dar cred ca din cauza ca daca-l am incep sa cumpar haotic..
Toma Aurora a spus…
Irene, nu este ca la Iherb. Adica nu se merge pe principiul recoandarilor. Codurile de discount sunt generale si nimeni nu primeste comision in urma folosirii lor. Ultimul cod promotional a expirat pe 15 aprilie, de Paste. A fost valabil o saptamana si se primea 25% reducere utilizandu-l. L-am mentionat la timpul respectiv pe blog!Pupici!
Toma Aurora a spus…
Raluca, ai mare dreptate!
De asemenea multi romani prefera sa cumpere ce e mai scump, gandindu-se ca acel produs este si mai bun. Dar uneori este complet fals: vitamina C 200mg reprezinta acelasi lucru indiferent de pret. Cand eram mai mica tin minte ca luam o vitamina C romaneasca, care nu se mai produce. Astazi te lovesti numai de Walmark, Bayer- cu preturi mari (10 lei pentru 30 de pastile). Multi ar spune- ce mai e 10 lei? Nu este mult, dar valoarea pastilelor este cu mult mai mica decat cei 10 lei. Uneori aceste vitamine se extrag din plante si legume usor defecte (nu stricate, dar care nu sunt perfecte estetic), cumparate pe preturi foarte mici de la padurari si agricultori.
Toma Aurora a spus…
Voi face o postare si voi promova acest caz si pe pagina mea de Facebook. Toate cele bune!Aurora
fuchsia a spus…
Sunt de parere ca intr-adevar ai dreptate si se potriveste cu cizme. Cred ca s-ar mai potrivi si cu pantofi oxford(brogues), dar tot cizmele vor fi prima mea alegere pentru o astfel de rochie. Poate doar daca e vara si e prea cald pentru cizme o sa incerc altceva. Multumesc pentru sugestie.
Te pup !
Irene a spus…
ti-am dat un mail :)
Maya a spus…
Un bogat si interesant wishlist ca de obicei Aurora. :) Vreau sa dau si eu cat de curand prima mea comanda pe Iherb, vreau niste pastile pentru memorie, acum nu stiu cat de mult ma vor ajuta pastilele sau autosugestia...
Gabriela a spus…
Buna, am citit acum ceva timp articolul tau si de atunci ma tot gandesc sa comand si eu niste suplimente.Am si eu cam aceeasi problema ca sora ta,o perioada am mancat lucruri cam nesanatoase si orele la care luam masa erau total haotice si acum au inceput sa apara probleme. M-am uitat la probiotice si nu stiu ce sa aleg sunt atat de multe, ai putea sa imi spui ce ia sora ta? De asemenea am vazut ca pe unele dintre ele apare urmatoarea afirmatie *This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. As vrea sa stiu daca le-ai incercat sau te-ai documentat in privinta lor. O zi buna
Toma Aurora a spus…
Buna,Gabriela!

Nu am facut mari documentari in ceea ce priveste probioticele, doar am citit reviewsurile lor de pe iherb. Am descoperit astfel ca un probiotic bun trebuie sa aiba cel putin 2 miliarde (bilions) de bacterii active. Daca are milioane(milions) de bacterii,nu este eficient!
Toma Aurora a spus…
Sora mea are o problema destul de grava la stomc. A tinut o dieta drastica si a ajuns sa cantareasca cca. 40 de kg dupa 2 luni de cand a inceput-o. Apoi au aparut problemele la stomac si de cativa ani incerca tot soiul de tratamente.
Gabriela a spus…
Multumesc mult pentru raspuns :*