Remembering...


Mi-am amintit zilele trecute de trei seriale SF pe care le urmaream cu sufletul la gura atunci cand aveam 10-11 ani, pe TVR1. Asa de tare imi placeau incat si in prezent imi amintesc multe faze, detalii, ciudatenii si de maine voi incerca sa gasesc site-uri de unde sa le descarc pentru a le revedea.

Preferatul meu era Primul Val. In fiecare episod se incepea cu citate dintr-o carte scrisa de Nostradamus, cel care a prevazut desfasurarea vietii pe pamant in mai multe valuri, mai exact 3. Serialul are 3 sezoane, cate unul pentru fiecare val. In fiecare episod se petrece ceva foarte ciudat, paranormal, in care o rasa mai veche decat pamantenii- GUA- este implicata prin implanturi, clonari, distrugeri in masa. Cade Foster, personajul principal este cel care de fiecare data tine piept celor care pregatesc al treilea val si automat distrugerea rasei omenesti.


Parker este protagonistul serialului Sapte zile. In fiecare episod el se intoarce in trecut cu o saptamana, cu ajutorul unei masinarii futuriste (cea din imagine). El incearca sa rezolve anumite probleme sau sa impiedice anumite evenimente sa aiba loc. Evident, in spatele acestei plimbari in timp se afla o oraganizatie guvernamentala americana, care urmareste salvarea anumitor persoane publice. Cu toate acestea, Parker nu se sfieste sa ajute si oamenii de rand, iar apogeul actiunii este atins cand masinaria sa se defecteaza sau cand nu reuseste din prima sa rezolve situatia.


Persoanajului principal, Thomas Veil i se sterge memoria. El nu isi mai aminteste nimic din trecutul sau, devine Omul de Nicaieri, dar treptat amintirirle sale incep sa prinda contur. Din pacate, cei din familia sa fac parte din acest plan conspirativ si nu isi dezvaluie legaturile de rudenie in fata lui. Barbatul se afla intr-o continua cautare, iar  in momentul in care realizeaza ca cineva i-a sters memoria pleaca sa vaneze aceasta entitate supraomeneasca si misterioasa.


Voi va mai amintiti de aceste seriale?

Comentarii

Gina Ionela a spus…
ooo,da! eu as mai pune acolo si Vizitatorul...un serial care mi-a placut mult de tot,a fost tot acum multi ani pe TVR! :))
Gina Cristiana a spus…
Nu imi plac filmele SF insa cele descrise de tine sunt chiar interesante. Nu imi plac filmele cu alta planeta sau cu tot felul de ciudati care vin sa atace planeta :)) cred ca am pierdut multe filme bune din cauza ca mie imi plac filmele comerciale..cu multe clisee. Recunosc :))
Cat despre seriale, "din cauza" ta ma uit la Fringe dupa ce ai postat lista cu seriale.

Te pupic
Toma Aurora a spus…
Imi amintesc si de Vizitatorul, era difuzat tot in acea perioada. Era un trend pe atunci- serialele SF. In paralele incepuse marea tornada a telenovelelor :))
Toma Aurora a spus…
Gina, daca iti place Fringe atunci si cele mai de sus vor fi pe placul tau.Si eu ma uit foarte des la filme comerciale, mi se pare normal sa le vizionez atat timp cat au fost create pentru toata lumea. Eu pana prin clasa a 7-a nu am avut cablu (nu era tras cablu la noi pe strada) si ma uitam doar pe TVR1 si pe TVR2. Nu prea aveam ce sa fac, ma uitam doar la ce se difuza pe aceste canale.
Descude a spus…
7 zile il urmaream si eu si imi placea mult de tot,pe celelalte doua nu le stiu!
Alina a spus…
eu nu-mi aduc aminte, cred ca nu m-am uitat la ele :))
ilda76 a spus…
Eu ma intreb la ce varsta eram cand aveai tu 10-11 ani, unde eram si ce faceam caci nu am auzit de aceste seriale!:)) Chiar daca nu le-as fi urmarit, ar fi trebuit sa-mi amintesc totusi ceva in legatura cu ele...sunt culmea!:(