Shopping Vintage- Part II- Deznodamantul


Pentru ca dorul nu poate fi astamparat decat facand ceea ce iti lipseste, am plecat la un mic shopping vintage (nu stiu cat de corect este mic shopping, dar asa pot exprima cel mai bine runda de cumparaturi de astazi!). A fost mic din doua puncte de vedere: a). pretul b). timpul petrecut!

Cand fac cumparaturi nu imi place sa stau sa ma uit de 100 de ori si apoi sa aleg ce sa imi iau (desi unii imi reproseaza ca alerg ore intregi prin magazine pana sa termin de cumparat ce vreau :D) si cum pun ochii pe ceva pe placul meu il si rapesc de pe umeras de teama sa nu il insface altcineva, din spatele meu!

Astazi am fost sa cheltuiesc premiul de la Click Pofta Buna (care inca nu a ajuns, dar pana va veni am luat din banii mei suma necesara). Va amintiti ca lansasem o provocare: Ce iti mai poti lua astazi cu 100 de lei? De fapt am cheltuit mult mai putin, in jur de 40 de lei pe tot ce am cumparat, iar cu transport cu tot am ajuns la 50 de lei. Ceea ce inseamna ca mai am inca 50 de lei din premiu cu care imi pot satisface alte dorinte!

Si cum in ultima vreme am fost inconjurata parca de un nor invizibil si imens de noroc, am avut noroc si astazi si am gasit niste minunatii (sau cel putin, din punctul meu de vedere asta sunt). Mentionez ca din bani am cumparat atat pentru mine cat si pentru sora mea (care nu m-a putut insoti din cauza ca participa la un targ de martisor). Ea merita mai mult decat mine, pentru ca s-a oferit sa ma gratieze si sa ma lase sa trandavesc pe tot parcursul targului, mai ales ca, intre noi fie vorba, eu nu ma pricep deloc la vanzari directe ci doar la negocieri si mai rau as fi incurcat-o!



Singurul obiect vestimentar pe care eu mi l-am luat a fost aceasta rochita alba! Este nespus de frumoasa in realitate, de 100 de ori mai frumoasa decat in fotografii si de ce sa nu ma laud, este de la Warehouse si costa 90 de euro in magazin! Este fix masura mea (10 uk) si se inchide cu nasturel in spate (alta manie de a mea).


Pentru sora mea am cumparat un set de doua umerase cu fluturi, ambalati extraordinar de frumos, intr-o cutie decorata cu fluturi si panglici roz. Mi-a fost si mila sa o desfac sa ma uit la umerase si o astept pe sora mea sa le scoata in seara aceasta din ambalaj!



Cerceii acestia ii vazusem si in magazinele  Accesorize si m-am gandit mereu ca i-as face o mare bucurie sa ii cumpar surorii mele, pentru ca ei ii plac cerceii simpli, cu pietre stralucitoare, sub forma de drop. Astazi i-am gasit in acest magazinas, la un pret mult mai mic (pretul initial era mult prea mare, din punctul meu de vedere, chiar daca dropsurile straluceau de iti luau ochii).



Am gasit din nou seturi de abtipilduri, de data aceasta cu imprimeuri primavaratice- cu fluturi si cu flori. Le voi imparti si pe acestea cu sora mea, mai ales ca vanzatoarea mi le-a oferit pe amandoua la pretul unui singur set (5 lei) si stie ca eu sunt mare fana a foilor, agendelor, cartilor cu ilustrate de altadata.




Si in final, i-am luat tot surorii mele un pulovar alb cu buline roz. A avut noroc ca am gasit unul foarte mic, pentru ca ea nu suporta decat hainele XS si l-ar fi aruncat cat colo daca ar fi fost vreo masura mai mare, indiferent daca i-ar fi placut sau nu modelul (spre deosebire de mine, care ma avant chiar si in haine XXL). Initial am stat pe ganduri sa i-l dau ei sau sa il pastrez eu, dar m-am gandit ca eu am suficiente pulovere in acest gen (chiar daca niciunul nu are buline) si o sa i-l pun ei in punguta cu restul cadourilor!


Asadar in acest fel am cheltuit eu astazi 40 de lei ( 15 lei pentru mine si 25 pentru sora mea) si consider ca am facut o treaba excelenta! Nu numai pentru ca mi-am luat o super-rochita, dar si pentru ca am reusit sa alcatuiesc un cadou minunat de martisor cu o suma foarte foarte mica! Nu pot sa concluzionez decat ca in ziua de azi mai poti sa cumperi ceva frumos, chiar si cu bani putini, daca ai rabdare si cauti acolo unde trebuie!


Comentarii

Raluca a spus…
vai..snt superbe toate! te invidiez pt ca mereu gasesti lucruri frumoase! presupun ca le-ai luat din Targoviste.te rog din suflet explica-mi si mie mai detaliat unde gasesc aceste magazine minune! Saptamana asta vreau sa dau si eu o tura! poate gasesc si ceva jucarioare pt fetita mea!

si inca ceva..scoate moderarea comentariilor...e mai bine fara! pup
claudia_mami a spus…
sunt frumoase toate -un cadou frumos ai pregatit pentru sora ta cu un buget foarte mic . bravoo.
ColourMePretty a spus…
Pfoaaa cum arata rochia, big envy here. Eu sunt pasionata de "scobit" prin magazinele sh, dar rochii am gasit foarte rar masura mea si nu iau sa le modific pentru ca croitoresei mele nu-i place activitatea asta. :)
N-am mai fost de ceva timp, imi placea cand era mai cald afara si plecam pe jos luandu-le la rand.
Sa o porti cu impliniri, o piesa delicata si boema potrivita primaverii.
Toma Aurora a spus…
Buna, Raluca!


In ceea ce priveste moderarea comentariilor, aceasta nu este activata, nici macar pentru cele venite de la anonimi.

Magazinul este aproape de centru orasului, langa fast-food-ul Regal (cel de langa autogara Atyc). Este undeva la scara unui bloc, fix pe colul paralel cu fast-food-ul!
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Claudia!


Imi pare rau ca am lasat balta acest gen de cumparaturi in ultima vreme. Acum ca a venit primavara nu mai exista niciun fel de obstacol :D
Toma Aurora a spus…
Ramona, nici eu nu am mai fost de o vesnicie, tot din cauza vremii geroase. Si eu tot pe jos le vizitez si imi place sa trec deodata prin toate. Astazi am fost intr-unul singur, pentru ca in celelalte e vital sa ajungi lunea la prima ora. Altfel iti mai raman resturile, pentru ca sunt foarte multi cumparatori!

Nici eu nu am de multe ori noroc la rochii, dar mi le modifica sora mea la masina. Uneori le mai modific si eu de mana, dar imi ia multa vreme si uneori nici nu imi place rezultatul.


Multumesc pentru urari!:*
Raluca a spus…
Chiar in sensul giratoriu parca este un magazin , chiar pe colt!

Iar celalalt magazin nu prea inteleg unde este( cel de unde ti-ai luat si iepurasul ) ..din cate stiu eu nu sunt blocuri pe partea aceea..doar vile..case mai mari...dar o sa merg si trebuie sa dau de el!


In ceea ce priveste moderarea trebuie sa schimbi tu ceva din setari pt ca de fiecare data cand lasam com pe blogul tau trebuie sa bagam niste coduri ca sa mearga publicat..asa aveam si eu la mine pe blog si am rezolvat-o...pup
Ce lucruri frumoase ai cumparat .. pulovarasul e foarte cute .. chiar imi place tare mult :X !! Te felicit pentru cumparaturi ,sunt super .
Toma Aurora a spus…
Raluca, acum am inteles la ce te-ai referit!

Iepurasul l-am luat tot din acest magazin unde am fost astazi. Magazinul acesta este chiar peste drum de cel de pe colt de care vorbesti. Langa el este un magazin mare de electrocasnice, care vin fix in colt si o patiserie/cofetarie maro, cu geamuri de culoare inchisa.


Nu este greu de gasit, se vede direct din intersectie! Peste drum de el este un cabinet notarial!Daca treci pe trecerea de pietoni dinspre acel cabinet ajungi fix in fata acestui magazinel!
Toma Aurora a spus…
It;s Friday, multumesc!Pupici:*
Alina a spus…
asta da afacere! nu-mi vine sa cred ce putin au costat!!!
Dorina a spus…
Aurora si eu vroiam sa-ti zic de moderarea comentariilor :))
Prima persoana care ti-a lasat commentul nu se referea la faptul ca le dai tu aprobare mai tarziu, ci la cuvintele de verificare.
Dezactiveaza optiunea cu cuvinte de verificare din tabloul de bord. E f. enervanta.
And now, clothes:)- sunt superbe. Si eu merg prin SH-uri la mine in oras, ca in Buc nu stiu nici unul, dar nu gasesc niciodata asa minunatii vintage ca ale tale.
O sa fac si eu un haul pe blog zilele viitoare cu ce mi-am luat eu, dar sunt chestii banale, simple,nu asa cute ca ale tale.
Sa le porti cu placere.
Oare in Bucuresti o fi un magazin de genul asta cu haine vintage?
Simona Tucu a spus…
Abia am asteptat sa vad partea a doua a articolului tau, eram sigura ca vii cu ceva "delicios" si intr-adevar nu m-ai dezamagit...rochita este sublima, cred ca iti dai seama cat e de "pe gustul meu" ... :P
Umerasele la fel - un minunat cadou, abtibildurile acelea numai tu poti sa le gasesti in locatiile tale secrete... :P

Ce sa zic, apreciez tipul acesta de postare, imi aminteste de perioadele mele din studentie cand aveam atat de putin bani si trebuia sa ii impart in asa fel incat sa imi ajunga pentru tot felul de lucruri necesare, dar si mici mofturi de fata, o astfel de postare m-ar fi ajutat sa ma organizez mai bine si de aceea imi place sa citesc la tine despre "cumparaturile tale inteligente" pentru ca eu cred ca poti sa inspiri mai multe fete care au un buget redus pentru cumparaturi...
Am tot promis ca voi face si eu postari similare, pentru ca am material, insa nu am reusit sa ma orgnizez deloc...

Felicitari inca o data pentru acest articol!! :)
Carmen Tobias a spus…
Awww, m-ai nenorocit cu pulovarasul ala! <3 E ataaat de adorabil! Si restul lucrusoarelor sunt, dar stii tu.... eu si bulinele :))
Descude a spus…
Rochita este a-do-ra-bi-la!!!!
Felicitari pt cumparaturile inteligente pe care le faci:)
Nu stiu unde gasesti tu mazinasele cu asemenea "bijuterii",eu una nu dau niciodata peste niciunul.
Raluca a spus…
M-am lamurit! Stiu exact despre ce magazin vorbesti! Am trecut f des prin fata lui dar nu am intrat niciodata! Saptamana asta ajung si eu sigur! Si chiar voi intra acolo! Ms de pont!
Gina Cristiana a spus…
Cu un pret atat de mic chiar ai strans niste lucruri superbe :) lucky you. Te pup
Toma Aurora a spus…
Da, exact acela este! El pare obscur, dar adaposteste multe minunatii. Multa lume prefera sa se duca la cel de pe colt, dar acolo mi se par preturile exagerate (ajung si la cateva sute de ron) si nici nu mi se par extraordinare!
Toma Aurora a spus…
Da, Alina, curata afacere! Dar uneori se intampla sa nu gasesc nimic interesant, dar asta este riscul!
Toma Aurora a spus…
Dorina, o sa ma ocup si de scoaterea acelui impediment din calea postarii comentariilor, promit!

Eu in Bucuresti stiu o sumedenie, mai ales pe bd. Elisabeta, dar au si niste preturi.....mai ceva ca magazinele din Mall. Cele cu preturi mici se gasesc de obicei pe la periferii sau in zonele mai slab populate, pentru ca acolo chiriile sunt mici si isi permit sa pastreze preturile scazute.


Stiu ca in zona 1 Mai sunt multe magazinele de gen,ieftine, unul este chiar pe Calea Grivitei, il vad mereu din masina. Nu stiu sa il localizez exact, este peste drum de Mega Image-ul din zona aceea!
Toma Aurora a spus…
Simona, cu siguranta oricine se poate descurca cu un buget mic, numai ca trebuie sa treaca peste orice fel de jena sau moft! Eu cand eram prin liceu si stateam mai prost cu banii nici nu as fi conceput sa port o haina sh, sau chiar noua dar comercializata la sh. Tin minte ca radeam de unele fete care faceau acest lucru (acum analizez abia cat de fraiera eram). Apoi am avut o perioada in care stateam bine financiar si investeam foarte multi bani in haine. Erau momente cand cheltuiam 5-10 milioane saptamanal in mall. Abia apoi m-am desteptat si am realizat cat de prost procedez. Vedeam hainele mele la foarte multe persoane, pe strada si la scoala. Probabil ca daca mi-as fi permis sa ma imbrac de la Prada nu s-ar fi intamplat acest lucru, dar nu aveam aceasta posibilitate! Asa ca trebuia sa se intample miracolul....si uite-asa m-am indreptat spre hainele facute manual, conform propriilor mele dorinte si spre articolele vintage. Si....pot sa jur ca cele vintage au fost mereu mai apreciate decat cele noi! :D


Te astept si pe tine cu postari asemanatoare! :*
Toma Aurora a spus…
Da, Carmen, chiar ma asteptam sa spui ceva despre bulinute. Am vazut pe blogul tau ca cineva chiar ti-a recomandat un set pentru micul dejun cu bulinute, deci pasiunea ta este celebra!
Toma Aurora a spus…
Descude, eu pe multe le descopar din discutiile altor oameni, de la mama mea sau alti cunoscuti! In plus, de fiecare data cand trec pe langa un magazin sh sau de reduceri, mereu intru! Macar sa ma uit, pentru ca de cumparat nu ma poate nimeni obliga sa iau ceva. Si uite asa am ajuns sa am magazine preferate si magazine pe care le evit.


Problema este ca de la o vreme cand ma duc in mall am impresia ca sunt atat de putine haine intr-un magazin (eu fiind obisnuita sa vad 1000000 de feluri de haine pe un raft) si ma plimb si prin 20 de magazine deodata si mi se par modelele atat de putine :)))))))
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Ginuta! Am plecat eu de acasa numai cu presimtiri bune! :D
Ionny a spus…
ma omori cu zile..:)) numai superbitati iti iei..:*
Liliana a spus…
Asa cum ne-ai obisnuit, ai cumparat lucruri frumoase, la preturi bune! Sa le purtati sanatoase!
Ela a spus…
La multi ani,Aurora!

Rochia si cerceii sunt niste achizitii divine!

Sa ai o primavara minunata si cei din jur sa te faca sa te simti speciala mereu!
Anonim a spus…
De unde ti ai achizitionat acele foi colorate? Am mai vazut si in alt post. Sunt f faine!
S.S a spus…
Sunt uimita cate ai cumparat cu 40 de lei si cat de frumoase sunt. Te admir pentru ca ai gust si desi detii niste banuti nu te duci sa.i arunci pe nu stiu ce prin mall. Eu nu sunt asa rabdatoare ca tine:)),cand imi place ceva nu pot astepta:d.
Te astept si pe blogul meu:*