Review: Gel de dus Rose Absolue


Cred ca gelul de dus Rose Absolue de la Yves Rocher este cel mai placut mirositor produs din aceasta categorie de ingrijire, din punctul meu de vedere! Ani de zile am cautat cosmetice cu aroma dulce de trandafiri si de cele mai multe ori nu am gasit tocmai ceea ce am cautat!

Tot timpul am fost fascinata de aroma trandafirilor pufosi de dulceata, aceia care miroseau si de la 500 de metri si din care fac, in fiecare vara, un sirop delicios, de culoare rose. Aceasta licoare imi aminteste de o prietena foarte buna a mamei mele, care a plecat dintre cei vii si de la care am baut prima data sirop de trandafiri cu sifon rece. Niciodata nu mi-a iesit la fel de grozav, la fel de vascos si bine legat, dar gustul a fost asemanator.

Revenind de la gelul de dus lansat de Yves Rocher, este un produs complementar apei de parfum Rose Absolue, pe care o detin momentan in varianta de 15 ml. E mult spus o detin, pentru ca mai am doar cateva stropi in sticluta. Din pacate nu este momentul sa investesc intr-un nou parfum, pana nu le consum pe cele pe care le am, dar aceasta apa parfumata cu siguranta va ramane in mintea mea drept cea mai fermecatoare aroma descoperita.


Mirosul e versatil: iarna imi aminteste de ultimii trandafiri, infloriti sub zapada, iar vara de raiul de flori bogate, catifelate pe care le vad prin toate gradinile! De fiecare data cand il folosesc ma simt atat de bine si imi vine sa ma sapunez de mii de ori :D


Singurul minus: pretul! Costa 53 de lei (200 ml) si eu l-am achizitionat direct de pe site-ul www.yvesrocher.ro. Prin cataloage nu l-am mai vazut de cativa ani, decat in tarif, unde are acelasi pret standard ca pe site. Din cate am inteles momentan este o oferta online, cu ajutorul careia puteti beneficia de o reducere de 30% pentru orice produs comandat la pret intreg. Asadar, il puteti avea cu cca. 37 de lei. Chiar si asa, pretul mi se pare destul de mare! Totusi nu ii pot gasi un inlocuitor momentan deoarece nu am mai intalnit o aroma asemanatoare de trandafir, nici macar in cazul gamei de la Sabon-Rose Tea- care, practic, intruchipeaza tot aroma trandafirilor dulci, pentru ceai si dulceata.





Sa ramanem la capitolul trandafiri si sa va pregatesc din timp! Eu in aceasta vara imi propun sa strang macar o punga de hartie cu trandafiri uscati, din care sa fac limonada. Daca nu stiati de limonada de trandafiri, va las reteta Oanei, de pe bucataras.ro:

  • 3-4 lamai
  • 4-5 trandafiri parfumati, de gradina
  • zahar sau miere dupa gust
  • 4 l apa plata

 Petalele de trandafir se spala in apa rece, apoi se pun intr-un borcan incapator impreuna cu 4 l de apa. Lamaile se spala cu apa clocotita, se scufunda si se lasa cateva secunde, apoi se scot si storc de zeama. Sucul de lamaie cu pulpa si cojile de la lamaie se pun in borcan si se adauga zahar sau miere dupa gust. Eu am pus zahar brun. Se lasa borcanul pe masa din bucatarie 2-3 zile, pana incepe sa fermenteze putin, amestecand mereu in el. Daca vreti ca limonada sa iasa mai acidulata se poate adauga sare de lamaie sau putina drojdie de bere. Eu nu am pus :). Se strecoara limonada, se pune in sticle in frigider si se serveste rece.


Suna delicios, nu-i asa?


Comentarii

Alina a spus…
e cam scump, dar cred ca merita din cand in cand :)


am o intrebare offtopic: stiu ca tu ai comandat ceaiuri de la fares. zilele trecute am primit catalogul acela si ma gandeam sa iau ceva si eu, dar nu inteleg exact: taxele de curier sunt gratis de la 30 de lei sau doar de la 60? inclin sa cred prima varianta, dar vreau sa fiu sigura:)


te pup!
Toma Aurora a spus…
Alina, de la 30 de lei in sus sunt gratuite. De la 60 de lei in sus ai si o reducere de 9%!


Pup! :*
Alina a spus…
ok, mersi! cred ca am sa fac o comanda ca ma atrag vreo 4 ceaiuri de acolo :)
Unknown a spus…
buna. este absoulut minunat mirosul acestui parfum ...si eu detin varianta de 15 ml. il folosesc doar la ocazii speciale...dar cred ca urmatoarea mea comanda de la YR va contine si varianta full-size:), dar nu cred ca imi voi face "curaj" sa investesc si in gelul de dus:)
Toma Aurora a spus…
Cu placere, Alina!


Eu chiar acum beau ceai de fragute pentru copii de la Fares! Este delicios si are un pret mic!
Toma Aurora a spus…
Maria, eu cand mi-am luat gelul de dus am primit varianta de 15 ml a parfumului drept cadou (a fost o oferta online, acum cateva luni). Doar asa m-am indurat sa il comand- gandindu-ma ca voi primi si parfumelul. Eu il folosesc ca si tine, cu masura, maxim o data pe saptamana!