Review: Fond de ten mineral Yves Rocher



De multa vreme imi doream acest fond de ten mineral!
L-am vazut la sora mea si asa de mult mi-a placut cum se vede pe fata incat tot asteptam sa il prind la vreo reducere! Din pacate, aceasta reducere nu a venit pana in prezent, dar am avut un voucher Yves Rocher in valoare de 90 de lei cu ajutorul caruia mi-am ales acest produs de machiaj, nu tocmai ieftin (89 de lei).

Voucherul l-am primit acum o luna, drept cadou pentru o comanda (imi alesesem la momentul respectiv niste pilule pentru suplete, dar nu mai erau disponibile si mi-au expediat acest voucher in schimbul lor).
Fondul de ten il puteti achizitiona de aici , de unde va puteti alege una dintre cele doua nuante disponibile, sau dintr-o brosura tiparita unde il veti gasi in 6 nuante. Eu am optat pentru a doua varianta si m-am decis asupra culorii 300 teint medium.

 

Recipientul este micut si subtire si contine 4 grame de fond de ten pudra. Nu vine insotit de pensula sau aplicator, doar de un cartonas cu instructiuni de folosire. Spre deosebire de alte fonduri de ten minerale, am observat ca acesta are o putere mult mai mare de acoperire si ca niciodata nu am nevoie de mult produs pentru a acoperi intreaga fata. De asemenea rezultatul este natural si tenul nu se simte deloc incarcat:



Culoarea mi se pare de asemenea potrivita pentru tenul meu si nu am avut probleme cu uniformizarea fondului de ten, nu mi-a lasat pete, dungi si nici nu mi-a facut scamute (l-am amestecat cu apa inainte de a-l aplica pe fata, de accea pomenesc si eventualele scamute ce se puteau forma).

Am observat ca are si un oarecare efect iluminator desi pudra in sine nu mi s-a parut deloc sidefata, stralucitoare. Banuiesc ca are niste particule foarte fine, usor sclipitoare....

Dupa cum ne anunta producatorul, mare, pe capacul produsului, acest fond de ten este 100% natural si este testat dermatologic.


Pozele nu au fost deloc modificate sau iluminate tocmai pentru a va arata ca acest fond de ten nu se strange in ridurile de expresie din colturile gurii si nici in cele de sub ochi. Cutele de sub ochi le am inca de mica si se fac datorita formei ochiului. Sun spranceana am si o cicatrice veche sau un semn din nastere (am si uitat de cand o am, deci inclin sa cred ca o am din nastere).

Dupa estimarile mele acest fond de ten este suficient pentru cca.30 de aplicari uscate si cam 50-60 de aplicari in care adaugam apa peste pudra minerala.


Marele minus ramane pretul, care este destul de mare dupa parerea mea. Nu sunt genul de persoana care cauta un fond de ten miraculos, de aceea nu cred ca as plati mai mult de 50 de lei pe un astfel de produs. De fapt, cred ca toate fondurile de ten minerale incercate de mine au costat sub 30 de lei: Vichy (luat de pe Okazii, m-a costat 25 de lei), fondul de ten Elf (luat din Uk, m-a costat in jur de 15 lei,nu mai retin exact suma), cel de la Avon intre 20 si 25 de lei. Nu am observat diferente majore intre cel de la YR si celelalte firme mentionate (cu exceptia celui de la Elf, care s-a consumat imediat) si majoritatea m-au tinut in jur de 30 de aplicari. 


Un alt review, insotit de fotografii, gasiti pe blogul The Makeup Goddess Guru!



Urmatorul fond de ten mineral pe care mi-l voi cumpara este cel de la Avon, in formula noua. L-am vazut tot la sora mea si mi se pare foarte bun. Eu l-am avut in varianta veche de foarte multe ori si chiar imi era dor de el. Dar mai am de asteptat cel putin 2-3 luni, pana mi se vor consuma cele pe care le detin. L-am zarit in brosura 5/2012 la pretul de 24 de lei si consider ca atunci este momentul propice pentru a-l achizitiona!

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Ai avut noroc nu nuanta, ti se potriveste perfect.

Fondurile de ten minerale mi se par cele mai potrivite pentru tenul meu cu toate ca am nevoie de o acoperire mare mai bine prefer aspectul natural si uniform.

Si de cand cu pudra de orez nici nu imi mai fac probleme cu porii dilatati :D mai ales ca merge perfect peste fondul de ten mineral.

:*
Iulia a spus…
Ia sa ma uit in brosura sa vad de ce fdt Avon vorbesti :D.
Asta arata ft bine. ;)
Katyna a spus…
Pare bunicel. Mie imi este cam teama de astfel de fonduri de ten pentru ca am impresia ca nu acopera suficient.
Mituri, stiu...
Arata tare natural pe fata, imi place mult!
Sper sa fii multumita si de cel Avon, mie mi-a placut, insa in ultima vreme nu a mai folosit fonduri de ten pudra pt ca tenul meu a devenit mai uscat. La vara sigur revin la ele.
Foarte interesant pontul cu amestecarea fondului de ten mineral cu apa. Nu m-as fi gandit niciodata sa fac asta! Dar acum sigur voi experimenta.
Nu se transforma culoarea? (sa se faca mai inchisa, mai portocalie)
Arata bine acest fond de ten , dar are pretul cam mare! L-as incerca pe cel de la Vichy . Imi plac foarte mult fondurile de ten de la ei . Pup
Toma Aurora a spus…
Gina si eu inainte eram obsedata sa acopere cat mai bine. Acum nu ma mai intereseaza foarte tare, cu toate ca am si eu probleme cu tenul!


Pudra de orez :*
Toma Aurora a spus…
Iulia, e la borcanas mic. Nu stiu daca in campania 2 e in catalog...mi se pare ca din 3 apare din nou in paginile brosurii!
Toma Aurora a spus…
Katyna acopera mai slab decat cele lichide, dar se mentin mult mai bine pe fata. :D
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, pe moment se mai inchide culoarea, dar apa se evapora repede de pe fata si fondul de ten revine la culoarea initiala.Asa ca nu te speria :D
Toma Aurora a spus…
Da, e mare pretul. Din banii astia mi-as lua un fond de ten mineral de la Avon,unul de la Vichy si inca 2-3 cosmetice de uz general. Deci.....nu e rentabil!:*
Maria a spus…
Iti recomand sa incerci si fdt minerale de la puretouch si tanf. Mie mi-au placut ambele. Nu stiu exact cat are un borcanas (la tanf poti opta intre mai multe gramaje), dar mie imi ajunge unul pentru 3-4 luni. Cu apa nu am incercat sa le amestec (eventual umezesc pensula), dar le-am amestecat cu crema de fata si efectul a fost super.
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Maria, pentru recomandari! Te pup!