Review: Pudra de orez Mayam


   Este primul review despre un produs Mayam!

   Dupa cum vedeti eu am umplut un recipient vechi de fond de ten mineral cu putina pudra, deoarece din punguta ziplock pe care am primit-o se imprastie prin toata casa si nu o pot folosi cum trebuie. Eu am aflat prima data despre aceasta pudra de pe blogurile din afara tarii, unde se gaseste in comert, in cutiute foarte elegante, cu ilustratii asiatice. Am mai vazut pudra de orez si pe Etsy, alaturi de hartia de orez- cunoscuta pentru buna absortie a sebumului de pe fata.
   Eu am utilizat aceasta pudra peste fondul de ten, deoarece promite micsorarea optica a porilor. Dupa cum stiti tenul mixt/gras este caracterizat prin pori larg deschisi, care se micsoreaza doar odata cu trecerea anilor sau cu ajutorul laserului.  Acesti pori sunt dilatati din cauza secretiei de sebum si nu sunt vizibili decat de la o distanta foarte mica. In creierul nostru insa, avem impresia ca se vad mai ceva ca Marele zid chinezesc, dar ne inselam amarnic. Cred ca numai un dermatolog sau o cosmeticiana ar baga de seama acest lucru.
   Acum va voi arata cateva fotografii, realizate cu optiunea macro, pentru a observa in ce masura pudra de orez mi-a miscorat porii din zona nasului (aceasta este singura zona de pe fata unde porii mei sunt foarte dilatati:


                                                               Pielea imediat dupa demachiere




                                                        Pielea dupa aplicarea fondului de ten

                                                
                                                      Pielea dupa aplicarea pudrei de orez



    Dupa cum observati, efectul matifiant este foarte vizibil, iar porii sunt redusi semnificativ. De asemenea culoarea fondului de ten se uniformizeaza si in cazul in care acesta este mai inchis,il puteti rezolva printr-o cantitate ceva mai mare de pudra. Aceasta are o culoare perfect alba, dar nu se vede pe fata. Este foarte fina si nu se comporta ca faina de grau, spre exemplu :D.


   Aceasta este cantitatea pe care am folosit-o pentru o aplicare: o mica particica din flaconasul pe care l-am umplut. O punga are 10 de grame si costa 6,7 lei. Flaconul pe care l-am umplut are 2,5 grame si cred ca numai in cazul lui va dura in jur de 6 luni pana ce se va goli.


  Tot cu ajutorul ei puteti prepara fond de ten , adaugand pudre colorante (gasiti pe Vegis,  costa cam 4 lei unul brun, pentru fond de ten), mica perlata si ce mai doriti, in functie de tipul de fond de ten pe care vreti sa il obtineti. Sau puteti, cu numai 29 de lei sa cumparati o baza gata preparata, cu o greutate de 30 de grame, in care sa mai adaugati doar pigment.
  Un alt avantaj al pudrei este ca poate fi folosita si de barbati, pentru ca este translucida. De asmenea, unele persoane o aplica si pe corp, in zonele in care transpira abundent (taliple picioarelor, spate, brate, decolteu).

  Eu o consider un ajutor de incredere pentru ca este matifianta si nu lasa pete, asa cum fac unele pudre colorate. La vara cred ca vom deveni si mai bune prietene! Daca doriti sa o comandati online, o gasiti AICI.


Comentarii

Macnetize a spus…
Wow, m-ai convins. Am tenul cam ca al tau si chiar mi se pare ca porii mei se vad de pe Marte :P Sunt nerabdatoare sa o incerc si iti multumesc pentru ca ai scris despre ea si pentru ca ai si ilustrat convingator textul. Fireste, folosesc prilejul pentur a-ti ura un an bun, cu multe bucurii si cu santatate cat cuprinde!
Jade a spus…
Merita incercata, cam cat dureaza efectul matifiant?
sunshine a spus…
Arata bestial :X Multumim ca ne-ai aratat descoperirea ta, chiar am ramas waw!
Dau comanda, dau comanda :X :))
:*:*
Iti doresc un an nou fericit si plin de realizari!!:*:*:*
ViataAreGust a spus…
Wow! Foarte tare!
Adiana a spus…
suna bine si interesant, ma tenta la un moment dat o pudra de la 100% Pure Cosmetics, care fix pudra de orez are in compozitie. Totusi, mi-a fost teama de un eventual efect comedogenic si am evitat sa cumpar pana nu eram sigura ca e safe (costa 110 lei pudra..nu as vrea sa constat ulterior ca nu imi prieste). Ai observat vreun efect negativ in timp ?
ilda76 a spus…
Habar nu aveam de existenta unui astfel de produs si de efectele sale! Iti multumesc pentru review, l-am trecut pe wishlist!:*
Gina Cristiana a spus…
Aurora, nu imi vine sa cred :)) eu vroiam sa imi iau o pudra la 40 de lei (ca cica micsoreaza porii) cand pot sa iau minunea asta :D inca o data este o minunatie blogul tau !!
Te pup
Toma Aurora a spus…
Macnetize, eu zic ca este o solutie foarte ieftina si eficienta. Si in plus este si naturala, nu blocheaza deloc porii. Sper sa iti placa si sa o folosesti cu placere! :*


p.s: Trebuia sa pun si niste poze, altfel nu cred ca as fi convins pe cineva. Eu, in general, nu imi fac o parere despre un produs pana nu vad o poza cu efectele sale.
Toma Aurora a spus…
Jade, zona aceasta cu pori largiti ramane perfect mata cam 4 ore. Apoi incepe sa luceasca usor, dar presez putin fata cu un servetel normal si adio luciu. Si nici nu se ia fondul de ten pe servetel, pentru ca pudra sta ca o bariera peste el :))
Toma Aurora a spus…
Sunshine, sper sa fi la fel de incantata de ea. Eu una stiu ca nu mai duc grija pudrei de fata pentru o vreme indelungata. :*
Toma Aurora a spus…
AndreEYYA, multumesc :*

Adiana, nu o folosesc de foarte multa vreme, dar nu am observat nimic ciudat la ea. Nu are nici miros, nici gust. Nu cred sa aiba vreun efect advers, decat in cazuri rare, deoarce prin Asia se foloseste de mii de ani ca pudra de fata, atat de barbati cat ssi de femei.
Toma Aurora a spus…
Ilda, cat traieste omul invata!
Iti dai seama cate secrete din acestea stravechi or mai exista si noi nu stim de ele. Prin afara am vazutca lumea e la curent cu tot soiul de tratamente naturiste....multe se gasesc in supermarketuri (ulei de argan, ulei de cocos, pudra de orez, alaun, tot soiul de solutii). La noi in afara de ulei de masline, cafea, malai nu prea gasesti alte lucruri pe care le poti folosi.
Te pup!!!!!
Toma Aurora a spus…
Ginuta, eu zic sa renunti la ea pentru moment. Eu am observat ca multe pudre (mai ales cele compacte), mai rau incarca fata decat sa estompeze si sa fixeze fondul de ten. Mai mult, este foarte greu sa gasesti nuanta perfecta (majoritatea au doar doua culori: light si medium) si deseori mie mi se fac pete din cauza diferentei de culoare. Eu sunt multumita de cea pulberede la YR, dar trebuie sa o folosesc cu grija, ca sa nu par varuita :)).


Te pup si iti urez un nou an plin de impliniri. Aceeasi urare o adresez tuturor celor care mi-au citit blogul si celor pe care ii citesc in fiecare zi cu placere!
Simona Tucu a spus…
Asta este review-ul anului, chiar habar nu aveam de asa ceva, evident o sa incerc si eu...tenul tau arata minunat cu acest produs!
multumesc frumos!!
Un an nou minunat iti doresc!! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Multumescu mult, Simona si iti urez sa ai un an nou plin de realizari si lucruri frumoase! :*
Kisstyana a spus…
Aurora,
Ti-am zis ca te iubesc?? :))) Exact ce cautam si aveam nevoie..inca de la inceputul postarii , ma gandeam ca pretul o sa fie enorm, dar de unde, chilipir, nenica! Love you! :)))
Toma Aurora a spus…
Kisstyana, ce am ras cand am citit comentariul tau :)). Da, un adevarat chilipir, ce-i drept. Cu banii astia nu iti iei nici macar o pudra de la Miss Sporty! Si unde mai pui ca primesti si ditamai pungoiul cu produs. Te pup si iti urez un an nou fericit!
Dorina a spus…
Wow! Ce review util. Nu am tenul gras, dar am porii destul de marisori, asa ca sigur o sa-mi comand si eu acest produs dupa ce termin pudra de Essence (sau chiar inainte :))
Am mai citit la tine despre acest site, dar de-abia acum am intrat prima oara pe el si am vazut cate bunatati au si ce ieftine sunt.

Iti doresc un an nou fericit! La multi ani!
Liliana a spus…
Arata foarte bine tenul tau dupa aplicarea acestei pudre. E incredibil efectul acesteia!

Intr-adevar, pretul este chilipir (raportat la pretul unei pudre), dar trebuie sa tinem seama si de faptul ca un kilogram de faina de orez costa 20-25 de lei.

Anul Nou sa-ti aduca multa sanatate, fericire si prosperitate!
Toma Aurora a spus…
Dorina, au preturi ok pe Elemental. Dar cum spune si Liliana, se poate gasi si la preturi mult mai bune. La recomandarea fetelor, am dat o comanda pe Iherb.com. Preturile sunt mult mai mici decat la noi. Si transportul este de 4 dolari, iar pentru prima comanda primesti 5 dolari bonus. Practic, se elimina taxele de transport si se mai scade si un dolar din valoarea comenzii.Mi-am luat ulei de cocos (am dat 6 dolari pe 355 de grame, adica cam 20 de lei- la noi dadeam cam 60 de lei pe aceasta cantitate, in cel mai bun caz). Unde mai pui ca am avut si 10% discount (care este valabil pana pe 4 ianuarie). Mi-am mai luat si cafea pentru silueta, m-a costat cam 7 lei (la noi costa cam 40 de lei aceeasi cantitate). Abia astept comanda!


La multi ani si voua fetelor si sa ne reintalnim vesele si sanatoase!
Descude a spus…
Nu am mai auzit pana acum de aceasta pudra,dar mi-ai dat ceva de gandit si deja ma gandesc cum sa fac sa o comand mai repede:))

La multi ani:*
Deea a spus…
OMFG!OMFG!De mult timp tot aud de pudra de orez si de cat de buna e.dar habar n-aveam de unde o pot procura...tocmai mi-ai inseninat ziua:D. Te pup
ANA a spus…
Pudra de orez este acelasi lucru cu faina de orez? Pentru ca, daca raspunsul este afirmativ, faina de orez se gaseste la Plafar, si costa in jur de 7 lei 500g... Intamplator aveam in casa faina de orez, si am incercat sa o folosesc in loc de pudra de fata; a mers! Insa tot ma intreb daca ce am eu, adica faina de orez, este acelasi lucru cu pudra de orez despre care ai vorbit tu... :D
ANA a spus…
Am gasit singura raspunsul... "pudra de orez se obtine din faina de orez data inca o data la masina de rasnit si apoi cernuta" :P
Toma Aurora a spus…
Ana, tocmai asta ma pregateam sa iti spun: ca o fi tot un fel de faina de orez mai maruntita. :*
Toma Aurora a spus…
Deea, cu placere! Si eu auzisem deea inainte, dar nu stiam de unde sa o iau si nici nu ma gandeam ca o fi asa de ieftina! :D
Anonim a spus…
buna:).. te urmaresc de ceva timp si as vrea sati cer ajutor.. as vrea sa comand si eu de pe elemenatal.ro pudra de orez si as vrea sami creez un fond de ten de care specificai tu.. ce ar trebui sa mai comand?mersi.. alina:*
Toma Aurora a spus…
Anonim, poti comanda un preparat gata facut pentru fondul de ten de aici:
http://www.elemental.ro/468-baza-fond-de-ten.html


Sau poti urmari lista de ingrediente a acestui preparat si il poti compune tu. In plus trebuie sa mai adaugi un pigment brun: http://www.elemental.ro/450-pigment-mineral-mat-maro-cald.html. Incepi prin a adauga foarte putin pigment,pana obtii culoarea de care ai nevoie!
Anonim a spus…
Buna, Aurora.

Ai incercat aceasta pudra si pe fata curata, fara fond de ten, doar hidratata cu o crema? As fi curioasa daca lasa urme albe sau este invizibila, efectul fiind doar unul de catifelare si matifiere.
Apropo de produsele de pe Elemental.ro, sunt grozave sapunurile lor, atat cele solide cat si cele lichide pe care le folosesc inclusiv pe post de sampon. Sunt naturale, curata bine si au parfum discret (cel de levantica este cel mai pregnant).

Pupici
Ana Maria
Miuri a spus…
Aurora, rusine mie, abia acum ti-am vazut review-ul! O sa o comand si eu :) te pup
Toma Aurora a spus…
Buna, Ana Maria! Nu am incercat aceasta pudra fara fond de ten, dar nu cred ca lasa urme albe, mai ales daca o aplici intr-un strat subtire!

Multumesc mult pentru informatiile referitoare la sapunurile de pe Elemental. Momentan am cateva sapunuri naturale primite cadou de Craciun si care par sa nu se mai consume, dar cand le voi termina o sa imi cumpar de pe Elemental unul aromat! Pup!
Toma Aurora a spus…
Miuri, mai bine mai tarziu decat niciodata! Te pup :*
Adamantix a spus…
Mi-am luat si eu pudra de orez de pe Elemental. Daca nu citeam la tine despre ea, nu m-as fi gandit ca ar putea fi atat de buna. Acum se vinde in varianta de 10grame, deci cantitatea e mult mai mica, insa probabil o sa-mi ajunga mult timp. Este intradevar translucida, aveam o teama, fiind si foarte palida, ca o sa ma faca si mai alba decat sunt. Insa e foarte ok, matifiaza frumos, rezista de-a lungul zilei. Eu o folosesc peste fondul de ten mineral si merg bine impreuna.
Anonim a spus…
Buna, in poze cum se vede fata data cu pudra? Mi-am facut si eu comanda si sunt curioasa cum arata si in poze.
Toma Aurora a spus…
Buna, am specificat deasupra pozelor unde am folost pudra.
Anonim a spus…
Acum am vazut:)) nu am cascat bine ochii si m-am grabit la comentariu. Abia astept sa o incerc!
Anonim a spus…
buna aurora!in sfarsit am gasit pudra translucenta pe care o doream si cautam de atata timp..un super reviw!as avea o intrebare totusi ,tinand cont ca tu deja ai comandat de pe site ul acesta..comanda minima este cea de 50 de lei nu?plus taxe de transport?intreb.. deoarece mi-as dori doar aceasta pudra si nu stiu daca la noi in plafare o gasesc pentru a ma lipsi de comanda online..multumesc anticipat !o zi frumoasa
Toma Aurora a spus…
Buna!

Da, comanda minima este de 50 lei pe Elemental, iar transportul cred ca se ridica la 15 lei pentru comenzi de pana la 250 lei (expediate prin curier). Prin posta nu am gasit tariful exact si se expediaza prin intermediul postei numai coletele cu destinatie in afara zonelor acoperite de firma de curierat.
Pudra de orez se gaseste si in plafar. Boondy a gasit-o in Bucuresti:
„Si acum vine pontul! Pentru locuitoarele din Bucuresti, am gasit-o la un plafar din incinta unui magazin Mega Image, aflat in zona Piata Muncii, spre Baba Novac.„

Si era vorba despre aceeasi pudra, cea de la Mayam.
Te pup!
Anonim a spus…
aaa ..ma bucur mult daca pot gasi pudra si in plafare..multumesc frumos pentru informatii!!numai bineee :D
Anonim a spus…
Excelent pont! Nici nu auzisem pana acum de un asemenea produs.
Am observat ca pe Elemental preturile sunt mult mai bune decat la plafar, deci cred ca o sa comand. Sper sa nu fie probleme cu manevrarea coletului (unii curieri nu vor sa deschida coletul la livrare, desi pe site e specificat)
Anonim a spus…
Buna Aurora,

Legat de postare ta cu aceasta pudra de orez, pe care am incercat-o si este de-a dreptul geniala, as avea rugamintea sa imi recomanzi un fond de ten mineral...momentan folosesc gama basic de la puretouch minerals, insa am observant ca in timp pudra nu mai ramane atat de fine...ce variante as avea, tenul meu este gras si cu tendina acneica destul de pronunata, multumesc:)
Toma Aurora a spus…
Salutare!

Mi-am amintit de fondurile de ten minerale pe care le-am folosit până în prezent și preferatele mele au fost:
1. cel de la Avon: putere bună de acoperire și consistența pudrei nu se schimbă deloc în timp. L-am avut de 3 ori și i-am făcut o prezentare aici: http://tomaaurora.blogspot.ro/2012/03/comanda-avon-c52012.html Are și-un preț mic, undeva în jur de 25-30 lei.
2. cel de la Vichy: are o acoperire fantastică. Eu l-am luat de pe okazii în urmă cu aproape 2 ani. L-am folosit în neștire în acea perioadă și am pus și fotografii înainte/după aici: http://tomaaurora.blogspot.ro/2011/10/review-fond-de-ten-mineral-vichy-aera.html
3. cel de la Yves Rocher: are și efect iluminator, dar prețul e ridicat și cantitatea foarte mică. Poze și impresii espre el găsești aici: http://tomaaurora.blogspot.ro/2012/01/review-fond-de-ten-mineral-yves-rocher.html

Pe blogul meu am mai scris și despre alte fonduri de ten minerale, dar acestea 3 sunt singurele pe care fie le-am cumpărat de mai multe ori, fie mi-am dorit ca pe viitor să apuc să le mai iau în cazul în care le prind la vreo ofertă (aici e vorba despre cel de la Yves Rocher și cel de la Vichy). O modificare a pudrei am constatat și eu în cazul fondului de ten ErthMinerals, de care am fost în primele 2 luni foarte mulțumită dar care a început să se strângă sub formă de mici granule.
onedesire a spus…
Multumesc pentru post,esti de mare ajutor!