Daca as putea....


Se spune ca nu exista nu pot, ci doar nu vreau!
Din punctul meu de vedere e un pic exagerata aceasta zicala. Nu zic ca este imposibil sa faci orice ci doar ca nu este posibil sa faci orice atunci cand iti doresti. Eu mi-as dori foarte tare sa am o ferma de animale, dar din pacate nu am bani suficienti pentru a-mi cumpara un teren mare si nici pentru a cumpara si intretine toate animalele pe care mi le doresc. Asa ca cel mai probabil, dorinta mea se va concretiza atunci cand copiii mei vor avea varsta mea si voi avea suficient capital pentru a transforma acest vis in realitate. Sau poate, nu voi avea niciodata multi bani si voi ramane doar cu speranta!

In primul rand as vrea un calut alb. Caii mi se par animalele cele mai gratioase si perfect proportionale de pe acest pamant. Natura prin definitie este perfectiunea intruchipata! Chiar si fapturile cele mai ciudate au farmecul lor si toate sunt adevarate miracole, gratie faptului ca traiesc!


Mi-as dori si un pui mic de zebra! Cred ca m-as juca cu el toata ziua si nu l-as slabi din ochi o clipa!





Ador vulpitele! Cu urechile lor mari, botul ascutit si un nasuc mic mic! Cred ca sunt animalele care isi pastreaza dragalasenia cel mai bine cand ajung la maturitate!


Mielutii- asa de mici si de cuminti incat niciodata nu am putut sa gust din preparatele din carnea lor. Vecinul meu are oi si mieluti si sunt asa de frumosi incat primavara ii urmaresc pe geam si ii vad cum se joaca prin iarba,cum alearga dupa mama lor iar apoi adorm la umbra unui copac.


Porcusorii- mereu mi-am dorit un porcusor mic si roz. Am mai avut unul mai demult, era fetita si era cea mai buna prietena a catelului meu. Din pacate era bolnavioara  si pana la urma au taiat-o :(.O chema Cicica , era roz si avea ochii albastrii :(.




Iezii- acesti dracusori jucausi, mereu in cautare de mladite verzi! Caprele, in general, m-au fascinat inca din copilarie. Mereu mi s-au parut istete! Tin minte ca acolo unde am copilarit erau desisuri cu macris si erau zeci de caprite care rodeau frunzele acrisoare. Asa ne-am apucat si noi, copiii, sa mancam macris!




La noi in tara sunt rar intalnite cazurile de posesori de tigrii, leoprazi sau pantere negre. Stiu ca sunt considerate a fi periculoase, dar cred ca daca ar creste in gospodarii, in timp se pot domestici. La fel cum s-a intamplat si cu vaca, porcul, cainele. Toate au fost la un moment dat salbatice, dar cu fiecare generatie aceste animale s-au atasat tot mai tare de om si au devenit blande!


Cand eram mica aveam zeci de ratele....care aveau, la randul lor, o balta facuta de tatal meu. O data cu cresterea numarului pisicilor, nu am mai vazut niciun fel de pui de pasare prin curte! Ratele sunt niste pasari incantatoare, foarte jucause in copilarie, care fac scufundari si dau din codita atunci cand inoata.

Cainii Dingo sunt animale salbatice australiene, care se comporta excelent daca sunt crescuti de mici de oameni. Imi plac foarte mult urechiutele lor, ascutite ca ale vulpilor.


Nu stiu exact care-i treaba cu ratonasii astia de ii tot omoara americanii cand le intra in curti, dar eu daca as avea un ochelarist din asta mic l-as pupa toata ziua. Estetic,mi se par unele dintre cele mai frumoase blanoase ale planetei.

Nu sunt o mare fana a caprioarelor ajunse la maturitate. Imi place mai mult capra neaagra si orice alt cornut salbatic. Dar gratia, sensibilitatea si firea tematoare a acestor animale nu pot fi contestate. Fragilitatea constructiei lor: cap si membre subtiri, minuscule si trunchi robust, mi le infatiseaza ca pe niste fiinte aflate intotdeauna in pericolul de a se frange, de a-si rupe piciorusele.


Si la final va las cu o veverita! Acest soricel sprintar, cu codita stufoasa si mereu pus pe fuga!



Nu stiu in ce masura s-ar intelege toate aceste animale intre ele, dar intre noi fie vorba, m-as multumi doar cu exemplarele pitoresti. Este incredibil, nu, cum orice animal, atata timp cat are strictul necesar pentru a supravietui duce o viata perfecta, in timp ce noi ne chinuim, fiecare in felul nostru, sa cautam propriul drum spre fericire! Degeaba toate studiile arata ca oameni sunt fiinte superioare regnului animal, mi se pare total fals. Adevarata intelepciune nu consta in meditatii prelungite si fraze compleze, atent construite ci in trairea intensa a fiecarei clipe. Caci omul, fie el rege, agricultor, profesor, mecanic, este la fel de trecator ca orice alta fiinta, iar dupa ce moare nu mai inseamna absolut nimic!

Comentarii

Catallina a spus…
Doooamne, unde ai gasit aceste imagine?!?!
Toma Aurora a spus…
Le-am cautat pe Google :*
happy-accesories a spus…
Poti sa iti iei un caine rasa akita inu,seamana tare mult cu cainii dingo :) pozele snt superbe!
Adina Aruştei a spus…
dragute fotografiile, frumos postul.
eu as vrea multe pisici torcaicioase si mustacioase :)
Alina a spus…
ce fiinte dulci!!! tot ce-i mic (aproape) e frumos!

cand am citit despre cai, mi-am adus aminte, ca in clasa a 4-a a trebuit sa facem o compunere in care sa scriem ce animal am vrea sa fim. Eu am scris ca vreau sa fiu cal! abia dupa aceea mi-am dat seama cum suna:))


Craciun fericit!!
Gina Cristiana a spus…
Si eu iubesc tare mult animalele si cand ma voi muta cu prietenul meu, va fi la curte si acolo vrem sa avem muulte animale printre care si un calut. Mi se pare cel mai bun animal :) si se zice ca vaca bea apa dintr-un lac murdar insa calul nu, deci este si cel mai curat animal.
Te pup
Toma Aurora a spus…
Happy Accesories, multumesc pentru sugestie! :*
Toma Aurora a spus…
Meg, stiu ca esti mare fana a matelor! :))
Toma Aurora a spus…
Alina, vroiai sa fii calut!!! Ce frumos! La noi in clasa toti vroiam sa fim pisici, caini si fluturi :)) Si ca flori : trandafiri si crini :))))))))))
Toma Aurora a spus…
Ginutza, eu stau la curte dar nu ma unde sa tin un cal! Cred ca as fi asa fericita sa am unul....nu stiu daca l-as calari sau alte nazravanii, dar l-as tine acolo de decor, sa ma uit la el. Iti urez sa ai o curte cat mai frumoasa atunci cand te vei muta impreuna cu prietenul tau!:*
Hiacint a spus…
E vesel si dragut postul tau, iar legat de ultima parte, eu as medita asa: uneori a trai intens clipa inseamna a face pe altii sa sufere. Deseori avem de ales intre a ne indeplini strict dorintele personale si a face o concesie in fata celorlalti (concesia tot pentru noi o facem, ca nu dorim sa traim singuri in pustiu, ci in societate). Interesanta la oameni, cred eu, este capacitatea de a anticipa, de a face planuri, imaginatia indreptata catre viitor. Si mai e ceva: oare „a trai intens clipa” se refera si la clipele de durere, dezamagire si nefericire?
Carmen Tobias a spus…
Mi-a placut mult ce ai zis pe final, total de acord!

Noi avem gradina de un hectar, tot plantam acolo pomi si nuci, si cand plecam la anul de la cj vrem sa ii populam cu veverite :))) Abia astept ! :))
O sa luam si alte animale, dar de veverite ma bucur cel mai tare, nu am mai avut inca :)

Sa ai sarbatori minunate alaturi de cei dragi! Te pup! :*
fashion doctor a spus…
MERRY CHRISTMAS! te puup
Marra a spus…
Craciun fericit Aurora !:*:*:*:*
Toma Aurora a spus…
Hiacint, multumesc pentru comentariu tau inspirat! Trebuie sa recunosc ca ai dreptate, dar oamenii sunt egoisti , iar notiunea de societate e greu de definit.Dupa parerea mea societatea e doar un cadru legal si fiecare om se iubeste mai mult pe sine decat pe ceilalti si traieste in comunitoate tot spre binele lui. A trai intens poate insemna si durere si suferinta, indiferent de insemnatatea acestor lucruri, deoarece, teoretic vorbind notiunile de bine/rau, bucurie/suferinta sunt imposibil de definit intr-un mod obiectiv!
Toma Aurora a spus…
Carmen, cat de frumos! Eu le urmaream uneori prin parc....era singurul loc unde le puteam vedea, cu exceptia gradinilor zoo! Te pup si iti urez sa ai parte de sarbatori fericite!
Toma Aurora a spus…
Doamna Stella si Marra, va multumesc mult pentru urari! Va pup cu drag si va urez sa aveti parte de cele mai calduroase sarbatori posibile!
Gina Cristiana a spus…
Craciun fericit!! :*
Ela a spus…
La multi ani!Sper ca ai avut un Craciun frumos!

M-a induiosat postarea aceasta si am gasit asemanari intre firea ta si a mea...si asta ma bucura pentru ca este vorba despre animale,fiintele pe care le iubesc din tot sufletul si fara de care nu mi-as inchipui viata!

Ceea ce ai scris la sfarsit este ceva la care ar trebui sa se gandeasca toti oamenii si sa actioneze in consecinta!
Georgiana a spus…
Mi-a placut mult, mult de tot aceasta postare! :)
Eu as indrazni sa visez la un panda rosu, ratuste, iepurasi, o maimutica, un porcusor, un elefant pitic, multi catei, de toate culorile posibile! :) Si eu sunt fana animalute urechiate, mi se par incredibil de simpatice...