O seara rece


Astazi a inceput sa ma ia o durere de gat...primul semn de raceala. Asa ca toata ziua m-am rasfatat cu ceai de flori de soc, preparat conform celei mai istete si delicioase retete de ceai, pe care am invatat-o de pe...Minimax :)). Nu stiu daca in prezent mai exista emisiunea respectiva, dar in urma cu un an rula un serial foarte interesant si practic. Protagonistii erau doi copii de maxim 8 ani (un baiat si o fetita) care pregateau bauturi racoritoare, ceaiuri si gustari sanatoase!

Acum sa va dezvalui si ce se afla in ceainicul misterios:
Ceaiul se pregateste din: ceai de tei/soc/musetel (o planta aromata care sa nu fie prea amara), o portocala (ii stoarcem sucul cu mana, prin presare si apoi o taiem cuburi), 50 de grame de stafide si miere/zahar nerafinat (daca nu aveti puneti orice fel de indulcitor).

Se lasa totul acoperit intr-un loc cald pentru cel putin 30 de minute  ca sa se imbine toate aromele!


Eu l-am servit cu biscuiti cu umplutura de caramel si a fost numai bun pentru aceasta vreme friguroasa. Este cel mai bun ceai pe care l-am gustat vreodata si va spun ca am consumat chiar si ceaiuri "pretentioase" si nici macar nu se compara ca aroma. Cel mai tare imi place sa rontai stafidele care se umfla si devin delicioase!


Astazi nu am iesit deloc din casa. Tot sper sa imi treaca gatul pana luni ca sa plec prin oras. Daca tot am stat in casa nu m-am dat jos din pijamale si mi-am prins parul intr-un motz cu ajutorul celui mai dragut buretel de par pe care il am:

L-am cumparat dintr-un outlet care s-a deschis la mine in...comuna :)) Va vine sa credeti ca am un outlet la tara?!?! Acum un an s-au asfaltat ulitele si s-a construit un pod european ....acum s-a deschis un outlet! Deja imi imaginez ca peste 2 ani se va construi si un mall. In acest outlet se gasesc haine, accesorii pentru copii, articole de papetarie, costumatii si decoratiuni pentru petreceri, obiecte decorative. Toate sunt noi si au preturi foarte bune. Mi-am cumparat foarte multe culori tempera, vopsele cerate, pixuri colorate, creioane pentru textile, agende, coifuri pentru Halloween si acest buretel cu gascuta. Imi pare rau ca nu mi-am luat mai multe modele, dar recuperez data viitoare. Astept un sms din partea fetei care lucreaza acolo in ziua in care vor primi "tirul cu marfa" :D.


Astazi m-am delectat cu muzica pe care o ascultam cand eram prin liceu (Bitza, Celia, Vank, Cristina& Tataee, etc) cu ajutorul castilor Outspoken Intense by Fergie pe care sora mea le-a primit de la prietena noastra , Dana Petronela. Bineinteles ca atunci cand le-am vazut la ea am topait ca le vreau eu (fiindca aveau pietricele stralucitoare) iar ea mi le-a dat, pentru ca si-a pierdut mp3 playerul si nu are la ce sa le foloseasca.

Seara continua cu muzica de la X Factor :D

Voi cum va relaxati in aceste zile mohorate?


Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Pe mine m-a luat o raceala zdravana si ma rasfat pe langa pastile cu multe ceaiuri de tei,sunatoare lamaie insa acesta pregatit de tine suna delicios, din pacate nu am nici stafide nici portocala insa cand voi iesi din caza imi cumpar si il prepar.

Si eu ma uit la XFactor :)) nu m-am mai uitat de mult pentru ca am ramas fara tv insa azi recuperez.

O seara frumoasa :*
Toma Aurora a spus…
Ginutza, amine trec si eu pe tei...ca mi-ai facut pofta.


Ce rau e far tv. Eu nu am avut un an televizor si imi venea sa ma urc pe pereti de nervi!


Sa te faci bine si sa bei mult mult ceiut!
Adina Aruştei a spus…
imi place ceaiul tau :)
eu imi mai fac pudding cand vreau sa ma incalzesc..
Sadie a spus…
Suna tare bine ceaiul tau, dar voi avea de asteptat pana il incerc, pentru ca azi plec de acasa pentru 2 saptamani.
Eu ieri am avut un tur de forta: curatenie, musafiri, m-am vopsit, m-am uscat si coafat, cumparaturi, iesire in oras si o juma' de film (prima jumatate o vazusem in seara anterioara si-am decis cu sotul ca e prea bun filmul ca sa mai asteptam 2 saptamani sa-l vedem.
coco a spus…
stii cumva unde se gasesc castile acelea ?...stiu si eu pe cineva care s-ar bucura tare sa le primesca :)
Carmen Tobias a spus…
Oh,sa te faci repede bine! :|

Sa iei propolis cu miere,sau propolis simplu,mestecat ca si guma(nu ma omor dupa el,dar ma scapa de antibiotice mereu:),suc de portocale proaspat stors,in cantitati industriale,limonada de lamaie,sau lamaie stoarsa in ceai(sa nu fie fierbinte ceaiul,ca distruge vitamina C )multe fructe si incearca sa eviti zaharul,slabeste imunitatea si te vindeci mai greu.Eu asa reusesc de cativa ani sa evit antibioticele,inainte o simpla raceala ma punea la pat cel putin 2 saptamani,acum in maxim 3 zile sunt fresh :))

Te pup si multa sanatate!
Toma Aurora a spus…
Meg, ce idee grozava cu pudding-ul!O sa imi fac astazi de ciocolata!
Toma Aurora a spus…
Sadie, ce zi aglomerata!

Sper ca cele doua saptamani in care vei fi plecata sa fie tare relaxante!


Te pup!
Toma Aurora a spus…
Carmen, mereu sfaturile tale sunt binevenite. Stiu ca apreciezi un mod de viata sanatos. O sa ma axez serios zilele acestea pe portocale si lamai. Uite ca nu stiam de treaba cu ceaiul fierbinte care distruge vitamina C. Multumesc de informatii!

Te pup si eu !
Carmen Tobias a spus…
Ah,draga mea,mereu am avut inclinatie spre chestii naturale,dar de cand sunt casatorita cu un medic e si mai rau :))

Sper sa iti fie de folos si sa ne spui cat mai repede ca esti bine!:) :*
Toma Aurora a spus…
Coco, castile sunt de la Avon. Costa 65 de lei la pret intreg, dar le poti primi gratuit daca comanzi un parfum Outspoken Intense by Fergie!

Te pup!
Anonim a spus…
multumesc pentru pontul cu ceai :) cine te-a cucerit de la x-factor?
Toma Aurora a spus…
Cu placere, Li!


Am fost cucerita doar de Iulian, ultimul participant care a evoluat!Oricum e o emisiune slaba, sper ca Vocea Romaniei sa fie altceva!

Din pacate, cealalta favorita a mea, Sanziana, a fost eliminata data trecuta, asa ca nu m-am putut bucura si de ea!
Marra a spus…
Cred ca o sa-mi fac si eu ceaiul asta al tau ca arata foarte bine si cred ca ma ia si pe mine o raceala in curand(dar am sa scap de stafide pentru ca sunt in razboi cu ele.nu-mi plac absolut deloc desi mi-a zis mama ca atunci cand eram mica mancam cate o punga deodata)
Te pup si sa te faci bine
coco a spus…
aha...mercic !
Toma Aurora a spus…
Marra, multumesc pentru urare!

Pe mine sigur ma ia iar raceala...am asteptat autobuzul o ora in frig. Bine ca mi-am luat o plasuta de lamai si una de portocale sa am pentru ceai....le-am luat din Lidl! Astazi au avut program pana la 5 si a venit gardianul la mine sa imi spuna ca trebuie sa inchida magazinul :)) Am mai stat un sfert de ora....imi venea sa ma leg de usa ca sa mai raman :))Cred ca am devenit dependenta!


Te pup!

P.S.: Nici sora mea nu suporta stafidele. I se par prea dulci si zaharisite. Eu ma topesc dupa ele. Cand mananc cozonac caut doar locurile unde sunt stafide si aluatul il arunc :))


Coco, cu placere!
Alina a spus…
am testat si eu vaffele alea, sunt tare bune, o sa-mi mai cumpar:)

de cand cu blogul, plus o persoana draga, m-am apucat de baut ceai!eu care nu mai pusesem asa ceva in gura de vreo 6 ani:))
Anda Zelenca a spus…
Vaaaai, ce bine ca le ai, spune-mi please, functioneaza? Se aude bine? Merita sa le iau? Ca ma tenteaza si parfumul. Primul mi-a placut la nebunie si imi place si asta destul de mult, insa ma atrag si castile astea cute!:D
Toma Aurora a spus…
Alina, niciodata nu e prea tarziu! Cand eram mica detestam ceaiul. Mereu il refuzam sau in cel mai rau caz il beam, doar daca mi se dadea si o dulciurica langa el :))

Ma bucur ca iti plac vafele!


Te pup!
Toma Aurora a spus…
Anda, le-am primit sigilate iar prietena mea mi-a spus ca este posibil sa fie defecte- ea este sus in ierarhia Avon si a auzit de la echipa ei ca au intampinat probleme.

Ale mele au fost in stare perfecta, se aude foarte bine si imi place ca nu cad din urechi (eu am mai multe tipuri de casti acasa, printre care si niste casti cu dop de plastic cum au acestea de la Fergie. Alea pe care le aveam eu imi alunecau tot timpul din urechi).

Eu zic ca merita sa iti cumperi parfumul + castile!