Hainutele de dimineata :)


Am numit postarea astfel, in cinstea trezitului cu noaptea in cap de azi de dimineata.

V-am anuntat de ieri ca imi programasem o sedinta de asteptare la coada la un sh foarte chic de la noi din zona. Ideea e simpla: daca nu te duci in prima ora de la deschidere deja te trezesti intr-un magazin pe jumatate gol. Chiar daca stai la coada asta nu inseamna ca vei avea noroc sa prinzi tot ce este mai frumos, pentru ca multi stau la rand cu o ora jumatate inainte de deschiderea magazinului. Dar va asigur ca acest efort merita din plin.

Astazi, primii la rand erau doi baieti care, banuiesc ca erau in clasa a 12-a pentru ca tot vorbeau de pregatirea pentru bac. I-am auzit apoi laudandu-se ca ei sunt de la 8 si un sfert in fata magazinului. Avand in vedere ca afara era destul de frig, meritau cu prisosinta sa intre primii, dupa o ora si 45 de minute de tremurat.

Apoi urma un ditamai convoi de barbati (nu stiu ce s-a intamplat azi de au fost atatia masculi, pentru ca de obicei lunea, cand se baga marfa noua, vin numai femei). Dupa acest batalion barbatesc, un sir de femei mai in varsta, apoi alti baieti cam de varsta cu mine, apoi alte femei....undeva, la capat eram si eu....ajunsa la 10 fara un sfert in fata magazinului :D.


In afara de primii doi baieti, care au invadat instant incaperea, restul domnilor ne-au lasat pe noi, reprezentantele sexului feminin , sa intram inaintea lor. Nu de alta, dar oricum nu exista concurenta intre noi!
Mi-am gasit in primele 30 de secunde acest cardigan creosetat, foarte gros:

Mi-am dorit foarte tare asa ceva, ca sa il pot purta ca o haina peste rochite. Nu de alta, dar uneori imi este sila sa iau si pulovar si geaca si sa ma ia toate caldurile.


Apoi am gasit un pulovar Mexx, tot din lana moale, in niste culori foarte vesele. In magazine, cel mai ieftin pulovar Mexx costa 200 de lei (50 de euro). Iar acest pret il gasim la modelele cele mai simple. Un cardigan sare de obicei de 90 de euro, datorita materialelor din care sunt confectionate.



M-am bucurat ca ambele pulovere au fost masura mea (36). Mai vazusem cateva modele frumoase, dar erau mult prea largi, din pacate.


In iarna asta mi-am dorit sa port pulovere pufoase si scurte. Mi-am comandat unul de la Miniprix, pe care abia il astept. Astazi am avut noroc si am gasit unul foarte dragut, de culoare ivoire, foarte comfortabil si de buna calitate. Abia astept sa il port cu fusta mea din dantela in aceasi naunta si cu un top simplu pe dedesubt!


Ha! Si ca mi-am amintit...unul dintre baietii fruntasi si-a gasit un sacou si niste tenesi superbi. Sacoul era jumatate roz inchis, jumatate verde sters , iar tenesii erau roz spre mov. Era asa entuziasmat incat sarea pe acolo cu tenesoiul in mana, cerandu-i uneia dintre vanzatoare sa i-l aduca si pe celalalt (in magzain este expus doar unul dintre pantofi, pentru a se evita furtul). Mi-a parut asa rau, pentru ca deja pusesem ochii pe sacou pe care vroiam sa i-l dau cuiva :(( Sacoul era de la Ralph Laurent, deja vazusem semnul cu jucatorul de pollo, asezat gratios in piept. Astazi am vazut 3 sacouri superbe pentru barbati, insa numai acesta avea o masura pe care o cautam.


Am mai vazut la o femeie in brate niste perdele liliachii cu flori brodate de liliac:X. Data viitoare ma duc pornita dupa perdele! In mod normal o perdea costa cam 15 lei in acest magazin, asadar cred ca a costat-o in jur de 30 de lei setul. Si niste perne-vacuta am vazut la o fetita. Dar asta este... nu puteam sa ajung la toate rafturile in acelasi timp :)



S-au mai lipit de mine niste batistute cu dantela. In ultima vreme am folosit numai batiste si am renuntat la servetelele de hartie pentru ca imi luat fondul de ten de pe fata si imi iritau nasul. Cu batistele nu am probleme, nici macar cand imi curg ochii. Machiajul nu se ia si pielea nu mai sufera in urma frecarii.


Voi ce parere aveti de magazinele sh sau vintage?
Eu m-am indragostit de ele dupa ce l-am vazut pe Will I Am la Oprah afirmand ca cele mai interesante haine ale lui provin de la un magazinel de acest gen, din orasul in care locuieste bunica sa.

Multe magazine sunt insa horror: au un miros ciudat, haine vechi, aduc marfa doar o data pe luma, unele au preturi extra-bombastice (care sar de cateva sute de ron). Eu recomand acest lant de magazine (Visul imaginatiei)- din cate am citit pe google si Fb este vorba de o firma care importa nu numai haine, ci si masini, utilaje, electrocasnice, mobila, etc. Acum vreo luna am vazut niste scaune foarte frumoase, crem, cu pernuta rosie. Costa in jur de 45 de lei bucata, dar nu aveam cu ce sa le duc acasa si nici pe unde sa le mai asez.

Voi ce magazine de acest gen cunoasteti? Eu am vizitat cateva prin Bucuresti, dar hainele erau vandute in sistem vintage, la preturi aproximative celor din mall (zona Kogalniceanu), unele chiar mai scumpe.




Comentarii

Ela a spus…
Mama cumpara de acolo si desi unele sunt chiar chicioase,gasesti si articole superbe si de calitate.
Eu sunt pro second hand!
Simona Tucu a spus…
Si eu sunt mare amatoare de sh si vintage (probabil s-a vazut asta pe blogul meu :P). Pe site-urile vintage din Romania am cheltuit multi bani, insa in ultimul timp mai mult caut lucruri interesante prin magazinele sh de la mine din oras, slava Domnului sunt destule!! :)
Imi place mult primul pulover, caut si eu asa ceva, am vazut ceva asemanator chiar la Ela, care a comentat mai sus, sper sa imi gasesc ceva iarna asta...
Ma bucur ca promovezi si astfel de cumparaturi pe blogul tau, nici mie nu-mi este rusine sa recunosc ca o mare parte din hainele mele sunt second-hand, desi unii cam stramba din nas...
pupici! :)
Toma Aurora a spus…
Buna, Ela.

Sunt intradevar si lucruri mai uratele pe acolo, dar in ziua de azi si in mgazainele cu lucruri noi gasim o multime de lucruri kitsch.


Te pup!
Toma Aurora a spus…
Simona, ma bucur ca te afli printre sustinatorii acestui curent. Am observat ca in afara (Chictopia, Lookbook) sa gasesti haine la sh interesante este ceva gen "ultima fitza" (cum ar spune unii). Am vazut botine Moschino noi combinate cu haine de firma create in urma cu 20 de ani, cumparate de prin tot felul de buticuri obscure.

La noi este mai greu cu mentalitatea asta. Multi se lauda in general cu pretul si nu cu firma sau cu calitatea hainelor purtate. Aud in stanga si in dreapta "Am dat 500 de ron pe o pereche de pantofi. Am dat 800 de ron pe o geanta." Si exemplele pot continua.

Am si eu suficiente haine pe care le-am cumparat cu bani multi, dar nu mi se par cine stie ce. Tot haine sunt pana la urma urmei! Mi se pare mai de bun gust sa port ceva ce nu mai are nimeni, ceva ce nu gasesc in 5 din 10 magazine existente, chiar daca preturile lor sunt mai degraba simbolice.

Pup back!
Simona Tucu a spus…
Subscriu la tot ce ai spus mai sus! :)
Gina Cristiana a spus…
Imi plac magazinele astea pentru ca ma fac fericita cand ma gandesc, wow cate haine mi-am luat si cate am de asortat, in loc sa zic vaii am dat 200 de lei pe o geaca si deabia peste 2 luni mai pot lua si o pereche de pantofi.. Nu pot intelege unii oameni care fac risipa de bani. Te poti imbraca super si cu haine ieftine. Iar hainele pe care le-ai luat azi sunt de calitate.
Sa le poti cu placere :*
Toma Aurora a spus…
Da, Ginuta, exact asa gandesc si eu! Asa cu 200 de lei imi cumpar 2 randuri de haine si ceva de incaltat. In viata nu se merita sa investesti prea mult in lucrurile materiale si mereu trebuie sa fi istet sa improvizezi si sa cauti metode de economisire. In plus, hainele se demodeaza, ar fi absurd sa cheltuiesc in fiecare sezon o mica avere pentru haine noi.


Pup:*
Monica - Pisica albastra a spus…
am si eu in Bucuresti cateva locuri "secrete" unde mai mereu gasesc lucruri foarte dragute. insa din pacate toata lumea stie ca in Bucuresti SH-urile sunt scumpe si aprovizionate prost - prin comparatie cu alte orase si in special cu zona Ardealului.
in plus, de curand am descoperit ca s-a inchis unul din magazinele mele preferate :(((
dar tot mai am cativa asi in maneca :)
chiar saptamana trecuta mi-am cumparat o pereche de cizme noi (aveau eticheta pe talpa neatinsa) cu inchidere tip corset la spate si convertibile (sunt pana la genunchi, insa pot fi "suflecate" sa fie mai scurte. au fost 35 de lei si-s foarte incantata, ca eu marimea mea (41!!!) nu gasesc adesea nici in magazine de 350 de lei perechea, nu 35!

iar maine mai planuiesc o tura la un magazin pe care il vizitez destul de rar, dar in care am gasit de cateva ori pulovere si bluze frumoase.
wish me luck!
Alina a spus…
Mie imi place puloverul scurt.
Sa le porti cu placere!

Eu sunt de-a dreptul ingrozita ca am nevoie de ceva haine. Daca gasesc ceva sa-mi placa cat de cat e clar ca are si pret pe masura.
coco a spus…
tre' sa dau si eu o tura...m-ati convins !
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, te felicit pentru perechea de cizme gasita. Preturile unui asemenea articol in unele magazine depaseste chiar si 350 de lei (la Il passo sau Benvenutti de exemplu, unde cizmele inalte costa cel putin 500 de lei).
Multe haine din sh sunt noi, cu eticheta, cum ai spus si tu. Eu am gasit un corset D&G cu eticheta cu tot, cu holograma pe eticheta, capsa pentru fermoar de rezerva.


Iti urez noroc in cautarea ta si sper sa gesesti numai minunatii. Ce pacat ca nu iti faci blog :(( Sau ai si nu il stiu eu?!

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Alina iti multumesc!


Coco, neaparat trebuie sa dai o tura. Incearca mai multe magazine, ca sa nu fi dezamagita de unul si apoi sa juri ca nu vei mai merge in asemenea locuri.


Va pup!
Anonim a spus…
Buna Aurora,

Si unde anume putem gasi in Buc. sh-ul acesta?Am intrat pe site-ul lor insa nu am gasit nimic la contact. Alte sh-uri de ,,vizitat" in Bucuresti mai cunosti?

Merci
Paula
Toma Aurora a spus…
Buna Paula,


Scuze de intarzierea cu care iti raspund.
In Bucuresti am vizitat doar cateva sh-uri dar nu cred ca exista Visul Imaginatiei acolo.

http://www.shoppingnews.ro/moda/investigatii/ponturi-de-magazine-cu-haine-cool-second-hand.html


Ii las acest link foarte util. Citeste, te rog si comentariile lasate. Sunt indicate alte cateva magazine de care clientii au fost multumiti.


Te pup!
Anonim a spus…
Foarte practic articolul indicat. Iti multumesc. Cred ca saptamana viitoarea voi pleca la smart shopping.
Toate hainutele prezentate de tine arata foarte bine si de calitate.
Sa le porti cu placere.

Un week-end placut,
Paula
Toma Aurora a spus…
Buna Paula!

Ma bucur ca ti-a placut acest articol. Maine plec si eu la vanatoare, din nou :)

Sper sa gasesti multe minunatii!
Raluca a spus…
acest magazin despre care ai vorbit in postare este tot in tgv? Si..exista o zi in care se adce marfa? Care ar fi aceea? Hai ca m-ai molipsit si pe mine!
Toma Aurora a spus…
Raluca, da, tot in Targoviste, undeva aproape de autogara Mondotrans. O iei pe langa biserica din sensul giratoriu si dupa 100 de metri de mers inspre Doi Brazi, traversezi pe partea cealalta. Lunea se aduce marfa de obicei! Pupici!