Acum cateva zile am preparat niste cornete umplute, dupa o reteta unei prietene a mamei mele.
Tin minte ca in copilarie mancam foarte des, dar de vreo cativa ani nu mi-a mai fost dat sa ma bucur de ele :)
Reteta este foarte simpla:
6 oua (au o greutate de cca. 250 de grame)
250 grame zahar
250 grame faina
Regula de aur este: cantitati egale de ingrediente! Din cantitatile specificate de mine veti obtine cca. 40 de cornete. Daca vreti sa faceti doar 20, folositi cate 125 de grame din fiecare ingredient.
Se pun toate intr-un vas si se mixeaza pana se topeste zaharul. Apoi se da amestecul la frigider pentru 30 de minute.
Apoi, cu ajutorul unei lingurite, punem pe fundul tavii putin continut si bagm tava repede la cuptor (pentru 5-10 minte, in functie de temperatura). Cand devin usor maronii, le desprindem cu lama cutitului si le rasucim ca pe cornetele de hartie. Repetam pana consumam intreaga compozitie.
Dupa care facem o crema simpla si usoara din 10 nuci macinate si 2 lunguri de Finetti (eu am avut duo).pastram separat 2 linguri de nuca macinata.
Umplem cornetele cu crema, apoi le trecem cu varful prin nuca macinata.
Si asta este tot! Cele 40 de cornete s-au mancat cam in 5 minute, asa ca va sfatuiesc sa preparati cel putin 20 pentru fiecare persoana, daca vreti sa va potoliti pofta :)).
Comentarii
te rog mult, arata-le si fetelor pe forum...sa vezi reactii!:))
am copiat reteta, multumesc mult!
pupicei!
o seara frumoasa,
Simona
Ma bucur sa te regasesc si pe blogspot!
Sunt convinsa ca or sa iti iasa delicioase, doar stiu cate de des gatesti si ce bunatati faci!
Pup:*
Trimiteți un comentariu