Comanda Karte.ro


Astazi am primit comanda de la Karte.ro.
In urma cu o luna de zile mi-am cumparat un voucher de reducere de pe Groupon.ro si am avut practic discount 30 de ron din suma de 75 de lei, cat au costat cele doua carti cumparate. Transportul a fost gratuit, iar livrarea a fost foarte rapida.

Una dintre cartile cumparate a fost Jurnalul unui pusti 3, un volum dintr-o lunga serie de carti care a detronat best-seller-ul Harry Potter in ceea ce priveste numarul de vanzari. Multi au vazut probabil filmele realizate dupa volumele 1 si 2. Cine nu a facut-o inca, o poate face gratuit pe site-ul cinemaxx.ro.
Cartea este plina de ilustratii comice, realizate de autor si este dedicata atat copiilor cat si adultilor. Este super usor de citit si este mai relaxanta decat o revista glossy. Va pun o pagina din volumul 3 pentru a va convinge:

Este o carte perfecta de citit in paralel cu un roman serios, deoarece te destinde si nu te lasa sa te plictisesti de lecturat. Momentan citesc Magicianul de John Fawles, o carte destul de lunga si momentan nu tocmai pe gustul meu si sper ca Jurnalul unui pusti sa ma fereasca de abandonarea romanului.

Pret: 33 lei

Nu stiu daca voua vi s-a intamplat vreodata, dar eu am avut parte de doua lucrari pe care nu le-am putut sfarsi: Lupul de stepa de Hermann Hesse si Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde. Ambele mi s-au parut destul de slab scrise (poate nu sunt eu foarte obisnuita cu acest gen relaxat de a scrie o carte) si mi s-a parut ca fie abunda in descrieri realizate prin limbaj poeticcare ma sufoca si ma fac sa sar peste pasaje intregi, fie au prea multe conotatii gay.


Eu am o obsesie pentru literatura franceza a secolului XIX, iar autorii naturalisti sunt de departe preferatii mei. In topul preferintelor sta Emile Zola, un autor care in fiecare roman m-a surpins printr-un mod nou de a expune realitatea. Uneori am impresia ca romanele lui nu sunt scrise de aceeasi persoana si ma minunez adesea de cata inovatie da dovada in crearea fiecarei lucrari.

Am cautat Nana in ultimele 6 luni de mi-au iesit fire albe. Mi s-a parut destul de scumpa in librarii si ma gandeam ca poate o voi gasi la anticariat cu 20-25 de lei. M-am bucurat cand am gasit-o pe acest site, mai ales datorita faptului ca aveam reducerea la dispozitie.

Conform criticilor aduse, Nana este romanul in care Zola creeaza Femeia si in care este expusa in mod detaliat viata unei prostituate din timpul lui Napoleon al-III-lea. Lucrarea este scrisa in acelasi mod elegant, sofisticat, ireprosabil si educat al lui Zola.Nu pot sa spun ca aceasta carte promite...sunt cert convinsa ca va fi fabuloasa .

Pret: 42 de lei

Comentarii

Marra a spus…
Si mie mi s-a parut sincer plictisitoare Dorian Gray.Prea multe detalii in care se pierde autorul(oricum asta e parerea mea si a ta,sunt sigura ca altora le-a placut).Nana nu am citit dar iti recomand Clubul norocoaselor sau In cautarea lui Nouf(zoe ferraris).Nu le-am dat jos din mana 2 zile:D
Te-am pupat Aurora
Alina a spus…
Eu am citit Dorian Gray intr-o perioada foarte stresanta si solicitanta si am intins-o pe multe zile. Initial nu mi-a placut, dar la final mi-a parut rau ca nu am citit-o mai repede si nu i-am surprins detaliile. Poate am s-o recitesc candva. Te aprob cu conotatiile gay, si mie mi s-a parut asa.

Nana ma tenteaza si pe mine. Sa le citesti in liniste si cu atentie:)
Toma Aurora a spus…
Marra, acele detalii ma cam oboseau si pe mine. Limbajul era unul frumos, exersat, dar mult prea obositor pentru un roman. Am notat cartile in agenda si sper sa le citesc cat mai repede. ;*
Toma Aurora a spus…
Alina, eu nu am ajuns la final...nu am mai rezistat si am abandonat-o. Mi s-a parut ca seamana prea tare cu o piesa de teatru si cand o citeam parca asa vedeam personajele: pe scena.


Te pup !