Do It Yourself: Exfoliant de corp

De curand ramasesem in pana de exfoliant de corp...de fapt aveam doua de la Sabon nedesfacute, insa doream ceva nou si mult mai eficient, cu particule mai dure, care sa ma ajute in efectuarea unui masaj viguros in timpul baii.
Astfel am ajuns sa prepar doua scruburi foarte bune, pe care le-am pus la pastrat in sticlute goale de produse cosmetice (eu mereu le pastrez pe cele care mi se par mai frumoase si neaparat depozitez sticlutele cu pulverizator goale- mereu ai nevoie de un flacon tip spray pentru diverse activitati).
Ca si textura, cele doua exfoliante difera: unul este uleios, hidratant, celalalt este foooooaaaarte spumos.

Voi incepe cu reteta celui hidratant (reteta "culeasa" de la colega mea Oana) : veti avea nevoie de cafea macinata (eu am gasit la magazin Nova Brasilia), zahar obisnuit (puteti pune brun daca aveti) si ulei de masline. In reteta originala mai existau: miere si un pic de unt. Amestecati ingredientele pana obtineti o pasta consistenta:

Acest exfoliant este numai bun pentru masajul anticelulitic, este foarte eficient si miroase si tare bine, pe deasupra!
Cel de-al doilea scrub, cel spumos este realizat din malai si gel de dus. Este incredibil cata spuma poate face. Eu am amestecat malaiul cu gel de dus de la Sabon cu aroma de lavanda si trandafir. Acest gel de dus nu exceleaza la capitolul spuma, nici chiar utilizat cu buretele de baie. Este cea mai simpla retata de exfoliant de corp de pe planeta, pe care eu, din pacate, am pus-o in practica foarte tarziu:

Marele avantaj: poate avea aroma gelului de dus preferat!
Daca tot intrasem pe fagasul produselor cosmetice preparate in casa, m-am delectat zilele acestea cu kilograme intregi de mure (aduse de tatal meu din padure):
Inspirata de culoarea lor superba, mi-am tras o manichiura asortata, realizata cu ajutorul unui lac de la Avon intr-o nuanta albastru-inchis si lac de unghii transparent cu paiete de la Bourjois.


Comentarii

LazyCat a spus…
ce frumoase sunt unghiutele!
AlinaGav. a spus…
Si eu folosesc cafeaua, zaharul si malaiul in diverse combinatii pentru ca isi fac foarte bine treaba, sunt accesibile si ieftine.
Toma Aurora a spus…
Alina, ai dreptate...sunt o alternativa ieftina a scruburilor din comert si sunt si foarte eficiente.
Ela a spus…
eu deocamdata mai am exfoliant din comert dar cand o sa il termin SIGUR o sa pun in aplicare metodsa aceasta prezentata mai sus(cafea,zahar...),cealalta e ok dar prefer sa merg pe all natural daca tot incep ceva de genul.

Murele acelea sunt miam iar manichiura e super!
Toma Aurora a spus…
Ela, exfoliantul cu cafea este mai eficient decat cel cu gel de dus. Partea proasta e ca nu face spuma.

Eu ador murele si zmeura, sunt fructele mele preferate. Pacat ca nu se gasesc decat vara la preturi convenabile.

Te pup!:*
delia a spus…
si exfoliantul poate fi pastrat chiar saptamani intregi in recipientul respectiv fara probleme?
Toma Aurora a spus…
Delia, cel cu malai poate fi pastrat la temperatura camerei, dar cel cu cafea este indicat sa il pastrezi intr-un loc racoros (nu neaparat la frigider).
delia a spus…
aaaam inteles. deci nu exista posibilitatea sa mi se topeasca zaharul in compozitie?
Toma Aurora a spus…
Nu cred. Mie nu mi s-a topit si am folosit zahar obisnuit. Se topeste doar in momentul masarii pe piele.
delia a spus…
multumesc mult. eu imi faceam doar cand aveam timp pt ca ma lua migrena cand ma gandeam ca trebuie sa stau sa amestec alea, dar acum o sa le fac, o sa le pun intr un recipient pe care il voi pune in cabina, avandu l astfel mereu la indemanasi gata. multumim pentru ideile mereu frumoase