Cura cu fructe de catina

Voi face o postare mai deosebita fata de restul "articolelor" scrise pana acum pe blog!
Nu vreau sa va obosesc cu notiuni pe care le puteti gasi oriunde pe Google, ci vreau sa va ofer niste informatii practice, explicate pe intelesul cat mai multor persoane.

Pofta de a scrie acest posta mi-a venit acum, pe seara, cand culegeam catina de pe ramurelele aduse de tatal meu. Atunci mi-a venit ideea de a pune in practica cura cu fructe de catina, care a dat rezultate wow in cazul persoanelor cu care mama mea a intrat in contact.

Multi dintre noi au auzit probabil de persoane videcate de tumori, leucemie, boli grave de ficat cu ajutorul catinei sau a maceselor. Aceste doua tipuri de fructe, destul de neplacute la gust sunt considerate cei mai mari "doctori" ai persoanelor anemice, depresive sau afectate de consumul prelungit de medicamente( in special antibiotice).

Am sa ma opresc aici, ca sa nu construiesc o pagina demna de Formula AS si o sa va demonstrez, matematic, aportul mare de vitamine adus de catina:

-continut de vitamina C: cca. 600 de mg (poate ajunge si la 1000mg) pentru 100 grame de fructe
doza zilnica recomandata de vitamina C: 40 mg
doza maxima recomandata de vitamina C: 1000 mg

concluzie: cu numai cateva boabe de catina puteti atinge doza recomandata, iar cu 100 de grame va puteti revigora total corpul.

-cu cele cateva boabe de catina va asigurati si necesarul de:
vitaminele A, E, F, D, K, toata gama de la B1 la B9;
potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fier
acizi grasi esentiali
betacaroten
amino-acizi esentiali (cca.18 )

Catina este un fruct mega-rezistent: fructele raman crude aproximativ 7-8 luni, chiar daca sunt puse la uscat (va spun acest lucru din experienta, pentru ca parintii mei o usuca incepand din noiembrie si au pana la urmatoarea recolta). Un kilogram de catina costa intre 8 si 20 de lei, depinde de unde o cumparati. Daca sunteti consumatori de vin puteti face o bautura slaba din aceste fructe: este foarte fresh si plllliiiinnnnaaa de vitamine.

Timp de 1 luna am luat zilnic echinaceea si nu am mai racit de atunci, chiar daca m-am udat la picioare, am mers prin nameti, am stat in curent, etc. Din cate am inteles eu echinaceea e mic copil pe langa catina, asa ca anul acesta renunt la echinaceea si trec pe catinuta.

Multi doctori au numit aceasta planta" o intreaga farmacie intr-un fruct" (sursa: codrosu.ro), iar pe baza studiilor s-a demonstrat ca o cura cu 10-30 boabe de catina pe zi, incepand cel tarziu la varsta de 50 de ani, prelungeste durata vietii cu pana la 20 de ani. Asadar, daca durata vietii medii la romani este de 70 de ani, se poate spera la atingerea etatii de 90 de ani in stare buna de functionare a organismului.

Pe mine ma enerveaza faptul ca despre lucrurile cu adevarat importante nu se discuta si ca doar cateva publicatii (Formula As, Asul Verde,etc) ne prezinta notiuni importante despre rolul plantelor si al fructelor cu rol medicinal. Multi contesta tratamnetele naturiste si romanii se inghesuie sa se indoape cu zeci de medicamente( doar ati vazut la tv cate pastile consuma zilnic un roman, luate cel mai adesea dupa ureche).

Singurele cazuri mediatizate au fost cele ale Monicai Tatoiu si ale dr.Victor Cireasa, doua persoane publice, care s-au vindecat pe cale naturista. Monica Tatoiu a urmat o cura cu laptisor de matca+ alte produse apicole si a scapat de cancerul de col uterin cu care fusese diagnosticata. Victor Cireasa a primit un diagnostic la fel de tulburator: nevroza cardiaca, in anul 1973. La recomandarea unui coleg de breasla, dr. Cireasa a inceput tratamentul cu fructe de catina si uite asa a depasit varsta de 70 de ani (pe  care i se prevestise ca nu o va apuca niciodata, din cauza atacurilor de cord), a depasit si varsta de 80 de ani, iar astazi are....86 de ani si publica in continuare unele dintre cele mai valoroase carti de horticultura romanesti (care ce-i drept sunt foarte putine).

Dar iata ca m-am luat iar cu vorba si am dat-o-n "reportaje"...ca sa concluzionez: eu una m-am saturat de ratele crescute ale bolnavilor de cancer. Ma gandesc cu groaza ca maine poimaine fac 40 de ani si ma trezesc cu o tumoare. Stiu ca acest lucru se datoreaza de multe ori mostenirii genetice, dar sunt constinenta ca pot avea si eu o mare vina. Alimentele tot mai fake, pline de biostimulatori, tot mai greu de evitat pentru ca trebuie sa cumperi rosii, castraveti, cartofi din piata...chiar daca au fost crescute cu azotati&Co, nenorocirile astea de sucuri la care nu mai putem renunta, medicamentele care ne promit marea cu sarea- toate ne pregatesc calea sigura spre diverse afectiuni.

Desi mereu dau ochii peste cap cand citesc blogurile persoanelor "eco/bio" trebuie sa le dau intr-un final dreptate, pentru ca la urma urmei suntem doar ceea ce mancam/ bem, iar eu astazi sunt doar un amestec din 90% chimicale si maxim 10% produse naturale, proaspete, sanatoase. Ei, ce ziceti de acest procent? Viitorul suna bine, nu?!

Comentarii

Marra a spus…
Foarte foarte interesant articolul tau si chiar ar trebui sa ne mai incanti din cand in cand cu articole de genul asta(poate citind pe bloguri lumea mai afla una alta ca altfel...e jalnic..foarte putini sunt constienti de puterea plantelor)
te puup
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Marra! :*
simona a spus…
bravo
!multumesc!am auzit si eu despre binefacerile catinei,dar avem mereu nevoie de exemple vii,asa ca este f binevenit articolul.Sa mai scrieti,e nevoie de incurajari pt a folosi ceea ce natura ne-a dat si de care ne indepartam f mult.
Mihai a spus…
Daca va intereseaza totul despre catina si produse din catina sau vreti sa puneti intrebari;
http://www.moldocatina.webs.com si http://grup.catinalife.info