Masca exfolianta home-made cu zmeura si zahar :)


De curand am gasit un "furnizor" de zmeura in apropierea casei mele, iar in ultima saptamana am mancat atatea fructe rosii incat aproape m-am saturat. Spun "aproape" pentru ca zmeurele sunt unele dintre fructele mele preferate si nu cred ca ma voi satura vreodata de ele. Am reusit sa fac cateva borcane de dulceata (doua au fost deja mancate) si sper ca pentru iarna sa am provizii serioase. Pana la prepararea urmatoarei serii de dulceata aromata, am decis sa fac si un exfoliant natural, pornind de la retetele prezentate de alte fete pe blogurile lor.
Retetele gasite aveau in componenta lor capsuni si zahar, dar cum vremea capunilor s-a dus, le-am inlocuit cu zmeura proaspata si suculenta.

Asadar, pentru prepararea scrubului am folosit:
-o lingurita zahar;
-6 zmeure.

Le-am amestecat bine, bine cu ajutorul unei lingurite si am obtinut urmatoarea pasta:

Cantitatea obtinuta este suficienta pentru 2-3 aplicari, asa ca fie reduceti ingredientele la jumatate, fie impartiti pasta cu alta persoana sau o tineti la frigider pentru 2-3 zile, iar apoi o folositi din nou.
Am intins cu grija preparatul pe fata, prinzandu-mi in prealabil foarte bine parul:


Amestecul nu este foarte lichid, asa ca poate fi intins cu usurinta, fara sa se prelinga. Dupa 1 minut de la aplicare, el incepe sa se intareasca si puteti face orice doriti pana in momentul clatirii. Atentie! Nu iesiti pe usa brusc, multi vor crede ca sunteti proaspat scapati dintr-un macel sangeros;)) Anuntati-va asadar intrarea cu voce tare: "Eu sunt! Mi-am pus o masca cu zmeura pe fata asa ca nu va panicati!"

Asa, apoi stati 20 de minute cu exfoliantul pe fata, dupa care masati timp de cateva minute fata. Veti simti cum zaharul curata tenul, iar aroma de zmeura va va cuceri pe loc. Dupa ce simtiti ca zaharul a inceput sa se topeasca, iar tenul este indeajuns de exfoliat, clatiti din abundenta fata!

Rezultatele va vor surprinde: un ten radios, luminos, neted si catifelat! Inca un motiv sa afirmam ca natura detine cele mai bune retete pentru frumusetea noastra.

Un sfat important: incercati sa nu mancati masca inainte de a o pune pe fata. De asemenea, nu trisati si nu scoateti limba pentru a va bucura de exfoliantul din zona buzelor :) Eu cat astept sa se usuce masca, ma delectez cu o farfurie plina de zmeura:
Va ofer si voua cateva pentru a va rasfata simturile si pentru a va pregati un mic tratament de infrumusetare!

Comentarii

Ionny a spus…
yummy ce bine arata! esti tare inventiva! Tare haios postul:)))
Toma Aurora a spus…
Ionny, intradevar este yummy :)) Zmeura este delicioasa! Pup:*
Ela a spus…
Atentie! Nu iesiti pe usa brusc, multi vor crede ca sunteti proaspat scapati dintr-un macel sangeros;)) Anuntati-va asadar intrarea cu voce tare: "Eu sunt! Mi-am pus o masca cu zmeura pe fata asa ca nu va panicati!"

:)))))) Chiar am ras la faza asta!

Corect,corect!Si eu cand am facut niste experimente de machiaj cu tematica l-am anuntat pe iubitul meu "vezi sa nu te sperii ok?"

Merci pentru pont.Imi pare rau ca nu am facut si eu o masca din aceasta asta vara!
Toma Aurora a spus…
Ela si eu regret ca nu mai am cu ce sa imi fac masca acum...poate cu o banana strivita. Tare treaba cu "vezi sa nu te sperii ok?". Eu deja imi imaginam cum intra cineva pe usa, ma vede rosie pe fata si lesina ;))