I love love....Avon Solutions Complete Balance

De fapt iubesc doar aceste doua produse din gama: lotiunea tonica si crema de zi matifianta! Masca de fata si spuma de curatare nu le-am incercat inca, in privinta lor nu pot sa ma pronunt sau sa imi manifest "dragostea".
Produsele din imaginea de mai sus fac parte din noua gama lansata in urma cu putin timp de Avon, fiind vorba de fapt de o relansare a vechii game, pe care multi dintre noi o cunosc inca din clasele de gimnaziu, atunci cand rasfoiam cate o brosura gasita pe la parinti sau prin cancelaria profesorilor.

In liceu retin ca am folosit spuma de curatare si ca mi s-a parut buna, dar am trait mereu cu impresia ca s-a terminat foarte repede. Pe vremea aceea, nu eram foarte constienta de cat de mult trebuie sa ma tina un produs cosmetice, d-aia este foarte probabil sa imi fi facut o impresie gresita.

Lotiunea tonica face parte din ritualul meu de ingrijire de aproape o luna de zile. Am ajuns la jumatatea flaconului si am folosit-o dimineata si seara dupa demachiere.
Am apreciat la ea faptul ca este delicata, nu mi-a provocat mancarimi, nu m-a usturat zona din jurul nasului atunci cand am folosit-o. Cu toate acestea, indeparteaza foarte bine ultimele urme de demachiant+ machiaj. Tenul ramane foarte fresh, catifelat, ca si cum ar fi usor pudrat. Senzatia de matifiere exista asadar!
Nu am simtit nici macar o clipa ca tenul meu ar deveni prea uscat sau ca m-ar strange fata.
Are un miros subtil, foarte fresh, desi vad ca are un continut destul de ridicat de alcool (este al doilea ingredient de pe lista).

Un flacon m-a costat 12 lei, la reducere. Acesta este pretul la care lotiunea se gaseste, de regula, in catalog.
Pana sa il folosesc, pe locul 1 in topul tonerelor se situau lotiunea tonica cu miere si galbenele de la Bioten si Lotiunea tonica pentru ten mixt de la Styx.

O prefer pe cea de la Avon in locul acestora pentru ca:
-cea de la Bioten imi provoaca o mica iritatie in momentul aplicarii, iritatie care dispare in momentul in care lotiunea se ususca.
-cea de la Styx este de 3 ori mai scumpa si are doar jumatate din cantitatea celui de la Avon.





Crema matifianta a fost cumparata acum vreo 2 saptamani; eram hotarata sa o incerc dupa ce imi facusem o parere atat de buna despre lotiune.
Nu aveam asteptari extraordinare, iar prima aplicare m-a facut sa cred ca este o crema de fata obisnuita, potrivita tenurilor normale. Prima senzatie este de hidratare si chiar am avut impresia ca produsul este cam gras pentru un ten mixt/gras. Dupa cateva minute, fata a devenit mata, dar nu in sensul de pudrata... nu stiu cum sa descriu exact senzatia: in momentul in care imi atingeam pielea nu o simteam lipicioasa ci moale, normala, echilibrata.
Zi dupa zi am observat cum tenul isi pastreaza acest echilibru si nu se mai ingrasa ca inainte, iar machiajul se pastreaza intact timp indelungat. Ca sa fac si o comparatie: inainte machiajul meu se pastra intact 2-3 ore, dupa care trebuia sa il retusez; de cand folosesc aceasta crema s-a mentinut cel putin 5 ore in stare perfecta.

Am dat aceasta marja de 5 ore in conditiile in care aceasta a fost performanta pe care am obtinut-o vineri, cand in Bucuresti au fost 38 de grade la umbra. Simteam efectiv ca lesin pe strada de caldura, eram uda pe tot corpul, simteam cum transpir chiar si pe picioare, dar machiajul a stat fix la locul lui vreme de 5 ore. Apoi am mai pudrat un pic nasul cu pudra pulbere de la Yves Rocher si pana la ora 20.00 cand am ajuns acasa nu am simtit ca fata mea luceste ca un bec.

Banuiesc ca acest produs contine si niste ingrediente deodorizante, pentru ca tenul ramane placut parfumat pentru mult timp. Fetele care au tenul mixt stiu probabil la ce ma refer : sebumul are o miros de ulei de gatit, care devine mult mai puternic atunci cand este cald afara. De fapt cred ca este si normal, imaginat-va numai daca am lasa o lingura de ulei la soare, pret de cateva ore!


Ce imi mai place la crema este faptul ca are capac-oglinda! Si cat de clara este aceasta oglinda! Ia priviti! Ma pot bucura astfel si de acest aspect practic, atunci cand am crema in geanta.
Un alt plus este SPF-ul - nivel mediu, 15.
Pretul cremei: 16 lei la reducere pentru un recipient de 50 ml
Pana acum este cea mai buna crema pentru ten mixt pe care am folosit-o. Ca sa va faceti o parere am mai folosit in trecut:

-Crema anti-imperfectiuni Yver Rocher, mi s-a parut ok, obisnuita;
-Crema Normaderm de la Vichy, foarte dezamagita am fost de ea, mi s-a parut foarte uleioasa;
-Lotiune matifianta Oriflame Optimals, mi-a placut la nebunie, dar a disparut acum cativa ani;
-Crema Gerovital anti-imperfectiuni, nu mi-a placut deloc.
-Crema colorata Clearskin- Foarte mult imi place si aceasta, dar uneori nu dorec sa ma "colorez".

In rest am folosit numai creme pentru ten normal, pe care le foloseam doar seara.

Ambele produse au nota maxima din partea mea, nu am ce sa le reprosez pana in momentul de fata. Datorita lor am renuntat la anumite produse pe care intentionam sa le cumpar in viitor, produse mult mai scumpe si posibil nu la fel de potrivite tenului meu.

Comentarii

Laura a spus…
M-ai convins sa incerc si eu crema asta.Great reviews!Te pup!
alexandru a spus…
Util review, aurora! Thanks!
Subscriu referitor la crema anti-imperfectiuni Gerovital! Retin recomandarea in privinta celei de la Avon, am dedus din context ca se comporta ok ca baza pentru fdt (ca nu face scamite si alte "figuri"!)...
Kisses! (ilda76)
Miuri a spus…
ma tenteaza dupa review-ul acesta :) te pup
Toma Aurora a spus…
@Laura si Miuri, sper sa aveti aceeasi parere buna despre ea, ca si mine!Va pup!

@Iulduta, eu am aplicat-o inainte sa ma machiez, am lasat-o 5 minute sa intre in piele si nu am avut parte de scamute :))
MoGio a spus…
iti recomand crema matifianta de la Farmec :)