Masti de fata cu argila: Yves Rocher vs. Sabon

Mastile mele preferate sunt cele cu argila sau namol!

Mi se par cele mai potrivite pentru tenul gras, cu pori deschisi, pentru ca usuca usor tenul si elimina excesul de sebum.

Timp de un an de zile am folosit masca cu argila marocana de la Yves Rocher, de 1-2 ori pe saptamana. A fost prima mea masca cu argila si m-am indragostit nebuneste de ea! Cel mai mult imi place aroma sa orientala. Are o consistenta semi-lichida, moale, usor apoasa, uneori mai curge de pe fata din pacate! Se intareste repede si se indeparteaza imediat! Se poate folosi si pentru par- eu personal am folosi-o o singura data- lasa parul curat si fooooarte parfumat!

Sora mea o foloseste doar pentru par, nu a observat mari diferente dar apreciaza aroma produsului!

Prieteni mele Dana nu i-a placut forte tare. I s-a parut  cam astringenta si "curgatoare". Intradevar este astringenta si nu o recomand celor care sunt sensibili, alergici la mirosurile puternice!

Acum sa nu va inchipuiti ca masca este extrem de lichida. Observati in poza de mai sus ca nu se prelinge. Cu toate acestea ar fi fost perfecta daca ar fi avut o consistenta un pic mai vascoasa.
Pret standard:  in jur de 69 de lei/ 100 ml



Cea de-a doua masca cu namol utilizata de mine, pana in prezent, a fost cea de la Sabon. Daca va spuneam ca cea de la Yves Rocher este parfumata...aceasta este muuuuult mai parfumata! In plus, aroma ramane pe ten o zi intreaga. Mai mult, datorita faptului ca este atat de parfumata este si foarte astringenta si ma pisca pe la nas si pe obraji. Aceasta senzatie dispare imediat cum o clatesc. Tenul ramane foarte curat si aerisit. Consistenta sa este tare, cremoasa, usor gelatinoasa! Am observat ca are o culoare usor sidefata! Trebuie indeparatta dupa 5 minute de la aplicare si se clateste mai greu decat cea de la YR.


Este de remarcat faptul ca nu contine niciun paraben, iar lista ingredientelor este destul de scurta.
Pret: 77 lei/ 200 grame

Ambele masti contin alcool, iar persoanele cu ten sensibil sunt sfatuite sa le evite.
In ceea ce priveste cosurile, nu am observat nicio imbunatatire/ inrautatire a lor....imi apar tot in jur de 5-6 in zona obrajilor, la nivel subcutanat. Cel mai probabil este din cauza ficatului sau a alimentatie, pentru ca sunt o mare consumatoare de dulciuri.

In ceea ce priveste porii deschisi de la baza nasului, imbunatatiri se vad doar in ziua aplicarii mastii- porii devin aproape invizibili. A doua zi revin la dimensiunea normala si incepe din nou toata nebunia cu tenul lucios : ) Daca stau bine si ma gandesc prefer mai degraba un ten lucios decat unul perfect mat- mi se pare mult mai natural si radiant cel lucios. Singurul mare dezavantaj este rezistenta scazuta a fondului de ten!

Voi ce parere aveti despre mastile cu namol? Le-ati incercat?

Comentarii

Camelia a spus…
Am si eu ambele masti, pe cea de la Sabon am folosit-o o singura data (si nu mi s-a parut nemaipomenita), iar pe cea de la YR nu am incercat-o inca. Am avut in trecut de la Aldo Vandini (luate din Austria) masca cu namol si aia chiar mi-a placut.
Toma Aurora a spus…
Camelia, masca de la Sabon are atat parti bune cat si parti rele. Pentru gramajul ei eu zic ca merita banii, mai ales ca am luat-o cu 50% reducere cu ticket de discount de la Groupon. Mie mi-a curatat bine fata desi mi s-a parut cam agresiva si foarte parfumata.

Te pup si iti multumesc de recomandare!
mariana a spus…
Eu am folosit doar masca de la YR, pe par.Nu mi-a placut cand am aplicat-o nimic la ea,deoarece aveam impresia ca ma murdareste,nu mi-a placut nici mirosul,adica nu este pe gustul meu,insa dupa uscarea parului,am ramas foarte impresionata de efect.Parul a primt volum,firul de par este foarte hidratat,si acest produs nu o sa-mi lipsessca niciodata din casa
Toma Aurora a spus…
@Mariana, mirosul este foarte puternic, oriental! Este pe gustul meu desi stiu ca multe persoane nu suporta notele foarte condimentate!
Ma bucur sa aud cuvinte frumoase legate de efectul mastii, folosita pe podoaba capilara!
Pup!
Anonim a spus…
Si mie imi place ff mult aceasta masca cu argila marocana si ulei de argan.O aplic doar pe toata lungimea parului si o tin cca 2 ore.Imi place mirosul mastii, dar si cat de sanatosa este fibra capilara dupa spalarea mastii.