Tutorial: trashy denim shorts

Daca tot v-am vorbit intr-un post trecut despre pantalonii scurti, m-am gandit sa fac un tutorial despre cum puteti transforma niste blugi vechi sau urati, intr-o pereche de shorts foarte chic. Stiu ca toata lumea stie procedeul, dar ma gandesc ca poate vin si eu cu cateva trucuri noi si deloc costisitoare :).







Aveti nevoie de:
-o pereche jeansi vechi, de preferat sa fie cat mai rezistenti si de o calitate foarte buna; eu am gasit unii foarte potriviti la un sh si m-au costat 16 lei. Asa ca daca nu aveti in garderoba decat blugi subtiri sau supraelastici, dati o fuga si luati-va o pereche rigida;
-o foarfeca obisnuita;
-ac cu ata albastra -indiferent de nuanta de albastru- orice denim are mai multe tonuri/subtonuri iar ata se va pierde in franjuri;
-o jumatate de lama (rupeti lama clasica pe jumatate ca sa nu va taiati), Un cutter nu este deloc practic, asa ca nu va recomnad sa il folositi in locul lamei. Daca nu aveti o lama clasica, rupeti cu grija un aparat de ras de plastic si scoateti o lama mica;
-un prosop/cearsaf mare, pentru ca vor iesi foarte multe scamute/ate;
-o jumatate de ora ;) , timp in care veti face si primele probe.



Pasul 1: TAIEREA

Se sacrifica blugii la cativa centimetri de capatul turului:

Se poate observa ca blugii erau initial tare uratei, in ciuda materialului frumos.
Cu ajutorul unei foarfece, taiem franjureii care sunt prea lungi : altfel ne vor gadila in timp ce ii purtam!

Indoim fiecare crac al pantalonului, formand o bara de cativa centimetri, in functie de cat de scurti vrem sa fie pantalonasii:
Incercam sa suprapunem linia partii indoita peste marginea normala a blugului si coasem de vreo 10 ori in locul respectiv:
Dupa ce repetam de 4 ori acest lucru (de 2 ori pentru fiecare picior), fixam din ochi jumatatea din fata (locul unde eu am infipt acul):

Intoarcem pantalonul usor pe dos si coasem pe dedesubt de cca. 10 ori in 2-3 locuri consecutive. Observam ca pe fata nu se vor vedea cusaturile pentru ca vom avea grija sa prindem usor cele doua parti, una de cealalta:



                                              






Pasul 2: TRANSFORMAREA

Se ia jumatatea de lama si se franjureaza toate liniile exterioare ale pantalonilor, avand grija sa nu ne taiem:


Dupa ce "raschetam" bine marginile, indeparatm puful care va iesi.Rezultatele vor fi urmatoarele:





















 Rezultatul final va arata cam asa:

 Apoi spalam bine blugii ca sa arate si mai "uzati", ii imbracam, punem in partea de sus o bluzita mai deosebita, sarim in tenesi/ balerini si suntem gata de plimbare! Eventual putem sa ii uscam , strangand fiecare picior indoit pe jumatate cu cate 2 carlige, iar astfel vom forma o cuta , iar aspectul de "trashy jeans" va fi mai accentuat.

 Spor la transformat celor care doresc sa incerce acest tutorial!

Comentarii

sunshine a spus…
Multumesc pt idee:XChiar nu stiam:|.
Voi incerca sa transform niste blugi negri care si-au pierdut din intensitatea culorii si nu-i mai pot purta:(.Dar ii scurtez si ii modific cu lama ceea>:).
Mersi mersi:*
Unknown a spus…
Ti-au iesit chiar bine!Eu am destule experiente in care fie ii taiam prea scurti,fie asimetrici...ca m-am lasat pagubasa.Anul asta mi-am luat vreo 2 perechi gata scurtate,asa ca stau cuminte si nu mai stric nimic :P
Toma Aurora a spus…
@Sunshine, iti urez bafta la confectionarea pantalonasilor. Sunt sigura ca iti vor iesi bine!

@Endre, cand eram mai mica asa pateam si eu si ce ma mai enervam!!! Sa porti cu placere perechile cumparate!
Anonim a spus…
mersii, i-am facut chiar acum si au iesit bine!prima mea data cand au iesit,restul i-am stricat :)
Anonim a spus…
Dar cum faci sa-ti iasa egali cracii? :)
Toma Aurora a spus…
Simplu: pun un crac peste celălalt înainte să-i tai și evident ies egali!