Ceara de par Taft vs Ceara de par Londa

Ceara de par este echivalentul modern al produsului numit "pomada", despre care am citit in romanele frantuzesti ale secolului XIX. Aflam din acesta carti ca pomada era utilizata atat de femei cat si de barbati, dupa procedeul de igienizare realizat dimineata/ seara. Banchetele acelor vremuri aveau iz de pomada usor parfumata iar buclele doamnelor din inalta societate se pastrau intacte de dimineata pana seara!

Piata cosmeticelor s-a diversificat foarte tare de atunci, iar pomada a fost detronata mai intai de fixativ, apoi de spuma de par si de gel. Multi barbati au folosit in continuare ceara de par si o data cu boom-ul tunsorilor scurte la femei si aceastea s-au intors la utilizarea acestui produs.

In rafturile magazinelor se gasesc astazi diverse tipuri de ceara: cu fixare usoara sau mai puternica, pentru aspect mat/lucios/umed, in diferite ambalaje si nuante.

Ceara nu este recomandata persoanelor cu parul lung pentru ca ofera un aspect imbacsit podoabei capilare. Cazul singular in care aceasta regula nu se aplica este cel al parului foarte des si puternic care a fost indreptat! Firul meu de par nu este deloc gros , dar cu toate acestea curiozitatea m-a facut sa cumpar si eu 2 produse din aceasta categorie, pentru testare.







Primul produs despre care voi vorbi este ceara de par de la Londa Trend. Nu am folosit-o decat de 2 ori, iar dupa utilizare am fost nevoita sa imi prind parul in ponytail, pentru ca arata imbacsit, nespalat, deteriorat, etc. Recunosc ca am folosit-o pe parul natural, ondulat, iar acesta poate fi un motiv pentru care arata asa de rau! Textura sa este mata, deloc lucioasa, vascoasa-vascoasa! Singurul lucru care mi-a placut a fost aroma!
Pret: 15 lei
Cantitate: 75 ml

Celalalt produs este ceara de par Taft Silk-Flex, de care am fost mult mai satisfacuta! Se poate observa si in imaginea de mai sus ca tubuletul este aproape gol! Produsul miroase suuuper, este destul de lejer, este foarte lucios (se poate observa si in foto ca textura ste lucioasa si sidefata), se intinde bine, nu incarca parul daca este folosit in cantitate mica. L-am folosit pe parul indreptat, nu ondulat asa cum am facut cu ceara Taft. Cu toate acestea, sunt absolut convinsa ca produsul Taft ar fi aratat la fel de tern si pe un par indreptat!
Pret:15 lei
Cantitate: 50 ml

Preturile difera de la un magazin la altul, in Sensiblu sunt mai scumpe, in Real mai ieftine!
De cumparat nu voi mai cumpara niciunul din cele doua produse, pentru ca nu se potrivesc tipului meu de par, dar il recomand pe cel de la Taft persoanelor care doresc sa incerce o ceara de par!

Comentarii

roxana a spus…
super post.ceara de la taft o sa o folosesc si eu.sunt curioasa daca o sa functioneze si la mine.detest produsele care iti imbacsesc parul de parca nu te-ai mai fi spalat de 1 saptamana.