April Showers bring May Flowers

In doar cateva zile vom pasi cu drag in luna florilor, cea mai inmiresmata si colorata luna a anului. O data cu luna mai ne vom lua adio de la sezonul florilor si vom imbratisa cu mare pofta anotimpul fructelor suculente!

Soarele a inceput deja sa bata cu putere si multe dintre noi au profitat de ultima saptamana pentru a sta putin la bronzat. Totul este pus la punct pentru a ne pregati pentru sandale si balerini moi si colorati. Coafurile sunt lejere si simple, accesorizate dragut cu agrafe infunditate sau fluturasi din matase. Nici tinuta noastra vestimentara nu trebuie sa fie mai prejos, iar matasea si bumbacul fin ne pot asigura comfortul zilelor in care suntem suprasolicitate.

Prima tinuta pe care v-o propun este in tonuri vernil, de inghetata cu menta- o culoare de care ma simt tot mai atrasa in ultima vreme! Rochita de matase si dantela mi-a facut-o sora mea si tot ea mi-a cusut pe talie 3 floricele superbe, realizate din chiffon si perlute asortate. Imi place aceasta rochie pentru ca este foarte fina si comfortabila.   

Pulovarul din lana subtire mi s-a parut potrivit, avand in vedere faptul ca de obicei plec dimineata si ma intorc seara tarziu, cand este racoare afara. Gratie lui, nu ma voi teme daca brusc afara se va innora sau va incepe o ploaie racoritore! Este la la Marks&Spencer si este unul din puloverele mele preferate!

 Nu trebuie sa uitam , de asemenea, de bijuterii, care fie vor domoli, fie for inveseli aparitia noastra: eu am optat pentru 3 bratari circulare, fixe, legate intr-o funda de dantela subtire vernil si o brosa-fetita. Pentru cele mai conservatoare, accesoriile aurii sunt in mare voga in aceasta perioada si se potrivesc chiar si unei tinute de birou.

Tinuta o vad perfecta pentru tenesi usori, din panza. Eu am ales o pereche de Converse cu gargarite, pe care am cusut cativa nasturi din fimo, facuti de mine. In lipsa de Converse, puteti opta pentru tenesi no name, in culori pastelate, pe care puteti desena un fluturas/ o gragarita sau pe care puteti prinde o floricica sau o mini jucarie din panza.



Cea de-a doua tinuta aleasa este mult mai colorata:

Fusta inflorta este realizata de sora mea, dintr-un bumbac intarit, imi plac nuantele sale si efectul "spash" al tonurilor calde. Este foarte comoda si destul de lunga incat sa iti permita sa te zbengui printr-un parc. Este usor copilaroasa si imi "miroase" a La medeleni.

Maieul cu insertii brodate este simplu si elastic. Ador culoarea sa somon, foarte stearsa.  L-am cumparat dintr-un magazin no name si m-a costat in jur de 25 de lei. Am vazut ceva asemanator si la Glow si la H&M.  Broderia din partea din fata este intarita si nu are deloc un aspect ieftin. Chiar sunt mandra de aceasta achizitie deloc costisitoare.

Pulovarul roz este dintr-un material foarte moale, care se sifoneaza destul de usor, dar acest lucru nu m-a deranjat pana acum. Este foarte subtire si am observat ca tine de cald atunci cand este racoare afara, iar cand este cald nu mi s-a intamplat sa transpir purtandu-l. Este luat de la TCM si sunt foarte incantata de el!

Ca accesoriu am ales o bratara din bile de plastic, pe care este prinsa o fundita roz cu buline albe. Este o bratara pe care am cumparat-o in 2 secunde, indragostind-me de ea iremediabil.

Pentru ca tinuta mi se pare destul de colorata, incaltamintea aleasa este: Conversi roz-pal:
Din nou, daca nu aveti o pereche de tenesi de la aceasta firma nu este o tragedie. Converse este, dupa parerea mea o firma care oricum se autodesfiinteaza prin modelele identice celor de pe piata si prin clasica eticheta "Made in China" cu care ne putem delecta, citind-o pe limba incaltarilor. Eu i-am cumparat acum cativa ani, cand boom-ul tenesilor nu era foarte in floare si era o mare "moda" sa ai cat mai multe perechi de Converse in garderoba. Iar preturile nu erau deloc de neglijat: 170-230 de lei.


Daca ai mare noroc si stai sa cauti pe toate site-urile vintage sau prin sh-uri, poti gasi perechi imbolnavitor de frumoase, precum acestea, care bat la pas Conversii si costa in jur de 90 de lei pe Etsy.com  . Daca ai si mai mult noroc, ii poti gasi si la 15-20 de lei la noi in tara, in shopurile eco/sh de cartier!



Iar ca variante pentru barbati, pastrand aceleasi tonuri: menta si roz pastelar, reprezentantii sexului masculin, se pot inspira din super-reusita colectie D&G primavara-vara 2011:


Pana vom vedea asa ceva pe strazile din Romania (ma refer la stil, nu la marca) cred ca vor mai trece 100 de ani. Pana atunci admiram propunerile designerilor doar prin reviste sau pe site-urile de street fashion din afara!


Voi ce culori veti purta in luna florilor?

Comentarii

shopaholica a spus…
super! Chiar ai gusturi bune ! Esti o sursa de inspiratie pentru mine :D

Apropo,te-am adaugat in blogroll si ti-am dat follow,daca doresti poti si tu sa ma adaugi in blogroll si sa imi dai follow..sunt la inceput si as avea nevoie! Te pup! :*
Ionny a spus…
Ador tinutele taleeee ...sunt atat de creative:D
Toma Aurora a spus…
@Shopaholica, te aveam deja la bloguri favorite, sunt Lace.Bunny!
Acum te-am adaugat si in lista de bloguri urmarite!
Iti multumesc pentru aprecieri!


@Ionny, iti multumesc si tie! Pupici! :X
alexandru a spus…
aurora, la nebunie imi plac ambele tinute propuse! rochita din dantela vernil e absolut superba! o singura problema am eu - in privinta incaltarilor (nu ca nu ar fi dragalase cele prezentate): trebuie sa ai picioare foarte frumoase incat sa arate bine in fusta scurta cu talpa plata a incaltamintei! si mor de ciuda ca eu nu le am!!!:))
kisses!(ilda76)