H&M -o noua ţeapă în Romania

Ieri am fost la mult asteptata deschidere a magazinului H&M, din Unirea!
Dupa ce am vazut la stiri ce imbulzeala a fost in AFI Cotroceni, abia asteptam sa trec pragul magazinului, gandidu-ma ce minunatii imi voi cumpara...
Din pacate am plecat foarte dezamagita si o sa ve explic imediat de ce!
In primul rand nu am inteles de ce toata lumea statea in fata intrarii si astepta ca un bodyguard sa ii lase sa treaca(era un fel de numaratoare- 10 plecau de la casa de marcat 10 intrau in locul lor), cand eu am intrat pe la etajul 1, prin aripa splai si intrarea era libera, libera.

Magazinul este structurat pe doua etaje, la cabinele de probe erau cozi kilometrice, iar unele persoane probau hainele direct in magazin...asta chiar ca nu am mai vazut nicaieri! Nu am inteles nici aceasta dorinta de a cumpara cat mai multe lucruri, in cat mai scurt timp din moment ce hainele sunt de foarte proasta calitate. Si cand zic de foarte proasta calitate ma refer la haine gen tarabele din piete.

Cel mai elocvent exemplu este cel al balerinilor crosetati (fratii mai mici ai cizmelor crosetate de vara), care au in H&M pretul de 40 de lei si pe care stim cu totii ca au un pret de maxim 15 lei in piata. Alte exemple ar fi: floricele de par-12 lei/ 1 leu in Miniprix, tenesi barbati- 40 de lei/ 8 lei in piata, vestute de dantela 130 de lei/ mai pui 80 de lei si iti iei una de la Marks& Spencer de calitate sau te duci in Glow si dai pe ea 40 de lei .

Alt lucru care m-a deranjat a fost faptul ca multe haine nici nu aveau sigla trecuta pe ele...nu ca as tine mortis sa mi se vada eticheta, dar eu sunt de parere ca firma mentionata pe produs demonstreaza aparteneta acelui obiect la brandul respectiv, chiar daca hainele sunt produse in China.

Ca sa nu plec cu mana goala mi-am luat cimulitele de mai sus (90 de lei); nu au nimic scris pe ele, nici macar numarul...Numarul era trecut pe bonul cu pretul ! Materialul e jalnic...dar am zis ca daca tot am platit masina ca sa ajung in Bucuresti, macar sa imi iau ceva.

Toata lumea era obsedata de rochia lunga din reclama, cea la 90 de lei, care era una din cele mai urate rochii pe care le-am vazut in viata mea, pornind de la calitatea materialului pana la cromatica ei (un bleu bizar amestecat cu un corai cam strident si un imprimeu maro). Pantalonii harem erau de asemenea la mare cautare, in modele cat mai stridente (eu personal detest acest tip de pantaloni, dar nu mi-ar displacea sa ii vad la o persoana in culori moi, diafane).

Cizmulitele mele le-am gasit la raionul pentru copii, unde "m-am delectat" cu tricouri ciclam cu tul, fustite care imitau colectia primavara vara 2011 de la d&g , ochelari gen taraba...Exista un magazin in Targoviste, se numeste Lumea Copiilor si are numai hainute lucrate la masina de proprietara magazinului respectiv. Hainutele costa intre 30 si 100 de lei dar nu pot sa va spun decat ca sunt minunate (daca maine trec pe acolo promit sa fac o poza si sa o postez. Sunt sigura ca mai exista prin tara astfel de ateliere asa ca nu va imbracati copii de la H&M, mai ales daca doriti sa le luati ceva deosebit.

Pentru mine verdictul e clar: decat sa cumpar din acest magazin mai bine ma duc si imi cumpar materiale si o rog pe sora mea sa imi faca ceea ce vreau. In acest fel nu risc sa mai vad pe inca 20 de persoane aceasi haina!

Marea mea dilema ramane: de ce hainele pe care le-am vazut ieri nu se aseamana cu cele pe care le am cumparate de pe site-urile din afara, tot de la H&M? Or fi avand o politica speciala pentru tara noastra?!

Comentarii

Ionny a spus…
Imi pare rau sa iti citesc dezamagirea despre H&M. Chiar imi place mult brandul, si asta datorita calitatii materialelor. Am maiouri H&M de cativa ani si nu s-au stricat deloc. Dar nah, cred ca noi romanii, nu meritam calitatea occidentalilor nu? :( Trist
Toma Aurora a spus…
Tot de asta imi pare si mie rau,Ionny! Toate hainele pe care le am de la H&M sunt de calitate foarte buna!
Ionny a spus…
Ai un blog award pe blogul meu, te pup:*:*:
yoana a spus…
de aia nu imi place mie sa merg la o deschidere de magazin..si cu parere de rau spun ca la noi in magazinele de genul h&m ajung soldurile din alte tari..asa ca mai bine am rabdare si imi comand din afara.de obicei hainele de la h&m nu m-au dezamagit..am tricouri care ma tin si doi ani de exemplu, dar am si pantaloni luati de la mango si care s-au rupt dupa 10 purtari..pupici si ms de premiu
Toma Aurora a spus…
Recent am citit pe un site de stiri ca la noi au adus alte haine decat cele din magazinele h&m din vest. Asa ca, draga Ioana nu ezit sa iti dau dreptate in cele spuse, atunci cand afirmi ca mai bine iti cumperi din afara.
Camelcutza a spus…
Eu am fost in ambele magazine si pot sa te asigur ca au adus la noi ultimele colectii lansate. Cine zice ca sunt solduri sau rebuturi, clar nu a calcat prin magazin sau nu stie ce colectii are H&M in ultima vreme
Toma Aurora a spus…
Ciudat este ca si in Saptamana Financiara a aparut un articol care imi sustine parerea http://www.sfin.ro/articol_22784/hainele_hm_din_romania_difera_de_cele_hm_din_vest.html
Eu nu am fost personal in magazinele din afara dar daca intradevar sunt hainele care sunt puse pe site, inseamna ca au inceput sa isi lipeasca si ei etichetele pe haine gen Asia Wholesale.
Lavinia a spus…
Cu acestea fiind spuse, astept sa-si deschida rusii niste magazine la noi in tara, atunci sigur vom avea ceva de calitate :)

Si prin afara, hainele de la H&M sunt ok,, nu stralucite, si arata mai bine decat ce gasesti la wallmart care nu a ajuns la noi inca....phew.
Anonim a spus…
Aceeasi calitate proasta a produselor se gaseste si la Roma, Italia. Magazin structurat pe 2 sau 3 etaje(eu sincer m-am oprit la etajul 1 unde erau produsele pentru "genul frumos") cu aceeasi imbulzeala ori de cate ori am fost, cozi kilometrice si persoane care probeaza direct in magazin. Alt magazin, aceeasi situatie :) Si aceleasi haine de calitatea celor gasite in piata la tarabe. Am fost de 2,3 ori in speranta ca voi gasi ceva si de fircare data am plecat extrem de dezamagita.... Sunt de aceeasi parere: daca vreti sa cumparati ceva frumos, calitativ si deosebit evitati magazinele H&M ;)