Review: Ulei de păr Moroccanoil



    Sigur aţi auzit despre uleiul de păr Moroccanoil, este probabil cel mai faimos produs pentru îngrijirea părului şi foarte multe femei îl consideră cel mai eficient tratament fără clătire. Îl folosesc şi eu de câteva luni, am terminat două sticluţe de 25 ml în acest timp şi mi se pare cel mai bun ulei de păr încercat. Părul meu arată cu totul altfel atunci când îl folosesc, devine foarte strălucitor. Efectele sunt doar de moment, însă ce mai contează, oricum obişnuiesc să am în permanenţă un produs leave-in pentru îngrijirea părului.

   Uleiul Moroccanoil este disponibil în două variante: cea clasică şi cea cu formulă uşoară (light). Eu folosesc prima variantă, pe cea clasică. Uleiul pare dens la o primă vedere, însă se distribuie uşor pe păr şi nu lasă senzaţia de gras. Are un miros plăcut, nu foarte puternic, care nu mă deranjează cu nimic. 
   Aplicarea se poate face atât pe părul umed cât şi pe părul uscat, oricând între spălări. Uleiul nu îmbâcseşte deloc şuviţele, chiar dacă-l aplic zi de zi. Atunci când îl aplic pe părul umed, am grijă ca acesta să fie uscat bine cu prosopul, să nu fie îmbibat cu apă, pentru ca uleiul să acţioneze mai eficient.
    
   Cel mai evident efect al produsului este acela că oferă o strălucire wow părului, făcându-l să pară sănătos. Dacă mă citiţi de mai mult timp, ştiţi că de un an jumate am renunţat la vopseaua de păr, însă tot mai am porţiuni uşor decolorate înspre vârfuri. Aceste porţiuni sunt mai aspre şi necesită o atenţie sporită. Ele nu sunt lucioase şi perfect sănătoase ca părul natural iar dacă nu le hidratez bine, nu arată tocmai perfect. Tratamentul Moroccanoil mă ajută să disciplinez părţile acestea decolorate, ba chiar mi se pare indispensabil. Niciun alt produs pe care l-am încercat nu mi s-a părut la fel de eficient.
   În ultima perioadă am preferat să-mi port părul ondulat, iar buclele mi le fac cu o placă cumpărată recent, Philips ProCare Sonic. Placa este performantă, vă recomand acest model datorită formei potrivite pentru crearea onduleurilor. Pentru o definire a buclelor aplic la final puţin ulei de la ureche în jos şi îmi place mult efectul, buclele capătă mai multă elasticitate şi au un luciu frumos.
   Uleiul mi se pare destul de scump, pentru o sticluţă de 25 ml am plătit 90 lei. Sticluţa de 125 ml e mai convenabilă ca preţ, costă 220 lei la Topline şi 270 lei în saloane şi pe alte site-uri. Cel mai convenabil preţ l-am găsit AICI.
   Tratamentul, deşi scump, este spornic. Doar câteva picături de ulei îmi sunt suficiente pentru o folosire, iar 25 ml îmi ajung timp de mai bine de două luni. 

   Singurul minus pe care îl atribui produsului este faptul că efectele sale nu sunt de durată, rezistă maxim de la o spălare la alta. Dacă între spălări trec mai mult de 2 zile, trebuie să-l aplic din nou, altfel vârfurile mele nu mai arată la fel de sănătoase şi nu mai au acea definire plăcută. 
   Ştiu că mă repet, dar dacă părul este foarte deteriorat nu există uleiuri minune care să-l repare. Nici Moroccanoil, nici altul. Vă sfătuiesc să mergeţi să vă tundeţi iar apoi să încercaţi să-l îngrijiţi mai bine, cu produse potrivite tipului vostru de păr. 




Comentarii

Ella a spus…
Îmi place și mie, oferă rezultate foarte bune, dar nu mi se pare peste altele mai ieftine. Ai încercat Biosilk? Nu e nici ăla ieftin, dar e oricum mai accesibil decât Moroccanoil, iar mie-mi place la fel de mult, ba poate chiar puțin mai mult.
Unknown a spus…
La sephora in state am dat pe o sticluta mica 15$. Vezi daca gasesti si pe acolo.
Toma Aurora a spus…
Am avut și Biosilk, am scris despre el printr-un caleidoscop. Mi s-au părut bun, dar pentru mine funcționează mai bine Moroccanoil. Îmi place și Wella Sp Luxe oil, l-aș include și pe el în top 3.
Toma Aurora a spus…
Îl caut azi, merg la shopping.
Merci de pont, Brîndu!
Iulia a spus…
Mie imi pare ca parul se usuca dupa spalare mai repede cand folosesc uleiul asta. Imi place mirosul si senzatia de finisare a liniei tunsorii. Folosesc si MATRIXOil Wonders ulei pentru protecția culorii (desi am parul nevopsit) si ca efecte e similar doar ca parca imi ingrasa parul ceea ce Marrocanoil nu face.
Toma Aurora a spus…
L-am găsit la 14 euro în Primor, tot un magazin gen Sephora! Am cumpărat o sticluță de rezervă :D
Toma Aurora a spus…
Iulia, reţin că am citit undeva că părul se usucă cu 40% mai repede după spălare folosind acest ulei. Şi eu am constatat asta în perioada în care foloseam uscătorul şi doar la rădăcini mai insistam.