Nicio vacanță fără rucsac




   Lista interminabilă de lucruri ce trebuie împachetate pentru vacanța la mare vă chiunuie în zilele dinaintea plecării? Da, și pe mine, însă sunt câteva obiecte pe care le consider esențiale și fără care nu plec de acasă. Unul dintre ele este rucsacul, cel pe care negreșit îl arunc în spinare înainte de a mă arunca în brațele larg deschise ale vacanței.
   Rucsacul, nu-i așa, e un personaj cât se poate de comun în lumea genților. Ca un individ oarecare, se pierde în mulțime și nu-i remarcat decât la o privire atentă. Ca un angajat căruia nu i se recunoaște utilitate decât după ce e concediat, ca o persoană pe care începem să o stimăm abia după ce începem să-i simțim lipsa. Așa poate fi rezumată, pe scurt, prezența unui rucsac: anostă. Însă iată care sunt superputerile sale care mă determină de fiecare dată să-l scot din dulap și să-l plimb de-a lungul mării.

  -șifonier portabil: într-un rucsac pot îndesa mai multe lucruri decât v-ați imagina. Când merg cu el la plajă îmi iau un rând de haine de schimb, o altă pereche de papuci, loțiuni pentru protecția solară, o carte, ceva de ronțăit, sticla cu apă, aparatul foto, telefonul, portofelul, prosopul. Nu plec în nicio misiune, dar simplul mers la plajă necesită pentru o femeie mai mult echipament decât o expediție la cota 2000.

-ajutor de nădejde pentru pozele perfecte: cel puțin o dată în viață v-a mustrat cineva că ați stat cocoșat într-o poză și ați ruinat fotografia de grup, nu-i ceva nou sub soare. Pentru că are două bretele și greutatea sa se împarte pe întreg spatele, rucsacul nu mă va lăsa niciodată să stau cocoșată la pozat. Și dacă aș vrea, n-aș putea atunci când car după mine tot ce-am trecut mai sus.

-salvatorul unei ținute: după câteva zile de plajă, parcă toți tragem să schimbăm ținutele drăguțe cu unele cât mai comode, iar dacă nu dorim să arătăm ca după dereticat prin casă, un rucsac viu colorat sau cu un imprimeu cool va fi accesoriul care va face diferența.

-armă albă: femeile au acest reflex când sunt atacate, de a amenința că-ți dau una cu geanta. Imaginați-vă acum cum ar fi să vă treziți cu un rucsac-torpilă în mijlocul capului atunci când faceți o remarcă sau un gest care deranjează o damă. Hmm!

-făcător de loc în aglomerație: nu știu alții cum sunt, dar când puhoi de lume nu se sinchisește să se dea la o parte atunci când ai nevoie să treci, un rucsac bine burdușit face culoar mai bine ca mașina de deszăpezit.
 
-sacoșă de cumpărături: sunt la plajă și mi se face foame, așa că mă deplasez spre magazinul din apropiere să-mi iau biscuiți și alte cele. Ca să nu mă mai fofilesc cu punga maieu dată de vânzător, acest accesoriu uncool de la inventarea sa încoace, pun frumos cumpărăturile în rucsac, înhaț o înghețată pe băț și mă îndrept spre prosopul lungit pe nisip.

-instrument de legat prietenii: în grupul cu care ne petrecem vacanțele mereu e câte unul care nu știe unde să-și pună ochelarii, cheile. Unul fără rucsac, evident. Când te oferi să-i bagi ceva în ghiozdanul tău, relația se îmbunătățește, el apreciază gestul tău și capătă automat încredere în tine. S-ar putea, de asemenea, ca ceilalți să profite de faptul că ai rucsac și să tragă pe tine să le iei aia și aia. Ca-n orice fel de relație interumană, dealtfel!

   Dacă nu aveți încă un astfel de supererou prin preajmă, puteți să vă cumpărați unul direct de pe ZorileStore. Rucsacurile Vans, de pildă, sunt și foarte oacheșe, nu doar practice. Orice achiziție făcută pe site până pe 21 august asigură un loc în tragerea la sorți pentru 3 vacanțe în Vama Veche. Fiecare câștigător își poate alege 7 prieteni pe care să-i ia cu el la distracție la Sandalandala, loc numai bun de construit povești și cărat lucuri utile în cele mai colorate rucsacuri.




Comentarii

Deena a spus…
Foarte simpatic articolul tau. Si foarte adevarat! Desi rucsacul meu nu e unul asa de cool, tot nu l-as da pe nimic. In cazul meu rucsacul ala e cam geanta de zi cu zi in vacanta de vara. Pentru ca mersul in parc cu o gagica de 6 ani necesita mai multa recuzita decat traversarea desertului Sahara! Hmmm, poate ar trebui sa il schimb si eu pe asta care e doar functional cu unul mai aratos...
Ella a spus…
Îmi place cum ai abordat subiectul și sunt de acord cu fiecare super putere a rucsacului! :)) Eu aș spune că nici nu contează destinația, că e mare, munte sau un oraș, rucsacul nu lipsește!
Trebuie totuși să-mi iau și eu un model mai simpatic, nu doar practic.
bydee-make-up a spus…
Cat de mult mi-a placut acest articol!
Si eu sunt o adevarata fana a acestor accesorii si sunt 100% de acord cu toate afirmatiile tale! :D
Pupici
Toma Aurora a spus…
Ah, dar sigur că și pentru mine este de multe ori geantă de oraș. Mai ales în zilele în care am mult de alergat, cărat, luat după mine lucruri pentru împrospătare și hidratare pe temperaturile astea sufocante. Sper să găsești unul cât mai oacheș!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, după ani în care am avut doar modele clasice, am îndrăznit și acum am o mini-colecție cu rucsacuri vesel imprimate. Le consider o super investitie, căci sunt la fel de practice și, în plus, arată tare bine.
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Diana!
Intuiam asta la cât de mult iubești muntele.
Te pup!