Cum să prepari cel mai bun ice tea


   Ceaiul a luat naștere atunci când oamenii s-au gândit să pună diverse frunze în apă clocotită. Nu a avut rol terapeutic în cazul tuturor culturilor, ci în unele regiuni servirea sa a reprezentat moment de relaxare sau de socializare. În Asia ceaiul era atât de important încât a jucat rol de monedă de schimb, iar odată cu apariția coloniilor, a devenit motiv serios pentru dispute politice. Astăzi ceaiul este cu atât mai important cu cât nu ne lipsește din case și se află mereu trecut pe lista de cumpărături.
   Am scris adesea pe blog despre ceaiuri și nu întâmplător. Iubesc această băutură și testez mereu fel și fel de tipuri și amestecuri. Favoritul meu este ceaiul de iasomie, cel sub formă de perle. Deși e un ceai simplu, îi găsesc gustul ca fiind foarte sofisticat, aparte. E precum un parfum pe care-l recunoști dintr-o mie altele. Urmează ceaiul de mușețel, cel verde și infuziile de fructe. Pe toate le consum calde în sezonul cald și reci pe timpul verii, iar în articolul de azi vă ofer câteva sugestii pentru a pregăti cel mai gustos ice tea.


     Pentru pregătirea ceaiului rece avem nevoie în primul rând de un vas încăpător în care să preparăm băutura răcoritoare. Poate fi o carafă specială sau un recipient din sticlă obișnuit. Sticlele retro reprezintă o sugestie inedită de prezentare în cazul în care avem avem invitați la ceai.
    Ceaiurile potrivite pentru ice tea sunt în general cele cu aromă de fructe. Fie că sunt infuzii simple sau amestecuri de ceai verde, alb sau negru cu bucățele de fruct, ele se prepară în felul următor: infuzăm o cantitate dublă față de cea recomandată pentru acel ceai. Apoi servim în vase din sticlă în care am pus cuburi de gheață din belșug.
    Ceaiurile herbal se pot servi fără probleme neîndulcite. Ceaiurile fructate sunt mai bune dacă adăugăm zahăr brun, miere sau alt îndulcitor.
   Putem da note deosebite ceaiului prin gheața folosită. În apa pe care urmează să fie pusă la congelator putem adăuga suc proaspăt de lămâie. Această combinație va merge foarte bine cu ceaiul verde, dacă ținem mult la silueta noastră vom aprecia cu atât mai mult lămâia din cuburile de gheață.


    Dacă nu aveți ceai pentru a vă răcori în această vară, vă recomand sortimentele celor de la Arta Ceaiului, magazin online de profil din care am cumpărat ceai, cafea, ciocolată densă și aceeasorii. Îmi place site-ul pentru că prețurile sunt accesibile și pot lua ce cantitate doresc dintr-un tip de ceai. Nu e nevoie să cumpăr o pungă mare, pot alege variante la 20 grame și astfel pot testa o mulțime de sortimente. Mai mult, au mereu reduceri și acordă bonusuri clienților fideli.
   Din articolele mele anterioare, poate vă mai amintiți că îmi plac mult variantele Strawberry&Aloe, Nile Cruise și cele de ceai verde, acestea fiind ideale pentru pregătirea ceaiului rece. Strawberry&Aloe are un gust atipic, e dulce și foarte parfumat. Este unul dintre cele mai îndrăgite sortimente, un ceai alb cu aromă de aloe și o notă discretă de căpșuni. Nile Cruise e o infuzie de fructe cu iz exotic, are gust dulce de pere, curmale și caise. Poate fi servit cu lămâie, așa că niște cuburi de gheață cu suc de lămâie sunt mai mult decât potrivite. Ceaiul verde, servit rece, se află chiar acum în dreapta mea, în varianta Eternal Life.



   Special pentru pasionații de ceai, Arta Ceaiului oferă spre vânzare trei pachete complete pentru pregătirea unui ice tea ca la terasă. Un pachet conține trei sortimente de ceai și o carafă de 2 litri, prevăzută cu dispozitiv pentru gheață. Prețul unui astfel de set este redus cu 30% și costă acum 56 lei. Carafa poate fi achiziționată separat de pe site, în caz că doriți să alegeți să pregătiți în ea alt tipuri de ceai decât cele incluse în pachete. 
  




    

Comentarii

Cristina a spus…
Imi plac ceaiurile foarte mult!
Toma Aurora a spus…
Și mie! Și mie! :D