Am purtat și lentile colorate clasice, însă doar pentru câteva minute, ochii mei sunt foarte sensibili și nu le tolerează. Însă cele Air Optix, confecționate din silicon hidrogel, sunt special create pentru a proteja ochii sensibili de vânt, iritații, păstrându-i umezi și ferindu-i de înroșire. Astăzi vă povestesc despre o nuanță de verde pe care am mai avut-o și în primăvară și care mi se pare că arată natural când este purtată de o persoană cu ochi căprui.
În general primăvara și toamna, atunci când vântul bate cu putere, ochii mei încep să-și facă de cap și sunt mai tot timpul roșii, arată ca și cum aș plânge în permanență. Și toate astea fără a avea o problemă de vedere sau o altă afecțiune. Lentilele Air Optix mi-au fost de folos, în zilele în care le port, indiferent de condițiile meteo, ochii mei rămân limpezi până la finalul zilei. Eu am ales de fiecare dată varianta fără dioptrii, iar nuanțele încercate au fost până acum cele de gri și verde.
Producătorul spune că tehnologia ce stă la baza acestor lentile permite ca oxigenul să treacă într-o cantitate de 6 ori mai mare prin lentilă, comparativ cu una clasică. V-am spus, eu nu suport lentilele clasice mai mult de câteva minute, simt că se usucă și mi se lipesc de ochi.
Lentilele Air Optix pot fi alese și în varianta cu dioptrii, disponibilă în același număr de nuanțe, 9 la număr. Nuanțele nu sunt foarte puternice, oferă o culoare naturală ochiului, dacă doriți ceva care să vă transforme total privirea s-ar putea să nu fie cea mai potrivită alegere.
înainte/după (nuanța Green)
Lentila e colorată în mai multe tonuri, imitând coloritul natural al ochiului uman. Teoretic poate fi purtată doar timp de 30 de zile, însă termenul poate fi depășit, lentila nu se usucă imediat după trecerea celor 30 de zile și nici nu incomodează ochiul după acest termen. Eu am mai trișat cu 2-3 săptămâni. Depinde foarte mult și de nivelul de sensibilitate al ochiului, cel mai bine e să renunțați la ele atunci când apar primele semne de disconfort.
E nevoie de câteva zile până ce ochiul să se acomodeze perfect cu aceste lentile, materialul lor fiind ceva mai gros. Pe lângă această scurtă perioadă de acomodare, am mai observat câteva mici dezavantaje. Primul ar fi că îmi e greu să citesc scrisul de pe panouri luminoase atunci când le port. De pildă, în SpringTime nu pot citi meniul, nu-l văd clar. Apoi, când stau 2-3 ore la laptop începe să mă ia o ușoară durere de cap, genul de durere cauzată de suprasolicitarea ochilor, ce pornește dinspre tâmple. Durerea dispare imediat dacă îmi scot lentilele sau dacă renunț să mai stau la laptop.
Pentru întreținerea lentilelor folosesc soluția pentru ochi sensibili, de la Sauflon, iar lentilele le depozitez într-un suport din plastic pe care îl schimb o dată la 3 luni.
Pot aplica machiaj atunci când port lentilele, condiția e s-o fac după ce acestea sunt așezate în ochi.
O pereche de lentile Air Optix costă 115 lei, iar eu le comand de fiecare dată de pe Lensa. Tot de acolo cumpăr și accesoriile, soluția de întreținere costă 22 lei, iar acel suport 3 lei.
Comentarii
Natural, în adevăratul sens al cuvântului nu au cum să arate, poate doar dacă aveam ochii deschiși la culoare. Ochii căprui arată foarte dubios cu lentile verzi sau albastre obișnuite, cotrastul din jurul pupilei și culoarea lentilei crează impresia de ochi de vampir. În cazul acestora contrastul e mai soft.
Mă bucur că ți-ai exprimat părerea într-un mod sincer, nu puteam să mă supăr.
Multumesc mult pentru articol, Aurora! Te pup!
Ilda
Lavender Thoughts
N-am încercat niciodată lentile de contact, am acum o propunere de colaborare și de vreo trei săptămâni mă tot gândesc, dar cred că în cele din urmă o să spun da, să-mi satisfac curiozitatea. :D
Nu încerca lentilele dacă nu-ți plac. Nici sora mea n-a purtat niciodată, îi e frică să le pună în ochi. Și a avut ocazii nenumărate, sunt mereu cutiuțe cu lentile împrejurului ei.
Te pup, draga mea!
Eu sper să le încerci și să ne povestești despre ele. În cel mai rău caz, dacă nu le tolerezi, le dai jos și ai încheiat povestea.
Pupici!
Trimiteți un comentariu