Ulei de argan pentru piele și păr



   Fetelor, v-am mai scris despre uleiul de argan în urmă cu 2-3 ani, atunci când foloseam produsul comercializat de Mayam. Azi am să reiau acea discuție și-am să vă povestesc cum întrebuințez eu uleiul de argan Longevita de la Solaris, cel pe care l-am primit în urmă cu o lună, alături de multe alte produse grupate într-un frumos coșuleț-cadou.
   Am să fac un salt peste toate informațiile științifice legate de acest ulei, pe acelea pe puteți citi din diverse surse de pe Internet, scrise mai profesionist decât aș putea s-o fac eu și am să intru direct în pâine, cum s-ar zice.

   Aș cataloga uleiul de argan drept un ulei aproape uscat. Cu excepția tenului, îl pot folosi pe păr și mâini fără a mă plânge de faptul că acestea rămân uleioase. În cazul tenului, lucrurile nu stau la fel de roz, eu am pielea grasă și niciun ulei nu se absoarbe total în cazul meu. Așa că pentru ten îl folosesc amestecându-l cu puțină cremă de față, niciodată de unul singur.
   Ca produs antirid nu am observat niciun fel de schimbare în legătură cu ridurile de expresie ori imperfecțiunile tenului. În schimb, pentru că tot suntem la capitolul față, uleiul de argan mi se pare un excelent produs de îngrijire pentru gene. E suficient să puneți foarte puțin pe vârful unui deget și să masați genele seara. Acestea nu vor rămâne uleioase și vor arăta mai bine în dimineața următoare. Din acest punct de vedere, uleiul de argan este superior până și clasicului ulei de ricin, binecunoscut pentru puterea sa de a regenera și a face genele mai puternice și parcă ceva mai dese.

   Pentru păr, după mai multe experimente, am observat că cel mai bine merge folosit astfel:
-amestecat cu balsamul  sau masca de păr. Rezultatele sunt mai bune astfel decât dacă folosesc doar ulei de argan pe post de mască, fără să-l amestec cu nimic altceva;
-masat pe scalp. Eu îl folosesc de obicei doar în creștet, pe cărare. Acolo am pielea mai sensibilă și tot de acolo am observat că-mi cad cele mai multe fire de păr. Torn o picătură pe cărare, masez bine, pielea se calmează instant, iar părul nu arată gras.
-pe post de balsam leave-in. Aici fac o paranteză și vă spun că persoana la care se tunde prietena mea cea mai bună recomandă uleiul de argan pe post de tratament leave-in. Sunt de acord, uleiul de argan hidratează rapid vârfurile și nu încarcă părul, nu-l lasă uns. Eu aplic numai o picătură pe vârfuri, când părul este încă umed. Apoi aplic încă una între spălări sau după ce folosesc palca de păr, atunci când observ că vârfurile încep să se deshidrateze. Este o soluție temporară, părul nu este reparat pe interior, dar arată bine la suprafață.
   Acum, oricât de mult aș vrea să acord credit acestui ulei, mărturisesc că mie îmi plac mai mult rezultatele obținute după ce îmi fac o mască din ulei de cocos (scalp+păr), o las o oră să acționeze și apoi spăl bine părul. De asemenea, sunt tratamente leave-in care au efect tot temporar dar mai intens asupra vârfurilor. Iar acum mă gândesc la produsele leave-in de la CHI, unele dintre puținele produse profesioniste care zic eu că merită banii.

   Pentru mâini, pentru cuticule în special, uleiul de argan e un ingredient natural foarte hrănitor. Eu nu folosesc creme de mâini din comerț, ci doar uleiuri naturale. Cel de argan mi se pare cel mai bun, pătrunde foarte rapid în piele și o parfumează plăcut, a nuci. E superb mirosul uleiului de argan, îmi place tare.
   Pielea mâinilor mele e ușor uscată, uneori se exfoliază în zona încheieturilor, însă uleiul o hidratează foarte repede. Din nou, rezultatul e temporar, însă de lungă durată, nu trebuie să mă dau de câteva ori pe zi cu el, e suficient să-l aplic dimineața.

   Un recipient cu 30 ml ulei de argan Longevita costă în jur de 28 lei. Se găsește în magazinele cu produse naturiste, dar și online, pe Vegis (vezi aici).

Comentarii

Adina Aruştei a spus…
il am si eu, dar din pacate nu am apucat sa il desfac. mai e timp!
sa il folosesti cu placere pe al tau!
Si mie imi place, si efectul, si pompita care dozeaza asa de fain produsul, iar pretul sau e foarte bun fata de ce stiu eu din perioada in care era super-popular.
Unknown a spus…
e foarte bun
l-am incercat si eu
iar pentru par uleiul de cocos la fel e demential
Loredana a spus…
Utila postarea pentru mine...am in baie un ulei de argan de la Mayam si chiar vroiam sa mai caut pe net modalitati de a-l folosi! Merci!
Pupici
Toma Aurora a spus…
Merci, Adina. Eu mai am foarte puțin în recipient, însă l-am folosit zilnic. Pupici!
Toma Aurora a spus…
Adina, e fain și că poți bloca pompița foarte repede, chiar e inteligent sistemul. Ar trebui ca toate uleiurile să se prezinte astfel :).
Când cumpăram eu, de pe Elemental, ulei de argan Mayam costa în jur de 35 lei/50 ml, acum văd că au scăzut și ei prețul la 23 lei.
Toma Aurora a spus…
Irina, așa este. Uleiul de cocos e minunat pentru păr, îl ador!
Pup!
Toma Aurora a spus…
Loredana, mă bucur că ți-am putut fi de folos! Te pup! :)
Anonim a spus…
Sticluţa arată chiar drăguţ pe lângă faptul că e destul de practică. Eu am încercat doar varianta celor e la Mayam şi am doar cuvinte de laudă. L-am folosit simplu pe faţă, aplicandu-l cu un mini roll on dar şi în măşti pentru păr all home made. A dat părului o strălucire frumoasă, nu stiu dacă efectul de care am fost mereu mulţumită se datorează exclusiv uleiului sau şi celorlaltei ingrediente utilizate în crearea balsamului sau măştilor . Din punctul meu de vedere este un ulei bun şi pentru piele şi pentru păr.
Mihaela Pojogu a spus…
La masca de par eu il combin cu uleiul de cocos, doar 3 pompite. xo
Unknown a spus…
Eu folosesc ulei de argan de la Moroccan pentru ca stiu sigur
ca este certificat organic. Are o textura densa si o culoare aurie. Sunt
foarte multumita. Chiar si pretul zic eu ca este ok tinand cont ca este
bio. Il iau de aici
http://www.longeviv.ro/moroccan-natural/ulei-argan-organic-30ml-moroccan-natural