Pernițele de cacao de la Naturya, un răsfăț pentru iubitorii ciocolatei!


   
   Cacaua este ingredientul ce face furori în cazul deseturilor, de mai bine de 2000 de ani. Ea a detronat de-a lungul vremii vanilia, cocosul, migdalele și multe alte produse utilizate pentru aromarea prăjiturilor sau a băuturilor dulci. Aztecii s-au numărat printre primii consumatori de cacao, folosind-o în combinție cu vanilie și cu porumb. Circulă chiar și o legendă conform căreia regele Montezuma servea zilnic nu mai puțin de 40 de cești de cacao amestecată cu apă și diverse condimente. După marile descoperiri geografice, cacaoa a devenit tot mai populară și pe bătrânul nostru continent, cei mai aprigi fani ai săi fiind mulți dintre conducătorii statelor europene. Azi cacaua și mai ales alimentul la care este folosită cel mai des, ciocolata, reprezintă desetul favorit al majorității locuitorilor planetei. S-a ajuns până în punctul de a se crea o ramură a turismului special pentru iubitorii de ciocolată, aceasta primind numele informal de ciocoturism
   Gusturile noastre s-au rafinat și azi căutăm tabletele de ciocolată cele mai deosebite și cacaua cea mai de soi pentru pregătirea deserturilor ce ne sunt pe plac. Naturya, brand celebru de produse naturiste disponibile în magazinul online Vegis, a selectat special pentru cei mai mari fani ai acestui ingredient cele mai bune pernițe de cacao, pe care le-a ambalat în pungi mari, de 300 de grame. Astfel, iubitorul de cacao se poate bucura de o cantitate generoasă pentru pregătirea băuturilor cu lapte sau a preparatelor dulci la cuptor. De asemenea, pernițele de cacao pot fi folosite și pentru amestecurile de cereale pentru micul dejun ori pentru pregătirea unui smoothie delicios.


   Aceste pernițe de cacao, comercializate sub numele de Cacao Nibs Naturya- Miez boabe de cacao, reprezintă boabele din păstăile ce cresc în arborele de cacao, rezprezentând un produs 100% bio, fără alte ingrediente adăugate. Boabele organice provin din Peru și sunt certificate a fi bio și lipsite de gluten. Ele sunt bogate în antioxidanți și promit nu doar o răsfățare a simțurilor ci și multiple beneficii aduse sănătății.
   Pernițele pot fi cosumate ca atare, în forma în care se găsesc în pungă sau pot fi gătite, după cum spuneam și mai sus. Fiind de dimensiuni mai mari, ele pot înlocui fulgii de ciocolată în orice fel de desert (ex: fursecuri), sau pot fi topite în lapte cald pentru a fi adăugate în compoziția aluaturilor. 


   Se pot amesteca cu zahăr sau cu miere pentru a obține un gust mai dulce și sunt excelente pentru prepararea unei ciocolate calde homemade. Nu avem nevoie decât de lapte cald, îndulcitor (zahăr, miere, etc.) și de câteva pernițe de cacao, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi.
   Și pentru că se apropie sezonul rece, putem realiza celebrele borcănele cu amestec pentru ciocolată caldă (hot cocoa jars), folosindu-ne de zahăr, pudră de cacao, pernițele de la Naturya și bomboane sau bezele dulci. Aceste borcănele pot fi oferite prietenilor sau îi pot bucura pe cei mici în diminețile răcoroase!


    Pe lângă pernițele de cacao, Naturya ne oferă alte nouă produse organice (lucuma, iarbă de grâu, spirulină pulbere, maca pulbere, lucuma pulbere, pulbere proteică de cânepă, chia semințe, chlorella, orz verde și acai pulbere). Multe dintre aceste produse fac casă bună și împreună, nu doar separat. De exemplu, pernițele de cacao se recomandă a fi combinate cu lucuma în caz că doriți să pregătiți un smoothie delicios și bogat în proteine!

Comentarii