O petrecere purr-fectă

  

   Maria și prietenele ei se imaginau mici pisicuțe aristocrate. Tot timpul pășeau cu eleganță când mergeau pe stradă, se bucurau nespus la vederea paharelor de lapte și a biscuiților cu cacao de la micul dejun și se îmbrăcau cochet, în rochițe roz. Duceau mici războaie când venea vorba de accesorii ori jucării și căutau prilej din orice pentru a se lua la întrecere care dintre ele este mai cu moț. Ca niște adevărate pisicuțe aristocrate, ce mai!
   Pentru că aniversările lor constituiau un motiv serios de confruntare între frumoasele fetițe, părinții Mariei s-au gândit să-i organizeze cea mai deosebită petrecere, care să le lase cu gura mască pe restul fetițelor. Dar fără să caute să le învrăjbească, ci dorind să le facă pe toate să se simtă excelent la eveniment. Și cum puteau să orgzanizeze mai bine o petrecere aniversară dacă nu transformând-o într-o minunată poveste?
   Au stat ei și s-au gândit, căci nu găseau tematica potrivită. Până ce, într-o zi, tatăl Mariei, privind pe geam la jocul fetițelor, zise soției:
   -Draga mea, copilele astea ce se mai alintă periind-și părul și aranjându-și hăinuțele. Parcă ar fi niște pisicuțe aristocrate!
   Și atunci le-a venit idea: să organizeze o super petrecere la care toți invitații se vor simți mici feline răsfățate cu cele mai bune prăjituri, băuturi răcoritoare și muzică potrivită. Era nevoie de un decor pe măsură, așa că s-au așezat comod pe canapea și au ales articolele potrivite de pe site-ul  Articoledepetrecere. Cum Maria era sărbătorita, s-au gândit că ar fi foarte potrivit ca ea să o întruchipeze pe cocheta Marie, pisicuța albă din producție Pisicile Aristocrate. 


   -Mariei o să-i prindem părul într-o fundiță roz, ca cea a pisicuței, iar restul fetițelor o să primească bentițe cu urechi de pisoi! zise mama. Toată masa o să fie roz, vom cumpăra față de masă și tacâmuri în această culoare, căci toate prietenele Mariei iubesc rozul.


   -Să nu uităm de restul articolelor ce o au imprimată pe pisicuța cea albă: șervețelele, baloanele, dar și un puzzel din lemn ce le va ține pe micile domnișoare ocupate. Am putea cumpăra chiar și un set pentru pictat față, pentru a le face tuturor invitaților mustăți de pisică și nasuri negre, adăugă tatăl. Iar tortul, să fie obligatoriu în forma chipului pisicuței aristocrate!


   -Obligatoriu trebuie să luăm și o pinata. Tot roz, dar să nu fie tot pisicuță. Să fie ceva care să le tenteze pe micile feline! Ce să alegem oare din oferta de pe site? se îngrijoră mama.
   -Să fie un șoricel. Ba nu, o șoricică. Hai s-o luăm pe Minnie Mouse! Fetițele se vor amuza teribil trăgând de panglicile roz ale pinatei Minnie!

   După ce au plasat comanda pe site, părinții au primit articolele de petrecere în scurt timp, acestea fiind livrate prin curier rapid. La fix pentru a organiza petrecerea în cele mai mici detalii. Micile invitate s-au arătat absolut încântate de decorul roz, cu pisicuțe albe imprimate ici-colo. Au băut suc din păhăruțele de pe care Marie le privea zâmbitoare și au servit un tort delicios de pe farfuriuțele asortate. La final, fiecare a primit un mic cadou care să le amintească de petrecerea de poveste, câte o acuțitoare cu pisicuță anume alese de către mama Mariei. Astfel, petrecerea s-a mutat și la școală, fetițele amintindu-și de frumoasa aniversare de fiecare dată când își ascuțeau creioanele!


Comentarii