Cum reparam un tuș întărit?


In urma cu aproape un an, in septembrie 2011 mi-am comandat de pe site-ul britanic ELF mai multe produse, printre care si acest tus crema, la borcanel. Produsul este disponibil si pe site-ul romanesc si costa 22 de lei. El vine insotit de o pensula in unghi, foarte buna pentru aplicarea produsului.
Tusul crema este mult mai usor de aplicat decat cel lichid, cu pensula subtire. Este si multifunctional si poate fi folosit si ca dermatograf sau fard pentru pleoape, fiind foarte usor de intins si amestecat cu o pensula. Mie mi s-a parut si mai rezistent decat varianta lichida si mai economic.  In 11 luni nu am consumat decat jumatate din el.

Din cauza caldurii excesive tusul meu s-a uscat. Intentionam sa il arunc oricum dupa 12 luni de la deschidere, dar am zis sa il supun unui experiment, pentru a ma bucura de el pana voi prinde o oferta ELF tentanta. Se poate observa ca s-a si crapat si ca s-a desprins de marginile tubului, deshidratandu-se complet.


Procedeul de resuscitare este simplu si la indemana oricui! Nu aveti nevoie decat de o punga din plastic (poate fi si o punga obisnuita, pe care sa o innodati la gura) si de un pahar cu apa fierbinte. Puneti flaconul cu tus in punga si introduceti-l in paharul cu apa pentru 15-20 de minute. In acest timp, va avea loc un proces lent de rehidratare a pastei uscate.



La final,scoateti borcanelul, desurubati-l si amestecati cu un bat de chibrit pasta. Veti observa ca a devenit din nou moale, asa cum era la prima utilizare. Pe timp de vara, isi pastreaza consistenta cel putin 4 saptamani, iar in restul anului pentru mai multe luni.


Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Am si eu un tus la borcanel si imi este de folos trucul acesta :) probabil l-as fi aruncat fara sa ma mai gandesc ca mai este o speranta.
:*
Dorina a spus…
Ce idee buna!
Mai citisem asta cu apa calda pe alte bloguri in strainatate, dar nu si ideea cu punga. E mult mai practic si mai usor asa :)
sunshine a spus…
Daca ai sti ca am 3 tusuri uscate de la Elf si chiar ma gandeam cum sa fac sa le "redresez". Numai ca de fiecare data uitam:))
Multumesc mult, Aurora!:*
Diana Tudor a spus…
Foarte interesant, mai citisem despre o varianta in care trebuia sa pui crema hidratanta in el, dar arata cam ciudat, asta e mult mai ok. Multumim pentru informatie ! :*
All that beauty a spus…
Super interesant! Si eu am un tus tot de la e.l.f. exact ca al tau si este uscat. Intentionam sa il arunc, dar acum , gratie solutiei tale, il pot folosi! Mersi pentru pont! XO
Simona Tucu a spus…
Mie mi-a venit direct uscat, l-am folosit cam de doua ori si apoi nu am mai putut. Am pus crema in el la un moment dat, insa nu s-a intamplat mare lucru, asa ca l-am aruncat :P
Acum am unul de la Essence si e perfect, cremos, superb, rezistent, nu se intareste si nu se usuca din cate se pare atat de repede... :)

Poate ar mai fi trebuit sa-i dau o sansa celui de la Elf, dar m-am suparat si am actionat din impuls :P
Adnia a spus…
a venit la fix postarea ta: tocmai ma pregateam sa arunc tusul!
Criss a spus…
Foarte tare, nu stiam asta.E si foarte usor de facut asta. E bine de stiut daca o sa am vreodata probleme cu el sa stiu sa nu-l arunc....:P
Toma Aurora a spus…
Gina,sora mea deja l-a aruncat. Acum regreta, dar nu mai are ce face :))
Toma Aurora a spus…
Dorina, ideea cu punga am gasit-o pe wikihow, parca. Nu imi mai amintesc exact, de aceea nu am mai mentionat acest lucru. Oricum, nu este inventia mea :D Pup!
Toma Aurora a spus…
Sunshine, chiar o sa vezi ca isi revin total. E pacat de ele, mai ales cand se usuca aproape pline. :)
Toma Aurora a spus…
Diana si eu citisem varianta cu crema si cu ulei de masline. Dar ma gandeam ca nu o sa mai fie la fel de rezistent daca il amestec cu ceva uleios. :*
Toma Aurora a spus…
Simona, inainte de a-l arunca am zis sa vad daca mai merge redresat. Si a functionat ca prin minune aceasta metoda.
Toma Aurora a spus…
Simona, am mai auzit astel de cazuri. Multe fete s-au plans ca ori a venit uscat ori s-a uscat in cateva zile de la deschiderea flaconului. Cred ca au o mare importanta si conditiile de depozitare ale celor de la ELF Romania. Probabil trebuie pastrate la o temperatura joasa caci altfel se usuca rapid.
Eu l-am cautat pe cel de la Essence si nu am gasit decat varianta spre gri. Mi-l doresc si abia astept sa ma duc sa il vanez prin Douglas.
Toma Aurora a spus…
Hi-hi, i-am aruncat un colac de salvare!
Toma Aurora a spus…
Criss, chiar este o metoda simpla si are si efect garantat. :*
Mai era o metoda .. amestecai tusul cu putina crema . Nu am incercat-o personal :D
Alice wonders a spus…
Si probabil ca stie toata lumea pontul asta, dar vi-l spun si eu. Depozitati borcanelul de tus cu capacul in jos, pentru a-i prelungi viata. Eu asa fac si cu fardurile crema.
Eu il am pe cel de la essence, inca nu s-a uscat, dar e bine de stiut. Multumim de pont! ;)
Unknown a spus…
geniala idee...chiar eram trista ca mi s-a uscat si credeam ca trebuie sa il arunc...am pus un pic de apa in interior...fara succes:))...thaanks:*
mania blog a spus…
N-am incercat niciodata, nu stiam de aceasta metoda.
Anda Zelenca a spus…
Mda...si eu l-am aruncat crezand ca trebuie sa fac aceasta miscare (cu apa fierbinte) de cate ori il folosesc. Eh, voi proceda asa cu urmatorul. :))
Unknown a spus…
ms ms ms ms ..ea cat pe aici sa il arunc pe cel care il am si sa dau banii aiurea pe altul :(( :*:*:*
Anonim a spus…
La mine nu a mers:( am pus in punguta innodata in apa fiarta jumatate de ora si degeaba.nu stiu de ce
Toma Aurora a spus…
Anonim, nu știu ce să zic. „Rețeta” e luată de pe internet, testată și de alții, deci nu am inventat-o eu. Probabil tușul a fost foarte uscat, deși se poate vedea că și al meu era uscat de-a binelea, fiind și crăpat pe alocuri.
lacramioara a spus…
Ma bucur ca te-am gasit cu sfatul pe care -l dai.Era sa-l arunc pe al meu ca se uscase din cauza caniculei.Multumesc mult pt. sfat !