Despre porii dilatati


Porii dilatati reprezinta o problema de frumusete foarte atent studiata in ultimii ani! Eu ma confrunt cu aceasta neplacere mai ales de vreun an de zile incoace si desi am incercat aproape toate metodele posibile, nu am gasit o solutie definitiva . Zona in care porii mei sunt dilatati este cea din jurul nasului. Aici fondul de ten incepe sa luceasca prima data, fiind urmata de zona fruntii si a nasului.  Printre metodele incercare pana in prezent s-au numarat: exfolierea regulata a tenului, microdermabraziunea cu produse special concepute pentru aceasta problema, aplicarea de creme si tratamente care promiteau micsorarea porilor.


Largirea porilor se datoreaza in general:
-unui ten gras sau mixt degresat puternic/prea des pe parcursul mai multor ani;
-machiajului neindepartat seara la culcare (in adolescenta  mereu ma culcam fara sa ma demachiez);
-fondul de ten in exces (tot in adolescenta imi dadeam cu 3 straturi de fond de ten/ ma tencuiam mai bine zis);
-o alimentatie haotica, bogata in grasimi si zahar (ohohooo, aici chiar ca stau cu adevarat prost);
-extractia repetata a punctelor negre (aici nu stiu ce sa zic- cunosc persoane care isi extrag mult mai des punctele negre si care nu au porii dilatati).

Dupa ce am citit zeci de articole din ziarele romanesti (inspirate parca unele dupa altele) in care eram sfatuita sa imi aplic nu stiu ce masti, sa ma exfoliez, sa fac dermabraziune, sa aplic putin machiaj pe fata, am zis sa caut ceva si in engleza (ca doar se stie ca din afara aflam in general sfaturile cele mai pretioase: demachierea cu ulei, uleiul de cocos pentru par, repararea fardurilor, prepararea fardului crema, epilarea cu zahar) si ce gasesc eu : ca de fapt, porii dilatati nu sunt cauzati in principal de agasarea tenului cu tot felul de solutii, ci de deshidratarea interna! Si atunci mi-am amintit ca de un an de zile am inceput sa evit apa, legumele si fructele cu continut ridicat de apa.  Tot de un an m-am si ingrasat putin, probabil tot din cauza ca nu am mai baut apa (cu exceptia unor perioade cand faceam analize si am baut multa apa ca sa iasa bine totul- dar si atunci, desi bausem 3-4 litri de apa pe zi tot nu am trecut de procentul de 80%  in ceea ce priveste hidratarea corpului!)


Astazi am zis sa fac un test, asa ca am stat in casa si am baut 5 litri de apa si abia acum fata a inceput sa imi luceasca putin, in zona fruntii. Partile laterale ale nasului sunt in continuare mate! NU vreau sa ma grabesc in a trage o concluzie, dar banuiesc ca majoritatea problemelor tenului pornesc din interior si rareori au de-a face cu factorii externi. Obisnuim sa ne plangem ca ne apar cosuri de la praf sau de la stres, dar exista si persoane care au tenul perfect desi traiesc in aceleasi orase poluate si au si ele probleme lor.

Ca o promisiune de 8 martie, imi propun sa beau zilnic cel putin 3-4 litri de apa. Imi amintesc cu nostalgie de vremurile cand aveam o piele intinsa si ferma (pe care nu reusesc sa o mai obtin cu niciun fel de crema anticelulitica), un abdomen perfect plat (chiar daca mancam cat trei persoane) si un ten pe care orice fond de ten se vedea frumos si rezista o zi intreaga (tin minte ca in trecut fondul de ten Giordani era preferatul meu, iar astazi parca este devorat de porii mei largi). Nu cred ca este vorba de o schimbare de metabolism, pentru ca in saptamanile in care am consumat multa apa am reusit sa slabesc fara probleme! In momentul in care renuntam la ea ori o inlocuiam cu sucuri, imediat incepeam sa ma ingras. Am avut o perioada in care nu am baut nici macar o gura de apa si m-am ingrasat 3 kg intr-o saptamana desi nu mancam la capacitatea mea maxima. Apoi au urmat cateva zile de hidratare intensa, apoi iar am uitat de apa, iar m-am ingrasat si tot asa.


Acum cateva luni am promis ca o sa scriu cateva randuri despre ceaiul pentru slabit pe care l-am luat de pe Iherb.com. Nici in momentul de fata nu am o parere exacta despre el pentru ca nu l-am folosit in mod constant. Dupa cateva zile in care l-am baut dimineata si am observat un efect laxativ intens, am zis sa il beau si seara. Iar de dimineata.....am lesinat! Din cauza durerilor de stomac! Apoi am renuntat la el si il mai consumam ocazional, dimineata. Isi face efectul cam in 5-6 ore si de aceea, in timpul somnului profund am neglijat crampele abdominale si nu m-am sinchisit sa ma trezesc la timp. Si uite asa am renuntat si la acest produs! Trebuie sa va spun totusi ca in saptamana in care l-am consumat nu m-am ingrasat deloc, desi mancam zilnic cam de 7-8000 de calorii (sa nu va speriati, dar cand zic ca sunt mancacioasa, nu exagerez deloc). Nu reduce deloc pofta de mancare si singurul sau efect este cel laxativ. Il consider oricum mai putin agresiv fata de ceaiul antiadipos, deoarece ma duceam o singura data la toaleta dupa ce il beam si nu de 5-6 ori cum se intampla in cazul produsului antiadipos.

Comentarii

Marra a spus…
Sa stii ca-ti dau mare dreptate.In zona aceea am si eu probleme,nici cu alimentatia nu stau extraordinar(poate ar trebui sa o mai raresc cu prajiturile pe blog:))) dar apa ajuta cu adevarat(am facut si eu experimentul cu bautul apei atat cat trebuie pe zi,chiar ajuta si de atunci mi-am format un obicei.mereu iau o sticla de 0.5 l dupa mine:D

Te puuup
Anonim a spus…
http://www.youtube.com/watch?v=yD5zX-i0Srk&feature=fvsr .sper sa te ajute.pori nu dispar niciodata,sunt totusi niste gauri in piele.dar pot fi acoperiti.
Alina a spus…
nu pot sa cred ca puteai manca 7000-8000 de calorii. asta e mancarea mea pe o saptamana :)) te rog, lamureste-ma, in ce consta meniul tau.


cat despre hidratare, sa stii ca eu ma hidratez corect de ani de zile, dar tot am porii dilatati in obraji si pielea deshidratata. sa stii ca daca te chinui sa bei prea multa apa poti sa te intoxici, eu aproape am patit-o intr-o vara de adolescenta tembela, aveam vreo 14 ani si ma hotarasem sa beau un pahar de apa la fiecare ora. Dupa o zi jumate aveam doar stari de lesin.



pupici! :)
Toma Aurora a spus…
Marra si eu aveam acest obicei in trecut- nu stiu ce s-a intamplat de am renuntat brusc la el. Poate si din cauza ca nu am baut cateva zile si apoi m-am obisnuit asa, sa stau pe uscat :D

Eu cred ca dulciurile preparate in casa nu sunt chiar asa de rele. Cel putin fata de cele din comert, care sunt vechi de cateva saptamani/luni si care sunt foarte greu de digerat.
Toma Aurora a spus…
Multumesc pentru link. Despre metodele de acoperire stiam de ceva vreme din cartea 1001 de trucuri de frumusete si de pe youtube. De acoperit e simplu, dar eu vreau sa se micsoreze. Orice persoana are pori, dar multi ii au foarte mici, invizibili. Multe persoane vad ca au catalogat zonele cu pori dilatati drept o celulita a fetei, o pierdere totala a elasticitatii in acele zone si astept sa vad daca o data cu eliminarea celulitei se vor micsora si aceste gaurele.
Toma Aurora a spus…
Alina, cred ca am avut zile in care am mancat chiar si mai mult de atat! Cel putin in liceu mancam si 5-6 paini pe zi, multe foarte multe portii de mancare gatita (si dulciuri foarte, foarte rar). Apoi am trecut la dulciuri si am zile in care mananc o plasa plina cu dulciuri, pe care le alternez cu snacksuri sarate, uneori si cu sticle de suc.....asta pe langa mancarea propriu-zisa. Uneori mamanc zeci , sute de caramele deodata, pungi xxl de jeleuri, foarte multe banane (aseara am mancat 6 deodata, desi eram destul de satula). Nu imi place sa imi calculez mereu caloriile, dar atunci cand am tinut o mini-cura de 5 zile am observat ca pierdeam in medie 1 kg/ zi cu o alimentatie de 1700-2000 de calorii. Probabil daca as manca mereu atat de putin m-as obisnui sa renunt la dulciuri, la sucuri, la pizza! Dar mereu ma intorc la proastele obiceiuri!

Cat despre apa, sora mea consuma zilnic 4-5 litri si nu a avut niciodata vreo problema (in afara de cea cu mersul des la toaleta in prima saptamana). Stiu ca daca depasesti 7 litri de apa poti ajunge sa te intoxici, dar si acest lucru se intampla destul de rar (daca apa este foarte rece, pentru ca se elimina greu din organism). O sa incerc totusi sa nu exgerez si sa beau maxim 4 litri/zi!


Te pup! :*
Cya a spus…
Am pielea uscata ca o hartie daca nu aplic creme si lotiuni, nu ma hidratez deloc suficient nici daca ma fortez, dar pori dilatati nu am.Treaba asta cu hidratarea e destul de controversata, mie una nu mi se pare ok sa dau pe gat apa fara sa-mi fie sete, corpul stie de cata apa are nevoie si cere, atata doar ca noi confundam de foarte multe ori senzatia de sete cu cea de foame(ceva dulce/rontaieli).

Si ar mai fi si aspectul mersului la toaleta des din cauza lichidelor baute cu forta, cand ajunsesem la performanta de 2 litri pe zi, aveam impresia ca elimin 4, ceea ce afecta toata activitatea zilnica.

Antiadipos beau rar, cand simt ca incetineste tranzitul.Nu mi se pare agresiv tocmai datorita faptului ca nu abuzez de el.Gustul in schimb e de-a dreptul execrabil indiferent ce adaug.
Gina Cristiana a spus…
Si eu ma confrunt cu porii dilatati de mica..pentru ca am avut probleme grave cu acneea. De 2 ani am inceput sa fiu "obsedata" de apa. Nu pot pleca fara o sticla cu apa nici pana la posta ( 10 minute de mers pe jos) In cursul zilei beau cam 0,5 l. putin insa la sfarsitul zile pot sa zic ca ating 1,5 l..Este bine fata de alte persoane care nu beau strop de apa..mi se pare de neimaginat sa stau fara apa..
Toma Aurora a spus…
Mersul la toaleta se rareste dupa 3-4 zile. Dupa o saptamana deja nu mai elimini apa decat in cantitati normale. Dureaza o perioada pana se obisnuieste corpul.

Ai dreptate, ceaiul antiadipos are un gust amarui si un miros nu tocmai placut. Efectele sale sunt vizibile insa dispar cand nu il mai consumi.
Toma Aurora a spus…
Gina, felicitari! O sa ma ambitionez si eu, promit! :*
Alina a spus…
am avut si eu o perioada cand, pe aza de stres, mancam vreo 3000-3500 de kcal si dupa o perioada (cateva luni) m-am ingrasat 10 kile. de asta mi-e atat de greu sa cred ca poate cineva manca atata si sa fie atat de slabuta ca tine :) daca stii ca analizele iti sunt ok, probabil organismul tau arde mai mult decat la un om obisnuit.

si eu mananc zilnic dulce, dar cand mananc prea mult (adica o tableta de cioco intreaga) e clar ca nu pot manca aproape nimic in rest. Cum trec de 1400-1500 de kcal pe zi ma simt foarte rau. nu ma ingras, dar am senzatia ca devin pufoasa :)) dar problema vine de la faptul ca ma simt groaznic de satula si nu pot dormi bine noaptea.

ieri spre exemplu am mancat vreo 1300 de kcal si a fost f bine. la limita asta ma simt cel mai bine, dar imi dau seama ca multa lume spune ca mananc ca o subnutrita :)


de acum 2 ani, dupa un stres si o suparare puternica nu mai pot manca prea mult. dar duciuri trebuie zilnic, e pacatul meu :)
Ela a spus…
Of si eu incerc sa beau mai multa apa dar esuez de fiecare data.Organismul meu parca refuza o cantitate mare de apa.
ancutzel a spus…
Imi place mult blogul si modul tau de gandre si de a explica,de fiecare data cand "zburd" pe net ma opresc pe blogul tau daca vad vreo postare noua.
Si eu sufar datorita porilor dilatati,nu pot sa zic ca am gasit vreo solutie definitiva pana acum. Ma enerveaza, mai ales acum vara, cand tenul are tendinta sa se inrgase si mai repede sa devina lucios iar porii sunt mai vizibili, singura la care am vazut ceva efecte este crema Effaclar K.
Cat despre consumul de apa, am intotdeauna grija sa am in camera langa pat o sticla de 2 litri de apa, de care imi aduc aminte si reusesc sa o termin pe parcursul unei zile