Vopsea Advance Techniques Avon+ co-wash (dupa 3 saptamani)

Astazi mi-a venit comanda de la Avon si principalul lucru cumparat asteptat a fost vopseaua de par.
Aceasta va aparea in brosura abia in campania 12, dar reprezentantii o pot cumpara inca din campania 10, la pretul fix de 11 lei. Asadar, daca doriti vopseaua, vorbiti cu orice reprezentant dragut si cu siguranta o veti primi inainte de aparitia sa in catalog.

Avon a pus la dispozitia clientilor o gama de 23 de nuante, foarte dragute din punctul meu de vedere. Eu am ales pentru inceput  nuanta 7.4- Aramiu deschis (Light Cooper). Mi-am dorit o nuanta cuprata, care sa neutralizeze reflexele portocalii deschis ale parului meu.
In interiorul cutiei gasim tot ce avem nevoie pentru vopsire: crema pentru colorare, tratamente pre si post-colorare, manusi si instructiuni. Nu voi intra in detalii, pentru ca cine va cumpara vopseaua va gasi toate instructiunile necesare.Tin sa mentionez ca am apreciat faptul ca manusile incluse sunt din latex si nu din acelea gen punga de plastic.

Cum am utilizat vopseaua:
-am pieptanat parul si am aplicat continutul plicului 1 pe par: de la jumatatea sa pana la varfuri;
-am amestecat tubusoarele 2a si 2b si am aplicat vopseaua (un tub mi-a fost suficient);
-am stat cu vopseaua in cap 30 de minute, apoi am clatit parul;
-am aplicat continutul plicului 3 si l-am lasat in cap cam 5 minute, apoi l-am clatit;
-mi-am uscat parut cu uscatorul.

Rezultatele au fost urmatoarele:
-inainte:


-dupa:


Mie imi place foarte tare cum a iesit si ma bucur ca a prins pe tot parul (de obicei nu prinde decat la radacina). Am incercat o nuanta asemanatoare de la Recital Preferance L'Oreal si a iesit foarte, foarte urat: mult sub asteptari! Aceasta a fost nuanta:


Aceasta vopsea contine amoniac, dar nu mi s-a parut ca mi-a uscat parul. Acesta are aceeasi textura ca si inainte de colorare. Nu stiu daca ati observat, dar parul meu este mai ondulat ca ianinte, desi in primele zile dupa vopsire el se indreapta un pic. Ieri de exemplu, aveam niste super-carlionti in partea de jos a parului. Mentionez ca nu mi-am aplicat nimic in par, spuma sau alt produs modelator. Aceste rezultate se datoreaza spalarii cu balsam, care este o adevarata binecuvantare pentru parul deteriorat.

Am inceput sa ma spal cu balsam acum 3 saptamani si rezultatele deja au aparut. Parul meu a devenit foarte moale si pe zi ce trece devina mai putin frizat si mai bine definit. In cele 3 saptamani am consumat un balsam Avon si 100 ml balsam Kallos (nu aveau alt tip de balsam la mine la chiosc , la tara, si am fost nevoita sa il iau). In ciuda pretului sau: 9,5 lei/ 500 ml (probabil in supermarket e mai ieftin) balsamul Kallos se descurca onorabil. Descurca parul in doi timpi si trei miscari si il pot folosi din abundenta. De asemenea curata parul mai bine ca un sampon.

 Nu cred ca ma voi mai intoarce vreodata la spalarea cu sampon (cel putin asta e parerea mea acum). In aceste 3 saptamani m-am facut o data cu placa si parul meu arata foarte bine, lucios si era texturat (cadea in suvite). Asadar, cred ca metoda este buna si pentru fetele cu parul aproape drept, care folosesc placa de indreptat parul.

In ceea ce priveste ingrasarea parului, nu am constatat ca parul mi se ingrasa mai repede. Si chiar daca aveti aceasta senzatie in primele saptamani, va puteti spala parul zilnic, pentru ca balsamul nu e deloc agresiv, din contra este foarte hidratant si benefic. Eu l-am spalat cu balsam o data la 3 zile, inainte ma spalam cu sampon o zi da-una nu. Vara, imi samponam parul zilnic! Ma bucur ca am scapat de acest prost obicei.


Recomand vopseaua de par Avon, dar mai ales tehnica spalarii parului cu balsam!
O sa va tin mereu la curent cu starea parului !
Va pup!

Comentarii

Miuri a spus…
wow! imi place la nebunie culoarea! a iesit super :) cat despre co-washing.. sa stii ca m-ai convins :) te pup
alexandru a spus…
zic exact cum a spus miuri: wow! arata extraordinar de bine parul tau! si nuanta e foarte frumoasa!!!
nu inteleg cum de-mi "fugise" din minte ideea cu spalarea parului exclusiv cu balsam, dar ai revenit tu cu rezultate si astfel mi-am amintit! excelenta treaba! o aplic neaparat!!!
multumesc, aurora!
kisses! (ilda76)
Toma Aurora a spus…
Miuri si Ilda, va multumesc pentru cuvintele adresate.
Sunt foarte incantta si eu de rezultate.Nu cerdeam ca exista vreo minune pentru ca parul meu sa nu mai fie aspru si smotocit.Recunosc ca este numai vina mea pentru ca l-am agresat in mod repetat cu placa si cu ondulatorul.
Dintre persoanele care au incercat aceasta tehnica, niciuna nu a fost dezamagita de rezultat. Important este sa nu cedati in primele saptamani, pentru ca apoi veti uita complet de sampon.
LazyCat a spus…
de cand am citit postarea ta despre co-washing,am renuntat si eu la sampon in favoarea balsamului.i love my hair now,e asa de moale!
imi place foarte mult ce nuanta ti'a iesit!:*
Toma Aurora a spus…
Lazy Cat ce ma bucur ca mai am o colega de co-wash! Si mai ales ca ai constatat ca parul ramane foarte moale. Eu nici macar nu il mai pieptan acum, pentru ca se descurca perfect. Daca imi trec degetele prin el, nu mai raman agatata in varfuri;)
Te imbratisez! :*
A.M. a spus…
wow! superba nuanta! sa stii ca si eu am inceput tehnica co-wash :D sunt foarte multumita dupa 4 sedinte de cum arata parul meu. a inceput iar sa se onduleze frumos aproape cum era odata. eu folosesc sampon o data da, una nu pentru ca mi se pare ca parul ramane putin incarcat doar de la balsam. dar aplic doar o data sampon si pe urma il spal si cu balsam :D
abia astept sa vad cum se prezinta peste ceva timp :)
Toma Aurora a spus…
A.M. sunt foarte fericita pentru tine ca esti multumita de rezultate! Unele balsamuri pot fi mai hidratante si de aceea pot incarca parul al inceput. Mi se pare buna tehnica cu samponul, e ca o varianta de mijloc!
Pup:*
Miu Miu a spus…
cate cutii ai folosit? ca eu am doar una si nush daca sa ma apuc sau nu...poate ajung vopsita doar jumate :))
Toma Aurora a spus…
Miu Miu, am folosit o singura cutie de vopsea!Mie mi-a ajuns, ba chiar mi-a mai ramas putina is ma pus-o pe unde am apucat :))
Poti sa-mi explici putin cum folosesti balsamul pe post de sampon? As vrea sa incerc si eu metoda asta, de obicei imi samponam parul de doua ori si apoi intindeam balsamul cam de la nivelul urechilor in jos (ca sa nu se incarce radacinile si sa stea fara volum) cu degetele, incercand sa descurc parul.
Tu cum faci? Aplici balsamul ca pe sampon? De cate ori pui balsamul?
Multumesc!
Dorina a spus…
Iti pui balsam de la radacini sau de la urechi in jos?
Pare foarte interesanta metoda, dar mie imi e sa nu mi se ingrase parul prea repede..
Sa ne spui cum evolueaza situatia in cazul tau.
Dorina, gand la gand cu bucurie! Sunt foarte curioasa...
luk a spus…
Buna, Aurora! Ma bucur ca mai exista persoane interesante de co-washing. Folosesc aceasta metoda de mai bine de un an de zile (cu unele interuperi), dupa ce am descoperit, la fel ca si tine, site-ul naturallycurly.com. Daca la inceput parul meu era "wavy", foarte asemanator cu al tau (prima poza),acum am onduleuri stranse si destul de bine definite.

Dintre balsamul de la Kallos si cel de la Avon, care ti-a placut mai mult? Eu una nu am descoperit inca balsamul perfect :)(care sa nu contina siliconi insolubili in apa), asa ca, periodic (atunci cand nu imi indrept parul), folosesc un sampon fara silicon de la Balea, special pentru par ondulat. De asemenea, pentru uscarea parului si pastrarea onduleurilor, folosesc metoda numita "plopping" (sunt multe filmulete pe youtube, e o chestie foarte simpla).
Pe mine m-au ajutat foarte mult cele scrise in link-ul de mai jos, si sper ca si celelalte cititoare ale tale interesate de co-washing vor gasi raspunsuri la unele din intrebarile lor
http://www.wikihow.com/Follow-the-Curly-Girl-Method-for-Curly-Hair

O seara placuta!
Draga Luca, am incercat metoda asta, dar pentru ca am ales un balsam prost, parul nu s-a asezat cum trebuia si s-a incurcat ingrozitor. La urmatoarea spalare a trebuit sa imi pun de trei ori balsam in par si sa il descurc usosr cu degetele.
Tu ce produs de fixare folosesti?
Yry a spus…
nu te supara pe mine... dar nu inteleg metoda asta de co-washing... cum sa nu folosesc sampon?.... cum il spal de impuritati doar cu apa?... e ca si cum mi-ai spune ca nu trebuie sa folosesc sapun/gel de dus cand ma spal pe corp ca e de ajuns sa ma dau cu apa si apoi cu crema de corp.... vreau mai multe detalii daca se poate.... mersi mult (http://yryandnykaboutnailsandothers.blogspot.com/)
luk a spus…
draga Sadie, si mie mi se intampla uneori sa se incurce parul ingrozitor, sau sa nu-l simt curat dupa spalare. De obicei dupa ce aplic balsamul imi descalcesc parul folosind un pieptene cu dintii rari.
Acum folosesc balsamul albastru de la Herbal essences, si uneori mai aplic si un balsam leave-in de la Gliss (Total Repair Express-Repair) -acum m-am uitat pe tub :). In general nu prea folosesc produse pentru fixare pentru ca nu-mi place aspectul de par "ud" pe care il lasa unele dintre ele; in momentul de fata am o spuma de la L'Oreal Studio(ceva cu "re-curling mousse")care e destul de buna pentru mine, dar pe care o folosesc rar.
Luca, cred ca am inteles, deci tu faci toata treaba aia cu "plopping"-ul fara produse de fixare. Cand e umezeala, nu se "ridica" parul si nu se umfla, daca nu e dat cu nimic care sa-l tina in jos? :D
luk a spus…
:D Ba da, dar nu foarte tare, sau nu cat sa ma deranjeze acest lucru :). Spre deosebire de perioadele cand il indrept cu peria, am observat ca atunci cand folosesc "co-washing"-ul si nu il mai ususc intr-un prosop normal, parul este mai disciplinat, lucru greu de obtinut avand in vedere ca, locuind la malul marii, este mai tot timpul umezeala :)
Toma Aurora a spus…
Sadie,folosesc balsamul exact ca pe un sampon. Il aplic la radacina parului, masez bine si apoi clatesc! Apoi imi aplic balsam si pe restul parului, il tin 2-5 minute in par si il clatesc!
Toma Aurora a spus…
Dorina, desi il aplic direct la radacina, nu am observat ca se ingrasa mai repede decat de obicei :)
Toma Aurora a spus…
Luca iti multumesc pentru informatiile pe care mi le-ai prezentat, mai ales ca tu ai o mai mare experienta in ceea ce priveste spalarea parului cu balsam. Nu cunosteam tehnica de uscare a parului -plopping :). Dintre cele doua balsamuri pe care le folosesc mai bun mi se pare Kallos ca si nivel de curatare a parului. Cel de la Avon este mult mai hidratant in schimb. Din ce am citit eu pe diverse bloguri, multe fete sunt incantate de balsamurile de la Herbal Essences. Le voi incerca si eu in viitor!
Toma Aurora a spus…
Yry, asta m-am intrebat si eu la inceput: daca parul meu va arata curat dupa ce ma voi spala cu balsam. Radacinile au ramas la fel de curate ca si atunci cand foloseam sampon, iar parul a devenit foarte moale si mai putin zburlit. Eu am apelat la aceasta tehnica dupa ce, in prealabil, am folosit foarte multe produse profesionale (multora le-am facut review pe blog). Cu aceste produse nu obtineam rezultate bune decat pentru o zi, apoi trebuia sa utilizez din nou tot arsenalul pentru ca parul sa nu mai fie aspru si frizat.
lary a spus…
cine stie sa imi spuna vopseaua asta de par de la avon contine sau nu amoniac??
lary a spus…
contine amoniac vopseaua de la AVON?
Toma Aurora a spus…
Lary, contine amoniac!
mady_6_89 a spus…
Bună! Ştiu că te-ai înscris la concursul de pe Avon Connects. Între timp s-au afişat câştigătorii şi te aflii printre ei. Felicitări! Te-am anunţat pe blog pentru că trebuie să trimiţi datele şi mi-ar părea rău să pierzi premiul, mai ales că îmi este drag blogul tău. Poţi şterge comentariul.
lary a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Toma Aurora a spus…
Mady, multumesc ca m-ai anuntat. Intre timp am vazut si eu lista castigatorilor si abia astept premiul. Pup:*

Lary, am spus ca aceasta vopsea contine amoniac.
Negrila Anca a spus…
Superba culoare. Eu sunt vopsita un saten inchis-mahon. Crezi ca ar prinde vopsea si in cazul meu ? Pupici .
Toma Aurora a spus…
Anca, daca nuanta este inchisa nu cred ca o sa prinda foarte bine. Mai bine astepti o vreme (2-3 luni de la vopsire) sa se duca nuanta inchisa si apoi poti incerca.Cel putin eu asa am procedat mereu, ca sa nu ma trezesc ca nu prinde vopseaua decat pe radacinile crescute.Pup!
MoGio a spus…
Am inceput si eu sa folosesc metoda co-washing , deocamdata am doar 2 spalari , inca nu am vazut nicio diferenta pe parul uscat , dar am rabdare , nu ma dau batuta asa repede :) Eu imi spal parul o data la 4-5 zile , asa ca .. la mine trebuie sa treaca ceva timp :) Mie nu mi s-a ingrasat parul , e la fel ca inainte . In timpul spalarii doar cu balsam am observat ca imi ramane parul moale , in timp ce e ud , fata de spalarea cu sampon cand imi ramanea sarmos . Si atunci nu aplicam balsam pe tot parul , ci doar la varfuri .