Cumpărături de pe Iherb


   Auzisem un zvon conform căruia coletele Iherb.com ajung din nou la poșta locală, așa că m-am decis să cumpăr repede ceva de pe site. Din păcate, zvonul nu s-a adeverit, așa că am mers să ridic pachețelul de la vamă, după 6 săptămâni de așteptare. Am plătit TVA-ul și am fugit acasă grăbită, să-mi deschid cutiuța. Pentru mine am luat ceea ce vedeți în fotografia de mai sus, în rest am mai avut accesorii pentru machiaj de la Real Techniques comandate pentru sora mea.

    M-am decis să reiau obiceiul de a folosi produse cu AHA, pentru mine acest acid fiind singura soluție eficientă pentru eliminarea punctelor negre și reducerea porilor. Tenul meu gras se pricopsește cu multe puncte negre de-a lungul verii, din cauza excesului de sebum și a cremelor de protecție solară aplicate zi de zi.
   Pentru curățarea pielii am pus în coș un set de bureței konjac de la Andalou (28 lei) special creați pentru curățarea pielii. În prezent folosesc buretele sub formă de inimioară, care devine foarte mare și moale după ce este umezit cu apă. Mă ajută să economisesc gel de curățare, este nevoie de o mică picătură de produs pentru a forma spumă multă.
   Împreună cu burețelul konjac folosesc gelul de curățare BWC cu 3% AHA (10 lei flaconul de 59 ml), un produse de curățare recomandat tenurilor normale sau grase. Simt că este un gel puternic, dar nu în sensul agresiv. Curăță foarte bine pielea grasă, o simt perfect curată după utilizare. Regret că nu am cumpărat mai multe flacoane, căci nu se știe când voi mai plasa vreo comandă pe Iherb.
   Am ales și crema peeling de la DermaE cu 5% AHA (62 lei), în urma recenziilor pline de laude la adresa sa. Îmi place și mie mult, după 6 aplicări deja se văd rezultatele: tenul este mai curat și mai luminos, senzația de piele încărcată nu mai apare. Se foloseşte în funcţie de cum îl tolereză tenul, de 1-2 ori pe săptămână.

   Acidul conținut de aceste produse duce la exfolierea treptată a pielii, lăsând în urmă un ten mai curat, cu mult mai puține pete, riduri și alte imperfecțiuni. AHA poate provoca sensiblizarea pielii, de aceea este indicat să folosim o cremă de protecție solară pe timp de zi, în timpul tratamentului. În cazul meu, tratamentele cu AHA debutează cu o perioadă în care îmi apare o avalanșă de coșuri (deși în mod normal nu am acnee), după care pielea începe să tolereze tot mai bine produsele și devine foarte curată. Sunt cazuri în care pielea se decojește sau se înroșește foarte tare, trebuie să luați în calcul și așa ceva.
   Acidul se poate folosi şi pentru tratarea acneei de pe corp. Eu am suferit de această formă. Dacă n-am avut probleme cu tenul, pe braţe şi pe spate aveam multe coşuri şi pete lăsate în urma chinuirii acestora. După ce am aplicat o cremă cu AHA timp de o lună, am scăpat de toate neplăcerile, iar petele s-au estompat. În prezent nu mai există, pielea arată normal, are un aspect sănătos şi nici măcar un singur coş nu şi-a mai făcut apariţia, deşi au trecut câţiva ani de la tratament. Eu am folosit atunci o cremă de la Neorteric, cu 12% AHA, luată tot de pe Iherb. În prezent nu se mai găseşte pe site, însă puteţi căuta pe la noi prin farmacii produse cu acest acid. În Catena, de exemplu, am văzut crema Isis - Glyco-A, cu aceeaşi concentraţie, de 12%.

   În comandă am inclus din nou o pastă de dinţi Jason, alegând de data aceasta varianta cu arbore de ceai şi scorţişoară. Diferenţa dintre o pastă de dinţi din comerţ şi una fără flor este enormă pentru o persoană cu gingii sensibile. Am fost educaţi că nu pasta de dinţi, ci tehnica de periaj este mai importantă în ingiena orală, dar nu sunt total de acord. Toate îşi au rolul lor, iar o pastă de dinţi delicată pentru cavitatea bucală poate face diferenţa. 
    
    Ce e mic şi negru în poză? Tuşul-gel ELF, produs de machiaj pe care în comanda anterioară i l-am luat şi surorii mele. Când m-am întâlnit cu ea mi-a zis că al ei e uscat, al meu s-a nimerit să fie perfect. Amândouă am mai avut acest tuş de multe ori, uneori am mai dat peste formule uscate, probabil diferă loturile. Deşi este foarte ieftin, mi se pare mai rezistent şi mai intens decât alte tuşuri gel mai scumpe, precum Super Liner de la L'oreal. Se găseşte şi la noi, pe site-ul ELF România.


 

Comentarii

Simona Tucu a spus…
Acesta este AHA-ul meu preferat, imi place mai mult decat cel de la Paula's Choice de exemplu. In general folosit alternativ cu un BHA combinatia face minuni si pe tenul meu.
Pasta Jason folosesc si eu, dar cea rosie, puternic mentolata, nu as mai putea renunta la ea, diferenta fata de cele din comert mi se pare si mie uriasa.
Sa le folosesti cu drag!

Eu astept un colet de o gramada de timp, a ajuns pe 9 octombrie in Bucuresti, dar nicio veste inca la Timisoara. Ma oftica tare de tot treaba asta cu noul tip de transport! :P
Ladybug a spus…
Crema Derma E am avut-o si eu, la fel am cumparat-o datorita feedback-ului dar mi-a sensibilizat tenul foarte tare si am ramas cu o senzatie de mancarime multa vreme. Chiar si acum mi se intampla la fel in urma unui exfoliant de la Khiels. Ma gandesc daca e posibil sa fiu alergica la exfolianti chimici. Personal nu ma pot declara deloc multumita de exfoliantii chimici.
Toma Aurora a spus…
Şi eu am observat că tenul meu a devenit mai sensibil, dar în sensul că nu mai tolerez multe alte produse. De exemplu, câteva creme de la Yves Rocher îmi produc mâncărimi, nu le mai pot aplica. La început am folosit crema de la DermaE în fiecare seară, după 2 aplicări am simţit că ceva suspect se întâmplă, aşa că am rărit aplicările. Ceva mult mai blând au cei de la Bottega Verde, o cremă cu 7% AHA, dar cumva foarte blândă, hidratantă. Partea proastă e că-i foarte mică, are doar 15 ml şi costă vreo 60-70 lei, mi se pare cam piperat preţul. Cu AHA mie îmi merge bine, am un ten foarte gras ce se umple repede de puncte negre şi acidul ăsta le elimină. BHA, în schimb, e foarte iritant pentru mine, am avut nişte erupţii de toată frumuseţea. Însă pentru alte fete cu ten gras a dat rezultate bune.
Toma Aurora a spus…
Simona, de PC nici eu nu am fost impresionată, mi s-au părut mai bune cremele Neoteric şi acest AHA de la Derma E.
Pasta roşie, cea pentru whitening, o folosesc şi eu acum, iar acasă la părinţii mei o am pe cea albastră, Sea Fresh. Un tub mare îmi ajunge luni bune, e avantajoasă şi ca preţ nu numai din punct de vedere al calităţii.
După pachetul ăsta am aşteptat 6 săptămâni, iar după cel de dinaintea sa mai mult. În provincie am observat că ajung greu coletele, cred că data viitoare mă încumet la livrarea prin UPS.
Ladybug a spus…
Deci tie trebuie sa iti dau exfoliantul de la Khiels. Chiar ma gandeam ce sa fac cu ele. Mie nici crema hidratanta de la ei nu imi place. Am ajuns sa imi dau cu o crema de corp pe față recomandata de doctor si e foarte suspect ca acea crema costa 10 lire iar crema de la Khiels e 40 de lire 😑 nu neaparat ca ar conta pretul dar sincer sunt produse costisitoare care mi-au nenorocit fata.
Deea D. a spus…
Atat de mult imi doresc sa mai dau o comanda iHerb, dar... Ma cam trage-napoi treaba asta cu vamala. Arata foarte bine comanda ta si am reusit sa mai pun cateva produse in Wishlist cu ocazia asta, of!
Sa le folosesti sanatoasa si asteptam pareri si review-uri!
Toma Aurora a spus…
Deea, şi pe mine mă deranjează noua modalitate de livrare, tocmai de aceea comand mult mai rar :(.