sâmbătă, 15 octombrie 2016

Cine face lugu-lugu?


    Noţiunea de lugu-lugu a ajuns iniţial la mine într-o variantă deformată. Veneam acasă de la facultate şi în autobuz se aşează alături un vechi coleg de generală şi se apucă să-mi facă un tur al relaţiilor sale mai puţin fericite. Ajuns mai degrabă un tic verbal, lugu-lugu înlocuia multe activităţi dintre cele enumerate de el, fiind introdus în fraze precum: La o săptămână după ce ne-am certat, am vorbit cu ea la telefon şi mă ducea cu lugu-lugu. Am băgat de seamă că nu e un caz singular, în alte discuţii expresia fiind folosită cu sensul de dulcegărie. Şi era dulce, nimic de zis!
   Cu timpul, în cercul meu de cunoscuţi am auzit des formularea, folosită însă aşa cum trebuie, cu înţelesul pe care-l ştim cu toţii din vremurile în care melodia celor de la Fără Zahăr, Lugu Lugu, făcea prăpăd pe frecvenţele radio. Şi dacă în melodia repectivă soţul încerca din răsputeri să facă lugu-lugu cu Mariţa pentru a dobândi un urmaş, prietenii mei s-au dovedit a fi mai degrabă înspăimântaţi de această idee, sperând să facă lugu-lugu în aşa fel încât să nu obţină un fecior de pe urma distracţiei.
     Ca totul să fie clar, haideţi să căutăm o definiţie clară şi complexă a expresiei, întorcând-o pe toate părţile!

      Pentru a defini această activitate trebuie să cunoaştem individul care se îndeletniceşte cu ea. Practicantul de lugu-lugu este o specie comună ce se poate remarca prin faptul își duce fericit traiul până într-o bună zi în care pică de pe norişorul său, zguduit de gândul că va fi părinte. Fericirea sa este restabilită de o singură linie apărută pe testul de sarcină. Mulţumit de rezultatul negativ, individul va bea un pahar de şampanie în gând şi se va întoarce la plăcuta sa ocupaţie.
    Uneori lângă acea linie mai apare încă una, iar atunci întreaga lume a subiectului nostru va fi dată peste cap. Va aduce cu sine kilograme în plus, în cazul doamnelor, şi multe pachete de scutece în coşurile de cumpărături ale domnilor.
    (După naşterea copilului, unii practicanţi au mărturisit că au devenit foşti practicanţi. În sensul că n-au mai făcut lugu-lugu de atâta timp, încât au uitat cum se face!)

    Ca temperament, se cunosc până în momentul de față două tipuri: timidul- cel care nu vorbește în public despre dragostea trupească și îndrăzneţul- cel care de obicei e un doar un bun teoretician și un practicant mediocru. Se întâmplă foarte des ca o timidă să cadă în capcana unui mascul îndrăzneţ. Şi invers!
    Această activitate a fost motivul multor episoade triste din istoria omenirii. În 1888 Klara şi Alois făceau nestingheriţi lugu-lugu prin Austria. Nouă luni mai târziu micuţul Adolf Hitler venea pe lume. Câteva decenii mai târziu, pe un alt continent, Mary şi Fred s-au ales cu 5 copii de pe urma practicii, unul dintre ei fiind Donald Trump.
    Nu doar lucruri nefaste s-au întâmplat. Mulţi regi şi regine au restabili pacea dintre două popoare tăioase făcând dragoste şi multe genii au văzut lumina zilei graţie unor perechi de oameni care s-au tăvălit prin aşternuturi. 
    De sute de ani habitatul natural al speciei este patul. Însă mai întâlnim reprezentanţi şi în locurile publice. În aceste cazuri, practicanţii de lugu-lugu trebuie trataţi cu sfatul: Luaţi-vă o cameră!

    Scopul vieții subiectului nostru este ademenirea sau, din contră, izonirea berzei din preajma casei. Pentru a ține barza la distanță el recurge adesea la rugăciuni și diverse promisiuni făcute divinității dacă-l scapă de năpastă. Pentru a ademeni barza este suficient să facă lugu-lugu cât mai des. 
    Testul Barza este primul test de sarcină din România, el fiind responsabil de multe lacrimi de fericire sau de suspine, după caz, de-a lungul celor peste 20 de ani de la lansare. Special pentru practicanții de lugu-lugu a lansat un clip super haios în compania căruia vă las!
      Voi când ați auzit prima oară de #LuguLugu? Aveți amintiri ce vă leagă de această expresie haioasă?

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...