vineri, 19 august 2016

Motive să călătorești cu autocarul   Tot mai multe persoane aleg să călătorească în străinătate apelând la autocar, renunțând astfel la clasicul mod de a părăsi granița, cu ajutorul avionului. Mă regăsesc în această scurtă descriere și în ultimii doi ani am călătorit adesea cu autocarul sau cu microbuzul în afara României și nu am regretat niciodată alegerea făcută. În principiu, o cursă cu autocarul are un preț mai scăzut decât un bilet de avion însă acesta nu este unicul motiv pentru care prefer acest mijloc de transport în comun.
    Pe lângă un cost căzut, am posibilitatea de a-mi lua cu mine un bagaj plin cu de toate, pentru că limita de greutate este de 40-50 kg. Datorită acestui avantaj nu țin cont nici de greutatea cumpărăturilor pe care le fac în vacanță, pot achiziționa inclusiv produse mai grele, știind că nu o să fie probleme cu transportarea lor în România. Când călătoresc cu avionul nu-mi iau niciodată bagaj de cală, de regulă cu ce plec cu aia mă și întorc, mai precis cu o valiză mică acceptată ca și bagaj de mână.
   Mă relaxează drumul cu autocarul, deși este destul de lung. Am posibilitatea de a admira orașele din țările pe care trec, relieful altor state, precum și vegetația locală. Cu dormitul trebuie să recunosc că mă descurc mai greu, adorm foarte greu atunci când călătoresc, însă acest lucru se aplică indiferent de mijlocul de transport ales. 

   Un nume sonor de pe piața românească în domeniul transportului de persoane în străinătate este Viotur, companie cu ajutorul căreia putem călători în 8 state din Europa, bazându-ne pe serviciile unor șoferi experimentați și pe confortul autocarelor moderne. Plecările zilnice se fac nu doar din București, ci din majoritatea orașelor din România. De asemenea, cursele de întoarcere nu se fac dintr-un singur oraș, ci din mai multe puncte de plecare.
    De exemplu, dacă suntem interesați de plecari microbuz Romania-Germania putem alege să pornim la drum dintr-unul dintre cele peste 20 de orașe afișate pe site-ul companiei. Autocarele către această destinație preferată atât de românii care merg la muncă, dar și de cei ce doresc să viziteze țara, sunt dotate cu aer condiționat, toalete și sisteme audio-video. La întoarcere putem alege să urcăm în autocar din peste 70 de orașe germane, iar stația va fi exact adresa pe care i-o vom comunica agenției de transport. Nu trebuie să ne limităm doar la Berlin, Frankfurd sau Koln, avem libertate în a ne alege orașul în care să mergem sau din care să ne întoarcem.
   De ce este ăsta un avantaj enorm în cazul în care dorim să facem o călătorie în Germania? Pentru că putem alege să facem o rezervare pentru vacanță în oricare alt oraș decât capitala, putem merge la un festival tradițional în Stuttgart (că tot se apropie perioada), putem vizita niște prieteni care s-au stabilit în Kassel fără să fie nevoie să apelăm la transferul de la aeroport, iar astfel se reduc considerabil costurile. Când vorbim de transport persoane Germania cu Viotur, călătoria noastră nu mai cunoaște limite.
   Costul unui bilet de autocar pornește de la 110 euro, în acest preț fiind inclus costul bagajului de mână și al celui mare ( max. 45 kg) și o masă la restaurant în timpul călătoriei. Dacă preferați să călătoriți în grup, atunci se oferă și o reducere de preț, iar de un discount de fidelitate beneficiază persoanele care aleg să călătorească în mod frecvent prin Viotur.
   O altă țară de destinație populară printre conaționali este Marea Britanie, iar niște bilete autocar Romania Anglia prin Viotur costă între 80 și 130 lire. Din nou, lista orașelor de plecare/pornire este vastă, iar transportul se poate face direct la adresa pe care o indicați atunci când faceți o rezervare.
   Țările nordice nu lipsesc din lista statelor în care se fac curse, pentru iarna acestui an mă tentează Suedia. Către această destinație am observat că se folosesc inclusiv microbuze 8+1, însă și acestea sunt moderne, ca și autocarele. Prețurile sunt avantajoase în comparație cu cele oferite de liniile aeriene și pe timpul iernii mă simt mai în siguranță să călătoresc cu mașina decât cu avionul. Însă cel mai fain mi se pare faptul că pot alege exact orașul unde vreau să ajung. Helsingborg, de pildă, e un oraș suedez care arată superb în preajma sărbătorilor și e inclus pe lista punctelor în care compania face curse.
    Dacă vreuna dintre aceste destinații vă tentează și pe voi și doriți să obțineți un plus de informații sau să faceți o rezervare, vă las mai jos datele de contact ale companiei Viotur:


Mobil:
+40 749 990 967
+40 767 618 079

Tel/Fax:
+40 232 715 244

Mail:
office@viotur.ro
targufrumos_filaret@yahoo.com
5 comentarii:

 1. Poate cu aceasta firma e bine sa mergi, eu am mers in Germania cu Atlassib si nu recomand! Soferi erau de nota 10, dar faceam pauze prea dese si prea lungi, sefii ii sunau si ii intrebau unde sunt si daca erau prea in fata le spunea sa opreasca... Am stat 3 ore in vama, cand am iesit din Romania. Am facut pana in Germania, soferii s-au descurcat sa o repare dar a fost o ora in care am stat degeaba... Eu cu Atlassib nu recomand!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa am pățit și eu cu EuropaTravel. Șoferii și ghidul erau foarte amabili, însă aveau în program să facă pauză la 2-3 ore. Uneori s-a întâmplat să facă o pauză chiar și după o oră, iar aceste pauze durau 30-60 min.

   Ștergere
 2. Am fost acum 2 ani dus-intors in Germania si mi-am jurat ca nu o sa mai aleg acest mijloc de transport. Riscul sa dai peste fel si fel de oameni este unul extrem de ridicat, da, si in avion se intampla, dar acolo petreci mult mai putin timp langa astfel de persoane lipsite de respect de sine sau fata de cei din jur. De asemenea, din cauza multelor ore pe scaun mi s-au umflat picioarele groaznic, ma durea spatele, deoarece scaunul din autocar mie imi pare a fi mai ingust decat cel din avion si din nou revine posibilitatea sa nimeri un coleg de scaun care sa iti transforme calatoria in una oribila.
  Singurul plus pe care, cu siguranta, nu il poti neglija este cu greutatea bagajului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bianca, de fiecare dată am dat peste colegi de călătorie ok, dar îţi înţeleg punctul de vedere. Partea cu picioarele umflate e valabilă şi pentru călătoriile cu trenul, e un alt neajuns al mijloacelor de transport care se deplasează mai încet faţă de un avion.

   Ștergere
 3. Da este mai putin confortabil sa mergi cu autocarul decat cu avionul, insa lasand la o parte micile neplaceri, te poti bucura de priveliste unor peisaje pe care din avion nu le vezi.

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...