luni, 18 iulie 2016

Rochiile de ocazie, vedetele verii
   Deși calendaristic vorbind vara nu are decât trei luni, noi, fetele, știm că însoritul anotimp durează mult mai mult din punct de vedere al vestimentației și cu toate ne scoatem rochiile subțiri la înaintare începând cu luna mai, le spunem adio abia pe undeva prin octombrie. Prin urmare, vara femeilor durează în jur de șase luni. Șase luni în care femeia merge la muncă, pleacă în vacanță, iese în oraș, bifează câteva nunți la care prezența e cumva obligatorie, se pregătește nerăbdătoare de concertele explozive ale verii, petrece mai mult timp în aer liber alături de familie ori prieteni. Și, cum altfel nu se poate, ea acordă o mai mare importanță vestimentației, după ce a petrecut o iarnă și-o primăvară capricioasă închisă în blugi, cizme și pulovere groase.
   Asociez vara direct cu rochia, atunci când mă gândesc la vestimentația femeii în sezonul cald. Indiferent de forma, lungimea și culoarea aleasă, rochia ne ia cu asalt mințile de shopaholice și ne cucerește, fără prea mare efort, dressingul de vară. Și, ca și-n cazul pantofilor, niciodată rochiile nu ne sunt de ajuns. De câte ori nu am căutat o rochie nouă pentru o nuntă ori o petrecere, deși aveam în șifonier cel puțin 4-5 potrivite ocaziei?

       


   Astăzi povestim despre rochii, așadar, și nu despre unele oarecare, ci despre cele de ocazie. Ne așteptăm ca acestea să aibă mereu prețuri ridicate, însă au apărut în țara noastră mai multe opțiuni pentru femeile cu buget redus. Și nu este vorba de o ofertă cu rochii de calitate îndoielnică, ci din contră, se urmează croielile moderne iar materialele sunt fine. DyFashion e un magazin online autohton ce promovează ideea rochiei fabricate în România. Rochia elegantă, de ocazie, pentru care nu trebuie să plătim jumătate din salariu.
    Ca multe dintre voi, și eu am fost asaltată cu invitații la nunți, botezuri și alte cumetrii. Și pentru că nu le pot refuza pe toate, trebuie să mă îngrijesc de ținutele pe care voi alege să le port. Îmi plac rochiile din dantelă și evident că au fost prima mea opțiune dintre modelele de pe site. Prețul unei rochii precum cele selectate în colajul de mai sus se încadrează între 200 și 400 lei. 
    Opțiunile dintre care putem alege sunt atât de multe încât este imposibil să nu găsim măcar o rochie care să strige: Ia-mă acasă! Culorile acestui an, albastru pastel și roz pudrat, sunt recomandate pentru o apariție la modă. În plus, aceste două nuanțe întineresc orice purtătoare și ambele pot fi completate atât prin accesorii metalice aurii cât și argintii. Dacă avem podoabe cu perle, la fel, suntem libere să le purtăm. 
    Pentru a le accesoriza corespuzător, de pe același site putem alege pantofi eleganți și poșete în același stil. Printre perechile de pantofi am regăsit și modele din piele, la prețuri convenabile.
    
    Închei scurt, cu un frumos citat despre rochii, al lui Hubert de Givenchy, citat pe care-l consider un sfat de luat în considerare de fiecare dată când suntem în căutarea unei rochii:
    “Rochia trebuie să urmeze forma corpului unei femei, nu corpul forma rochiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...