La începutul lunii septembrie vă anunțam, prin postarea de aici, că toamna asta se poartă ceaiul! V-am făcut un top al favoritelor mele, însă între timp am mai încercat și sortimente ale altor branduri. Dintre noutățile încercate, o părere foarte bună mi-au lăsat ceaiurile sub formă de amestecuri din fructe, de la Vedda. E un brand nou pentru mine, nu am mai văzut până acum aceste ceaiuri prin magazine, însă am dat peste ele, din întâmplare, în DM. Prima oară am încercat un sortiment cu coacăze roșii, despre care am amintit într-un articol pe blog. Mi-a ajuns pentru 5 căni mari de ceai, de 400 ml, pe care l-am consumat îndulcit cu miere.
Am încercat următoarele: ceai de coacăze roșii, ceai de afine, ceai de coacăze negre, ceai de fructe de pădure. Toate 4 au o culoare foarte închisă, un roșu aprins, după infuzare. Culoarea este dată de florile de hibiscus existente în amestec, dar și de fructele întregi ce se găsesc în pachet. Un pachet cântărește 75 de grame, adică cu 25 de grame peste pachetele de la Cărturești. De asemenea, mi se pare că aceste ceaiuri sunt mai bune ca cele de la Cărturești și din punct de vedere al gustului. E adevărat că ambalajul lor nu e prea grozav, însă conținutul vrac poate fi transferat foarte simplu într-o cutie de ceai mai cu dichis.
Ceaiurile de fructe Vedda costă 4 lei/cutie de 75 grame și se găsesc în magazinele DM. Mai există încă 6 sortimente pe lângă cele 4 încercate de mine: de zmeură, multifructe, măr&scorțișoară, măceșe&hibiscus, fructe&rom, cătină.
Voi le-ați încercat?
Comentarii
Chiar acum il savurez, e bunicel, dar...ori sunt eu NEsimtita, ori...chiar cer imposibilul.
Deja iti caut postarile de pe iherb, stiu ca mai cumparai ceaiuri acolo. Exista ceva ce se apropie de ce imi doresc eu, gustul intens, aroma puternica de ...ceva, orice, capsuni,zmeura,ciocolata,whataver!
Știu că mi-a lăsat în trecut o altă bloggeriță un comentariu legat de ceai. Că ea nu se înțelege deloc cu ceaiul, că nu-i face poftă în niciun chip. Probabil e la fel ca și-n cazul cafelei. Unii o adoră, alții nu s-ar atinge de ea.
La ceaiul de fructe, dacă vrei o aromă cât mai puternică, trebuie să pui zahăr sau miere din belșug. Eu așa procedez, am observat că așa „activez” aroma de fructe. De pe Iherb am încercat ceaiuri de fructe de la Twinings. Mi-au plăcut: cel de zmeură, cel de fructe de pădure și cel de portocale cu scorțișoară. Cel din urmă poate fi folosit inclusiv în vin fiert, iar în cazul ăsta nu cred că o să lipsească aroma puternică din ecuație :D.
Pupicei!
P.S: Eu nu prea mai am pliculețe :))!
Pupici
Trimiteți un comentariu