Infuzii de fructe


   La începutul lunii septembrie vă anunțam, prin postarea de aici, că toamna asta se poartă ceaiul! V-am făcut un top al favoritelor mele, însă între timp am mai încercat și sortimente ale altor branduri. Dintre noutățile încercate, o părere foarte bună mi-au lăsat ceaiurile sub formă de amestecuri din fructe, de la Vedda. E un brand nou pentru mine, nu am mai văzut până acum aceste ceaiuri prin magazine, însă am dat peste ele, din întâmplare, în DM. Prima oară am încercat un sortiment cu coacăze roșii, despre care am amintit într-un articol pe blog. Mi-a ajuns pentru 5 căni mari de ceai, de 400 ml, pe care l-am consumat îndulcit cu miere. 


 Apoi am mers iar în DM, să-mi cumpăr o mascara, căci rămăsesem fără, și am dat fuga la raftul de ceaiuri să-mi iau câte cutii noi de ceai de fructe de la Vedda. Am observat că mare bătaie este pe sortimentul cu afine, cutia găsită fiind ultima de la raftul din DM Târgoviște. Însă în magazinul DM de pe la Unirii, din capitală, nu mai exista nicio cutie cu afine disponibilă.Vă spun deschis, că toate sortimentele pe care le-am încercat sunt la fel de bune, însă cel de afine are o aromă mai interesantă, tămâioasă. 

   Am încercat următoarele: ceai de coacăze roșii, ceai de afine, ceai de coacăze negre, ceai de fructe de pădure. Toate 4 au o culoare foarte închisă, un roșu aprins, după infuzare. Culoarea este dată de florile de hibiscus existente în amestec, dar și de fructele întregi ce se găsesc în pachet. Un pachet cântărește 75 de grame, adică cu 25 de grame peste pachetele de la Cărturești. De asemenea, mi se pare că aceste ceaiuri sunt mai bune ca cele de la Cărturești și din punct de vedere al gustului. E adevărat că ambalajul lor nu e prea grozav, însă conținutul vrac poate fi transferat foarte simplu într-o cutie de ceai mai cu dichis. 

   Ceaiurile de fructe Vedda costă 4 lei/cutie de 75 grame și se găsesc în magazinele DM. Mai există încă 6 sortimente pe lângă cele 4 încercate de mine: de zmeură, multifructe, măr&scorțișoară, măceșe&hibiscus, fructe&rom, cătină. 
   Voi le-ați încercat?

Comentarii

Deena a spus…
Daaa, ceaiurile Vedda sunt super. Eu am avut anul trecut de zmeura. Le vazusem in Kaufland, habar nu aveam ca sunt si in Dm. Chiar trebuie sa merg si eu sa fac o reaprovizionare, ca nu mai am vrac nimic. Am ramas numai cu pliculete!:)
Gutu Bianca Lucia a spus…
ador ceaiurile, toate felurile..am sa ma uit si eu in Dm dupa acestea..arata atre bine
Mai, eu ti-am citit postarea cealalta, si fix acum am ajuns acasa cu un ceai din asta, tot de afine rosii, ca ai zis ca ala e bun, pai eu pe la al-am luat! Eu sincer, nu prea mai am sperante sa gasesc ceaiul ala domn'le care are gust, nu e doar apa chioara! Hahaa, parca e ca si cu fondul de ten, umblu dupa unul, care poate nici nu exista, sa fie rezistent, sa acopere perfect, sa nu arate ca o masca, sa fie nuanta mea perfecta etc etc. Dar hei, de la un ceai nu cer atat de multe! Sincer, nu sutn fana, dar din cauza asta, mai beau asa rar, cand mi-e pofta de ceva si iar zic "hai sa ii dau o sansa si astuia" dar...acelasi rezultat! Incep sa ma indoiesc ca exista vreun ceai cu gust de ceai! Ah, ba nu! Mint. Stii care-mi placea, pe vremea cand eram copil...ceaiul ala granulat! Da, pe cat e de artificial si cu o tona de zahar, dar are gust domn'le! Insa, am mai crescut, si ma feresc sa bag atatea prostii in mine, asa ca il caut...nu il caut pe EL, ca l-am gasit, dar caut ceaiul cu gust! Sa fie asta oare? :)
dia a spus…
perfect pentru racala mea..ceainicul abia asteapta sa fie umplut cu arome :)
Nope.
Chiar acum il savurez, e bunicel, dar...ori sunt eu NEsimtita, ori...chiar cer imposibilul.
Deja iti caut postarile de pe iherb, stiu ca mai cumparai ceaiuri acolo. Exista ceva ce se apropie de ce imi doresc eu, gustul intens, aroma puternica de ...ceva, orice, capsuni,zmeura,ciocolata,whataver!
Toma Aurora a spus…
Hei, avem o persoană pretențioasă la orizont! :D
Știu că mi-a lăsat în trecut o altă bloggeriță un comentariu legat de ceai. Că ea nu se înțelege deloc cu ceaiul, că nu-i face poftă în niciun chip. Probabil e la fel ca și-n cazul cafelei. Unii o adoră, alții nu s-ar atinge de ea.
La ceaiul de fructe, dacă vrei o aromă cât mai puternică, trebuie să pui zahăr sau miere din belșug. Eu așa procedez, am observat că așa „activez” aroma de fructe. De pe Iherb am încercat ceaiuri de fructe de la Twinings. Mi-au plăcut: cel de zmeură, cel de fructe de pădure și cel de portocale cu scorțișoară. Cel din urmă poate fi folosit inclusiv în vin fiert, iar în cazul ăsta nu cred că o să lipsească aroma puternică din ecuație :D.
Toma Aurora a spus…
Daria, însănătoșire grabnică! :)
Toma Aurora a spus…
Bianca, sper să-ți placă! Te aștept c-un feedback în caz să-l vei cumpăra :D.
Toma Aurora a spus…
Ahaha! Trebuie să-l caut și eu pe cel cu zmeură. Nu știam că se găsesc și-n Kaufland, acolo sigur au mai multe sortimente!
Pupicei!
P.S: Eu nu prea mai am pliculețe :))!
Adriana mata a spus…
Cunosc aceste ceaiuri de ani de zile,il ador pe cel verde cu iasomie,din kaufland iau,stiu ca-s si in Dm,dar n-am luat de acolo ceai:-)
Descude a spus…
Ceaiurile de la Vedda sunt printre preferatele mele de vreo 2 ani, dar pe cel cu afine nu l-am decoperit inca. Eu mi-am cumparat mai multe sortimente si le-am amestecat pe toate intr-o cutie draguta de metal, dar acum daca stau sa ma gandesc, parca e mai interesant sa le am pe toate separat si sa ma hotarasc pe loc pe care din ele il poftesc!
okdayanna a spus…
in kaufland am vazut si eu foarte multe sortimente de ceai vedda dar n-am avut curaj sa-mi iau, mi se pareau prea ieftine ca sa fie bune :)) Cred ca sunt cele mai ieftine pe care le au...
Toma Aurora a spus…
Nici eu nu mă așteptam să-mi placă așa tare, mai ales că de obicei eram învățată să cumpăr ceaiurile vrac ori din Cărturești, ori de la târgurile de la Dalles, unde erau mai scumpe. Însă mă bucur că le-am descoperit. Am încercat și un sortiment din gama mai scumpă de la Vedda (Evolet, ceai verde- 12 lei), însă nu m-a impresionat.
Toma Aurora a spus…
Descude, să știi că și eu mă gândeam să le amestec, din pricină că punguța de ceai, după ce o tai, trebuie ținută în permanență pe verticală pentru a nu se împrăștia conținutul. Și am vrut să le arunc pe toate într-o cutie, ca să nu le mai duc grija, însă până la urmă am așezat toate pungulițele într-o cutie mai mare de carton, înghesuite unele în altele ca să nu se poată răsturna.
Toma Aurora a spus…
Adriana, am cumpărat ceai verde cu iasomie de la ei, dar din gama aia de lux, Evolet. Însă mare, mare dezamăgire, am observat abia acasă că nu conține iasomie, ci doar aromă. În schimb varianta clasică, de la Vedda, conține 9% iasomie. Asta e cam ciudat, mă așteptam ca sortimentul mai scump al lor să aibă cel puțin aceeași calitate, însă se pare că au lucrat mai mult pe partea de prezentare.
Loredana a spus…
Nu le-am incercat dar sigur o voi face :)
Pupici