Toamna se poartă... ceaiul!



   Există și excepții însă cei mai mulți dintre noi preferă să se încălzească în zilele de toamnă cu o ceașcă de ceai fierbinte. Spre deosebire de cafea, care nu poate fi servită seara din pricină că-l ține deoparte pe Moș Ene și ne albește nopțile, ori de ciocolata caldă care pe mulți îi îngrijorează din pricina caloriilor, ceaiul este o băutură ce poate fi servită la orice oră, indiferent dacă ținem regim sau suntem niște pofticioși fără astâmpăr.
    Nu s-a răcit încă foarte tare afară, însă mai e puțin și vom începe să luăm cu asalt ceainăriile. Pentru cei care n-au timp de frecventat astfel de locuri ori care din diferite motive nu-și permit să cumpere foarte des un ceai bun deja preparat, am întocmit o listă scurtă cu ceaiurile mele favorite, cele care deși costă cam cât o ceașcă de ceai sunt cel puțin la fel de gustoase ca cele dintr-o ceainărie cu dichis.



   1. Black Forest Cherry de la Cărturești (cca.11 lei). Este ceaiul meu favorit pentru zilele reci. Este mai mult decât un ceai, aproape un desert. Plin de cireșe întregi,dulci, pe care le puteți cosuma la final, ceaiul are o culoare foarte închisă și un gust puternic de fructe roșii. Merge infuzat de două ori la rând, iar un plic ajunge pentru prepararea a doar 6-8 căni de ceai. Se găsește și online, pe librarie.carturesti.ro și offline în librăriile Cărturești.



   2. Tulsi Sweet Rose de pe Iherb.com. O cutie de ceai tulsi costă în jur de 30 lei, însă este suficientă pentu pregătirea a 50-60 de cești. Mi s-a părut singurul ceai încercat cu efect puternic, real, împotriva stresului. Gustul e desăvârșit, nu foarte gurmand, însă cu o dulceața aparte. Se consumă neîndulcit. Dacă ceaiul de mai sus e mai mult un desert, acesta este o armă terapeutică. Se găsește online și în România, îl puteți găsi dând search pe google (sunt mai multe magazine ce-l comercializează, însă prețurile sunt mai mari decât pe Iherb.com).



   3. St. Dalfour Strawberry tea de pe Iherb.com (14 lei). Fac cale întoarsă înspre ceaiurile gurmande și pomenesc despre un ceai ce se vinde la cutie de 25 pliculețe. Așadar, 25 de căni de ceai ce se prepară cu apă, îndulcitor (zahăr, miere, etc.) și o linguriță-două de lapte. Gustul său este identic bomboanelor Solano cu aromă de căpșuni.  Se poate prepara doar cu lapte și atunci capătă un gust și mai delicios. În magazinele online românești nu l-am găsit.

   Recomandările mele se adresează doar amatorilor de băuturi dulci, din păcate nu pot întocmi o listă și pentru iubitorii de ceaiuri medicinale ori cu gust ușor pentru că nu consum și prin urmare nici nu mă pricep în a le selecta pe cele mai deosebite.




   Am în plan să încerc, în viitorul apropiat, două  ceaiuri recomandate pentru  sezonul foarte rece:  Chocolate Chai  de la Zhena's Gypsy Tea și French Vanilla de la Twinnings. Două ceaiuri chai ce se pot pregăti cu lapte, obținând astfel o băutură fierbinte cu gust foarte bogat. Amândouă se găsesc pe Iherb și costă sub 20 lei/ fiecare. Ceaiurile de la Twinnings se găsesc și-n supermarketurile noastre, însă trebuie să aveți noroc să găsiți un magazin bine aprovizionat, altfel nu o să aveți ce alege de la raft. Eu am încercat doar ceaiuri fructate și herbal de la Twinnings, sunt foarte bune comparativ cu Lipton, spre exemplu, un brand ce se bucură de mare popularitate în țara noastră și care practică prețuri asemănătoare.


Comentarii

Unknown a spus…
Eu sunt o mare iubitoare de ceaiuri, dar încă nu am comandat de pe iHerb şi nu am putut încerca ceaiurile recomandate de tine. De la Cărtureşti, preferatul meu e cel cu ciocolată şi portocale.

Lorellei
http://lorellei93.wordpress.com/
Lorena's blog a spus…
Nu sunt o mare fana a ceaiurilor si le beau doar atunci cand sunt obligata, dar unui ceai bun nu i-as spune nu. :)
clarra-blog a spus…
Si eu sunt o fana a ceaiurilor. Acum astept o comanda iherb cu ceaiurile acestea: http://www.iherb.com/Twinings-Assorted-Herbal-Teas-Variety-Pack-Caffeine-Free-20-Tea-Bags-1-23-oz-34-g/42016 si acestea: http://www.iherb.com/Stash-Tea-Company-Herbal-Tea-Sampler-Caffeine-Free-9-Flavors-18-Tea-Bags-1-0-oz-30-g/27547 (imi place sa am diversitate). Pe cele de la Twinnings le-am mai comandat si in trecut si mi-au placut la nebunie.
In ceea ce priveste ceaiul Tulsi, te cred ca-i delicios - eu in fiecare vara strang petalele trandafirilor de dulceata de la bunica sotului si le pastrez pentru ceai :) ceaiul de trandafiri e unul dintre preferatele mele, alaturi de ceaiul de iasomie si salcam (tot de la bunica).
deebsblog a spus…
Salvez link-ul la bookmarks. Si eu sunt o fana a ceaiurilor si daca tot oscilam sa comand de pe iherb voi astepta salariul si voi plasa o comanda.
Ma tenteaza si ceaiul de la Carturesti. Eu mi-am mai luat ceaiuri de la ei dar Black Forest Cherry nu l-am incercat :)
Toma Aurora a spus…
Georgiana, nu l-am încercat pe cel cu ciocolată&portocale, am să-l trec pe listă :D
Toma Aurora a spus…
Lorena, nici eu n-am fost dintotdeauna, însă treptat am devenit fană :).
Toma Aurora a spus…
Flori, pachetul acela de la Twinnings l-am avut și eu, tot de pe iherb cumpărat. Mi-au plăcut toate sortimentele, chiar și cel de mușețel mi s-a părut că are un gust mai bun decât cel făcut din mușețelul cules direct de pe câmp. Iar cele fructate sunt yummy!

Toma Aurora a spus…
Andreea, eu am încercat destul de multe sortimente de la Cărturești, însă multe nu m-au cucerit. Black Cherry Forest cred că l-am cumpărat de zeci de ori de când l-am descoperit, în urmă cu două ierni, dacă rețin bine.
Ceaiurile de pe Iherb sunt mai convenabile ca preț și nu se consumă așa rapid. Din păcate nu au sortimente cu bucăți de fructe în stilul celor de la Cărturești.
coco a spus…
Suna bine cel cu aroma de cioco :)
deebsblog a spus…
M-am uitat pe Iherb. Sunt atatea pagini cu atatea ceaiuri cu arome tentante incat imi va fi greu sa ma decid. Bineinteles, iau in considerare cele mentionate de tine. :)
Anamariab a spus…
Recunosc ca nu sunt o fana a ceaiurilor . Cu greu ma convingi sa beau . Dar cele prezentate de tine suna foarte bine , mai ales cel cu cirese . Toamna asta cred ca ma apuc si eu de baut ceaiuri.
Toma Aurora a spus…
Coco, abia aștept să-l încerc! :)
Toma Aurora a spus…
AnnyA, e greu până te obișnuiești cu băutul lor. Cel cu cireșe o să-ți placă, e diferit de ceaiurile clasice! :)