Favoritele lunii august



   Luna august a fost plină de descoperiri plăcute în ceea ce privește produsele cosmetice, însă n-am să vă spun astăzi despre toate favoritele căci am pregătit câte un review separat pentru fiecare dintre ele. Așa cum se întâmplă uneori, în cale îmi apar și cosmetice care nu-mi plac, nu mi se potrivesc, iar în luna august am întâlnit și-un astfel de produs. Dar despre el voi discuta înspre final, după ce voi trece în revistă produsele ce s-au descurcat excelent pe parcursul ultimei luni de vară.
    Vedeți mai sus 2 flacoane identice. În ambele se află același produs: o cremă colorantă cu SPF 30 de la Stila, un produs cu o concentrație de 5% zinc, amestecat cu octinoxate (7.5%). Din punct de vedere științific n-aș putea să vă lămuresc care este treaba exact cu acest amestec, însă specialiștii în îngrijirea pielii zic că ar fi combo-ul perfect pentru o protecție maximă a pielii de razele soarelui, dar și o armă împotriva ridurilor. Eu pot confirma, după câteva luni de folosire, că se văd îmbunătățiri în cazul ridurilor de expresie. Acoperirea oferită e foarte mică, însă în timp m-am obișnuit așa de bine cu ea și chiar dacă tenul meu are imperfecțiuni am renunțat la fond de ten (uneori îl mai aplic, nu l-am exclus total, dar nici nu mă mai pot declara dependentă de el). Un flacon de fluid colorant conține 50 ml produs și costă cca.70 lei pe ro.strawberrynet.com. Eu îl folosesc de patru luni și acum primul flacon aproape că s-a golit. Așa că mi-am luat unul nou.
    Tot din rândul produselor cu prețuri ceva mai ridicate, amintesc din nou de tușul-cremă de la Calvin Klein. Pe Strawberry costă uneori și 30 de lei la reducere, iar un recipient mă ține cel puțin 6 luni. Nu este extrem de pigmentat, culoarea sa se aseamănă cu cea a unui creion dermatograf, însă se aplică foarte ușor, este destul de rezistent pe pleoape, nu se întinde. 
     Parfumul Angel- Thierry Mugler e mare dragoste de august și de totdeauna! S-a numărat tot timpul printre preferatele mele și mă bucur că îl am din nou în mini-colecția de parfumuri. Despre el am scris aici
   Despre produsele cu miere de la Garnier am povestit de curând pe blog, aici. Foarte accesibile (9-10 lei) și foarte bune pentru tipul meu de păr, cu tendințe de îngrășare la rădăcină și uscat pe lungime. Pe lângă ele folosesc și o mască bună de la Kallos, pentru păr tratat chimic, un spray bifazic profesional și un produs hrănitor de la Dove, însă despre acestea din urmă am să scriu câte o prezentare separată în viitorul apropiat.


   Dezamăgirea lunii vine de la Nivea! Crema Pure&Natural pentru ten mixt nu mi-a plăcut încă de la prima utilizare, însă am continuat să o folosesc câteva zile la rând în speranța că lucrurile se vor schimba. M-am înșelat! Pielea mi se înroșește de la ea și mirosul său mi se pare puțin deranjant.


    Pentru a nu mai scrie o postare separată despre recomandările lunii, vă zic pe scurt câte ceva despre două cărți citite luna trecută. Prima, Lotte la Weimar, de Thomas Mann, ne prezintă vizita la Weimer a lui Lotte, celebrul personaj feminin din opera lui Goethe. Aici ea se reîntâlnește cu geniul, cu omul pe care l-a inspirat în tinerețe și care, prin operele sale, i-a creat mult disconfort în mariaj. Acțiunea romanului nu-i foarte complexă, însă sentimentele personajelor sunt dintre cele mai neobișnuite. Descoperim astfel o Lotte pe care o putem compara oarecum cu o vedetă autohtonă vânată de paparazzi. Toată lumea e interesată la Weimar să afle detalii din viața celei care a stat la baza celor mai frumoase scrieri născute vreodată din condeiul unui german. Pasajele de dialog sunt destul de greoaie, tipice lui Mann care are obiceiul să întindă o replică pe parcursul a 2-3 pagini.
   Cea de-a doua carte face pace din categoria pe care eu o numesc „cum să nu faci nimic în 10 pași”. Secretele succesului în era digitală are la bază moștenirea de trucuri lăsate de Dale Carnegie, cel care a făcut furori cu lucrările sale legate de atingerea succesului prin manipularea frumoasă a celorlalți. Nu e rea cartea, dar nici nu-ți zice concret ce trebuie să faci ca să ajungi pe culmile succesului. Sintetizând: ajută-i pe ceilalți, nu jigni, pune-te în locul celui de lângă tine, fii mai îngăduitor. Chestiuni pe care mi le-a zis și mama, dar într-o altă formă și fără să facă o avere de pe urma lor. Eu am primit cartea prin primăvară, a fost interesant s-o citesc, doar atât.



    Singurul film vizionat luna trecută a fost Șapte Psihopați, o producție despre șapte criminali ale căror destine se leagă nu doar în realitatea prezentată ci și pe foaia lui Collin Farrel, ce interpretează rolul unui scriitor ce-și bate capul cu-n scenariu intitulat... Șapte psihopați. Dacă vă plac filmele de acțiune, garantat o să vi se pară interesant acest film. Are și scene pline de umor (cam sadic) și, evident, tot felul de ciudățenii legate de activitățile celor șapte indivizi. Mie mi-a plăcut mult, mi s-a părut un film de acțiune foarte reușit.



   Și pentru că timpul liber a fost scurt, am ales un serial cu episoade de doar 15-20 minute pe care să-l urmăresc: Joey. Dacă sunteți fani Friends, îl cunoașteți foarte bine pe Joey Tribbiani. În serialul Joey el se mută la Hollywood pentru a face carieră serioasă în actorie și alături de sora și de nepotul său trece prin tot felul de situații comice. Joey e tot...Joey și tot timpul face gafe, se îndrăgoște de cine nu trebuie și nici nu face mulți purici ca actor. Serialul nu este foarte bine cotat de către critici, însă sigur își va găsi fani printre cei care l-au îndrăgit pe Joey în Friends.
    

Comentarii

Lorena's blog a spus…
N-am apucat sa incerc, inca, sampoanele acestea de la Garnier, dar momentan am optat pentru Johnson's Baby, in speranta ca nu imi va afecta scalpul la fel ca celelalte.
Sunt curioasa cum miroase parfumul. Are o sticluta foarte draguta! :)
doinitzasv a spus…
Taie ambalajul cremei Stila sa vezi ce de crema mai este acolo! Cand credeam si eu ca e pe terminate, m-am trezit ca mai am o gramada!
deebsblog a spus…
N-am incercat inca sampoanele acestea de la Garnier. Cu aceasta firma am o relatie de iubire-ura in materie de sampoane.
Cat despre serial, Joey, m-as uita si eu la el.
Camelia Andrasescu a spus…
Aurora, te invit la giveaway-ul meu unde poti castiga aceasta crema Stila: http://www.beautystory.ro/2014/08/a-beauty-giveaway.html.
Pupici.
Toma Aurora a spus…
Doinița, mulțumesc, așa voi face. Mi-a plăcut foarte mult această cremă. Prima oară am primit-o cadou la o comandă, nu știam dacă-mi va place prea mult deși citisem numai de bine despre ea. Acum o iubesc! :)
Toma Aurora a spus…
Lorena, așa cum am precizat în review-ul său, parfumul este foarte puternic și dulce. Trebuie testat înainte de cumpărare, fiind unul dintre acele parfumuri pe care ori le adori ori le detești :).
Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Andreea, eu în general nu m-am înțeles prea bine cu șampoanele lor, acestea părându-mi-se puțin cam agresive pentru părul meu subțire. Dar gama cu miere m-a cucerit.
Mie îmi place mult Joey deși mult ar zice că nu e tocmai cel mai grozav serial de comedie. Poate din cauză că mi-a plăcut mult de Joey și în Friends și îl găsesc a fi foarte simpatic.
Toma Aurora a spus…
Camelia, mulțumesc mult pentru invitație, draga mea! :*