Review: Spumă pentru păr Giovanni (Iherb)


   Giovanni este unul dintre cele mai cunoscute branduri ce-și comercializează produsele pe Iherb, producând cosmetice pentru îngrijirea părului după o tehnologie revoluționară, eco chic. La noi, în România, produsele Giovanni au prețuri ridicate, asemănătoare produselor profesionale, însă pe Iherb prețurile sunt înjumătățite, devenind accesibile oricui. Pentru spuma despre care am să vă povestesc astăzi am plătit în jur de 6$, echivalentul a 20 lei.
   Spuma pentru păr vine într-un recipient transparent și cântărește 207 ml. Se consumă mult mai greu decât o spumă obișnuită, ăsta e unul dintre principale lucruri pe care l-am observat la ea. Are o textură mai puțin densă decât spuma clasică, super ușoară, ce amintește de spuma făcută de șampon/gel de duș/săpun. În ciuda consistenței sale light, spuma fixează foarte bine șuvițele. Prea tare, aș zice eu, căci uneori, când o folosesc pe părul umed, îmi lipește firele de păr între ele și le lasă bățoase. Pe părul uscat are un efect de fixare mediu. Pentru o utilizare pe părul de lungime medie este nevoie de produsul eliminat prin 2-3 apăsări pe pompă.
   Spuma se piaptănă foarte ușor din păr, nu-l îmbâcsește dacă este aplicată doar la rădăcină, dar în cazul vârfurilor, altfel stă treaba. Probabil în cazul părului cu fir mai gros și mai puternic spuma ar avea un alt de efect modelator, dar pentru un păr moale, ondulat, n-o consider chiar cea mai inteligentă achiziție, chiar dacă lista sa de ingrediente este una excepțională prin comparație cu cele ale spumelor din comerț.
   Concluzia finală a review-ului este că spuma de la Giovanni merită cumpărată dacă doriți doar să oferiți volum la rădăcina părului, dar nu este un produs modelator grozav, lipind firele de păr între ele dacă este utilizată pe părul umed.

Comentarii

Ladybug a spus…
Am si eu doua produse de la Giovanni, dar nu m-au facut sa spun wow! Cred ca e vina parului meu pretentios. Am un ser si o masca. Serul e anti frizz si abia astept sa il folosesc la iarna cand o sa mi se electrizeze parul ca naiba, intr-adevar se consuma foarte greu. Masca e super hidratanta si la fel o pastrez pentru la iarna cand o sa am parul extrem de uscat. La momentul actual nu m-au facut sa scot vreo onomatopee dar sunt destul de multumita de parul meu momentan. Planuiam sa mai cumpar un produs de styling tot de la ei, insa am descoperit un fixativ de la Syoss care mi se pare extraordinar si costa doar 13 lei :)
Toma Aurora a spus…
Ladybug, daacă spui că masca e super hidratantă, nu strică să o încerc, mai ales că prețul ei e fix cât al uneia din comerț,pe Iherb, deci mare lucru nu am ce pierde. Eu m-am minunat puțin de prețurile din Ro ale produselor Giovanni. Sunt puse pe scos profit serios magazinele astea, nu glumă! Despre ce fixativ de la Syoss e vorba? Te întreb pentru că eu, cu excepția fixativului, nu prea folosesc alt produs de styling. Am mai testat spume și geluri, dar niciunul nu e așa important ca fixativul.
Ladybug a spus…
Pe cel pentru volum il am. L-am cumparat din cauza bretonului pe care nu il mai suport din pricina caldurii si fiind foarte scurt chiar si acum imi mai cade cate o suvita. Imi place ca fixeaza pentru multa vreme si nici gand sa se strice coafura, nu incurca rau parul si se piaptana foarte usor. De asemenea, imi place ca nu incarca parul nici la a treia folosire, ce mai pentru mine si nevoile parului meu e perfect il cuminteste pe loc :D si e si ieftin, iar asta conteaza.