Ochelarii Polaroid, esențiali pentru această vară


   Brandurile celebre, producătoare de ochelari de soare, ne tentează vară de vară cu modele spectaculoase. Nu-i de mirare că ne dorim o pereche de ochelari Ray Ban, Hugo Boss ori Carrera în cele mai în vogă nuanțe ori forme, însă nu ne permitem cu toții să cheltuim o sumă mare de bani pe o astfel de pereche care, trebuie să recunoasștem, uneori sfidează chiar și salariul mediu pe economie. Pentru cei cu un buget mediu ori pe care nu-i lasă inima să arunce un pumn de bani pe niște accesorii, dar care totuși caută șă-și cumpere ochelari de calitate, s-a născut Polaroid!
   Ochelarii Polaroid au o tradiție de peste 60 de ani, părintele lor, Edwin Land, fiind cel care a inventat materialul polarizat, folosit azi de către marile branduri de ochelari. Lentilele polarizate opresc razele puternice ale soarelui, protejând perfect ochiul purtătorului și sunt ideale de purtat la plajă ori în condițiile în care aveți un job care implică petrecerea a multor ore în lumina directă a soarelui. 
Polaroid se distinge de alte branduri, gen Ray Ban, de pildă, prin prețurile prietenoase pe care le practică. Lensa (click aici), magazin online de lentile de contact și ochelari de soare, a redus chiar din prețurile de raft ale ochelarilor Polaroid, iar momentan valorile produselor se încadrează sub suma de 200 lei. 



    Clasicii wayfarer, un model aflat în tendințe de atâtea sezoane, se găsesc și pe alb pe site-ul Lensa. Ochelarii wayfarer au devenit atât de populari datorită faptului că au un format ce nu ține cont obligatoriu de fizionomia feței, reușind să încadreze plăcut atât un chip rotund cât și o față prelungă. Iar în varianta albă mi se par cu atât mai deosebiți, contrastând frumos cu pielea bronzată.



   Primele modele de ochelari polarizați au fost cele create special pentru aviatori, în anii 40, pentru a-i feri pe aceștia de razele puternice ale soarelui. Astăzi, ochelarii aviator au mare trecere mai ales printre bărbați, acești ochelari făcând casă bună cu chipurile masculine, cu forma drepte. Dar și femeile se lasă cucerite de acest model, el fiind indicat în special femeilor cu fruntea mică, pentru că lungesc optic partea superioară a feței.



   Polaroid nu s-a oprit doar la modelele standard de ochelari de soare, ci a lansat tot timpul modele noi, în tendințe. Ochelarii mari de soare, de pildă, sunt preferați de femei de câteva decenii încoace. Ei le fac chipul să pară mai mic și mai gingaș și devin mai mult decât un accesoriu practic, căpătând valoarea unui obiect de poadoabă.



    Nu s-au trecut cu vederea nici ochelarii în culori excentrice, care să dea o pară de culoare unei ținute într-o singură culoare. Preferați, de regulă, de adolescenți, ochelarii cu rame colorate se strecoară uneori chiar și-n arsenalul unei iubitoare de modă, care-i poate asorta, cu gust, până și unei rochii pretențioase.


Comentarii

fashion doctor a spus…
foarte bune sunt si frumoase, dar eu am ochelari de soare speciali facuti la comanda, cu dioptrii.
Crissmo a spus…
Buna, citeam cu mare drag postarile tale, insa in ultima vreme sunt numai advertoriale, din punctul meu de vedere acestea fac sa dispara farmecul blogului tau. Evitam tv-ul tocmai din cauza reclamelor, preferam sa ma relaxez citind bloguri, insa vad ca, din ce in ce mai mult, si aici a inceput sa domine publicitatea.
Toma Aurora a spus…
Bună, Crissmo. Aproape toate articolele din ultimele 2 luni sunt de publicitate, dar toate sunt scrise pentru o competiție de blogging și dacă tot am pornit la drum n-am s-o abandonez până la sfârșit. Cu riscul de a-mi pierde din cititori, e mai important pentru mine să mă orientez mai mult înspre partea aceasta a bloggingului și-am să încerc, din când în când, să-mi fac timp și pentru postările obișnuite. Oricum, au mai fost perioade în care am scris doar advertoriale și după ce s-au încheiat concursurile respective am început să scriu iar prezentări de produse.
Toma Aurora a spus…
Am mai văzut câteva modele frumoase, dar nu le-am selectat din pricină că erau out of stoc. Cam așa se întâmplă în perioada reducerilor.
Toma Aurora a spus…
Doamna Stella, cred că îi știu. Sunt cei cu rame roșii din fotografiile de pe fb, bănuiesc!
Crissmo a spus…
Inteleg, eu oricum iti voi citi blogul, imi place mult cum scrii, dar recunosc ca mi-e dor de vechile postari. Mult succes :)
!
Camelia Andrasescu a spus…
Ce frumosi sunt,si eu sunt in cautare de ochelari noi, doar ca imi doresc sa probez, sa vad ca imi vin bine. Pupici draga mea, merci de acest super articol.
Mihaela Pojogu a spus…
Trebuie sa mai cautam inca nu am gasit o pereche potrivita pentru sotul meu, polaroid isi doreste.
Loredana a spus…
Nu am cumparat ochelari de soare de la ei..am o pereche cumparata de anul trecut de la oftalmologie...polarizati si chiar imi plac la nebunie!
Toma Aurora a spus…
Camelia, am citit în ultima ta postare că ești nemulțumită de forma celor pe care i-ai purtat la plajă. Și eu îmi doresc unii noi, probabil am să aleg un model clasic, dar nu pe negru, ci pe alb sau maro. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc mult! :)
Toma Aurora a spus…
Mihaela, sper s-o găsiți pe cea potrivită că nu mai e mult și trece și vara :D ! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Loredana, un mic minus al lor ar fi, după cum am auzit recent, că te bronzezi cu urme dacă-i porți la plajă, datorită faptului că sunt aproape opaci.Tu ai observat acest detaliu?