Iarna poate fi ca vara!



   Vara n-o fi ca iarna, dar iarna poate fi ca vara dacă te-ai decis din timp să-ți faci o rezervare într-o destinație în care, în mijlocul lunii ianuarie, te poți bucura de temperaturi de până la 15 grade, fără să fie nevoie să traversezi oceanele lumii. Eu mă număr printre persoanele care au declarat război total zăpezii și temperaturilor sub zero grade și care, în fiecare zi de iarnă, se gândește cu melancolie la momentele calde ce vor urma să vină. Și tocmai de aceea am început să-mi planific de pe acum vacanța de iarnă pentru ca măcar preț de o săptămână să mă pot răsfăța, în plină iarnă calendaristică, făcând lungi plimbări prin orașele însorite ale bătrânului continenent.
    Unul dintre motivele principale pentru care ar fi indicat să rezerv din timp un bilet de avion încă in luna august ar fi costurile mult mai reduse de care pot profita în momentul actual. Blue Air oferă pentru Barcelona, de pildă, un bilet dus-întors la un preț final de cca. 600 lei, în condițiile în care pentru același traseu aș plăti de două ori mai mult dacă m-aș gândi să rezerv biletul cu o săptămână înainte de plecare.



   De ce-am dat exemplu Barcelona? Pentru că, pe timp de iarnă, Barcelona arată precum un oraș din România în mijlocul primăverii. Însorit, agitat, perfect pentru ședințe lungi de shopping și vizite ale obiectivelor turistice locale. Nu m-ar deranja nici să-i calc pe străzi pe timp de vară, însă umiditatea e ridicată în sezonul cald și s-ar putea să nu găsesc climatul potrivit pentru a vizita tot ce mi-am propus.


   O altă destinație potrivită celor care doresc să evadeze din peisajul de gheață autohton este Nisa. Coasta de Azur, cu temperaturi timide pe timp de vară, nu se răcește foarte tare în sezonul rece. Turiștii au declarat că în unele după-amiezi de ianuarie, cu puțin noroc, se poate face inclusiv plajă în Nisa, uneori fiind atinse și temperaturi de 17-18 grade. În plus, se spune că nu este vreme mai potrivită decât cea din timpul iernii, pentru a savura delicatese franțuzești la terasele restaurantelor. Aerul nopții poate fi învins ușor purtând un cardigan călduros. Nu e nevoie de geacă, mănuși și căciulă și-ar fi momentul potrivit pentru a face o poză spre a stârni invidia celor rămași acasă, dosiți printre troiene. 




   Și dacă mai sus v-am tentat cu două locații aproape exotice pe timp de iarnă, două trufandale pentru cei obișnuiți cu climatul est-european, vă informez că în grila companiilor aeriene low cost se află inclusiv bilete către destinații de vis, în care peisajele, pe timp de iarnă, par a fi desprinse din basmul Crăiasa Zăpezii al lui Andersen. Iar una dintre ele este Stuttgart, un bilet dus întors către acest oraș costând sub 100 de euro, dacă este achiziționat în această perioadă.



    Blue Air vine cu oferte tentante pentru cei care doresc să-și planifice de pe acum vacanța de iarnă și care, conform binecunoscutei zicale, aleg să-și facă iarna car și vara sanie, pentru a reduce din costuri. Pe lângă prețurile atractive ale biletelor de avion, compania pune la dispoziție și servicii speciale, precum: transferul cu autocarul de la aeroport către hotel, posibilitatea de a opta pentru o cursă de tip charter, serviciul de check-in online, posibilitatea de a alege din șase meniuri calde în timpul zborului, servicii de parcare pe durată nelimitată (ParkVia) disponibile în majoritatea destinațiilor Blue Air.

Comentarii

Unknown a spus…
Cat de frumos! Daca ar fi dupa mine, cred ca as zbura catre o astfel de escapada tot a doua saptamana!