Gadgeturi pe placul meu



   Ca orice alt om modern sunt iubitor de gadgeturi! Tot timpul cumpăr unele noi, de care nu am neapărtă nevoie, dar pe care le consider că mi-ar fi utile în anumite situații ivite. Azi, când tehnologia avansează de la o zi la alta, e greu să te decizi cu privire la ce smarthphone, tabletă ori notebook ți se potrivește, iar criteriul folosit cu ani în urmă, acela denumit ultimul răcnet, nu mai e de actualitate în 2014. Îți poți cumpăra un gadget socotit a fi ultimul răcnet, iar peste două luni să descoperi că deja a fost depășit de alte 3-4 aparate similare. Tocmai de aceea eu nu pornesc de la ideea de trend atunci când cumpăr apartură, ci mă gândesc la funcțiile de bază pe care le are, la prețul său care trebuie să fie, de regulă, unul mediu și, de ce să nu recunosc, și la aspectul său!



  Am să deschid discuția despre gadgeturile favorite pornind de la tabletă. V-am mărturisit că nu mai una, căci tocmai s-a întâmplat ca cea veche să fie făcută praf și pulbere. Am avut o tabletă foarte frumoasă, ultra slim, perfectă pentru o domnișoară. Dar cam atât! Din nefericire bateria sa avea o autonomie scăzută și după câteva luni de utilizare începuse să se consume după doar 20-30 de minute de utilizare a aparatului. Tocmai de aceea, am pus în frunte criteriilor ce trebuie bifate de următoarea tabletă ca bateria sa să aibă cel puțin o autonomie de 4-5 ore, în momentul achiziționării. Și m-am oprit la un model Allview, obligtoriu alb, pe care am să-l accesorizez și cu o tastatură, pentru a-mi fi simplu să scriu pe ea atunci când n-am un laptop la dispoziție. Mă descurc greu cu tastaturile de tip touch-screen, prefer să abandonez scrisul pe o astfel de tastatură decât să-mi pierd orele scriind un text integral.



   Același lucru este valabil, în cazul meu, și pentru telefoanele mobile. Văd peste tot în jurul meu tot soiul de telefoane inteligente, care de care mai frumos și cu design maai spectaculos, dar oare s-a ajuns în punctul în care avem nevoie de un telefon scump pentru a face impresie? După părerea mea, telefonul este un aparat practic și nu aș avea nici timpul și nici răbdarea necesară pentru a mă folosi de aplicațiile unuia super performant. Cum petrec din ce în ce mai puțin timp pe rețelele sociale și nu folosesc conexiunea la internet de pe mobil, decât în situații de urgență (chemat taxi, căutat o adresă), este suficient ca telefonul meu să aibă o culoare pe care o pot repera rapid prin gentă, să aibă tastatură standard, o baterie foarte bună (de aceea am ales doar Nokia în ultimii ani) și o cameră foto decentă, nu extraordinară, căci pentru fotografii intră în scenă gadgetul următor!



   Aparatul foto! Ce-ar fi viața mea fără el, greu de spus! Nici aici nu sunt pretențiosă. Prefer variantele mici, compacte. Mi se pare mai puțin important ce funcții suplimentare are, crucial fiind ce este în fața obiectivului. De multe ori mi s-a întâmplat să-l scap din mână sau să-l lovesc, dar spre deosebire de un DSLR, nu te doare inima așa tare când zgârii un aparat foto compact. Pentru că spuneam că aspectul joacă un rol esențial în alegerea aparaturii electronice și în cazul aparatelor foto aș fi atrasă de culorile puternice, vesele.



 Pe final mă voi axa pe periferice, pe accesorii. Pe căștile audio, mai exact! Nu exgerez atunci când zic că sunt dependentă de ele. Nu le port pe stradă, în RATB ori în metrou, însă acasă, în timpul meu liber, sunt vitale. Le folosesc când stau la plajă, când nu pot dormi seara, când vreau să ascult vreo melodie rock sau una cu versuri mai deocheate fără să îi deranjez pe cei din jurul meu și, mai ales, atunci când fac sport. Sunt convinsă, în sinea mea, că ele sunt principalele vinovate pentru care uneori fac mișcare cu orele, împinsă fiind de la spate de melodiile frumoase pe care le ascult. Uneori schimb playlistul la câteva zile, alegând la întâmplare câteva zeci de melodii recomandate pe Youtube și din această pricină tot timpul descopăr piese noi, care devin favorite. 



   Piața online îmi sare, ca de obicei, în ajutor și mă informează că la ITGalaxy tehnologia nu doar că e e placul meu, dar vine la pachet cu super prețuri și că nu ar fi rău să consult lista de produse din categoria Promoții. Laptopurile, telefoanele, tabletele, aparatele foto, imprimantele și accesoriile comercializate sunt livrate în termen de maxim două zile lucrătoare prin intermediul Fan Courier, iar magazinul acceptă returnarea produselor în termen de 14 zile de la primirea coletului.

Comentarii