Ce-ar fi vara fără dans?




   Dansul, cea mai senzuală formă de exprimare, mi-a fost până acum aproape străin. Cu excepția mișcărilor standard pentru o petrecere obișnuită, n-am reușit vreodată să ies din tipar și să învăț un stil de dans ca la carte. Deși mi-ar fi plăcut, căci din copilărie am admirat mișcările de tango, fără să ajung să stăpânesc, din nefericire, nici măcar pașii de bază. Se spune despre tango că e 10% tehnică și în rest numai pasiune, dar ce te faci când îți lipsesc până și noțiunile fundamentale?
    Probabil vă sună cunoscut numele școlii de dans Soft Step. Dacă urmăriți emisiunea de dimineață ce rulează pe Antena 1 (Neața cu Răzvan și Dani), atunci este imposibil să nu fi urmărit măcar o dată dansurile copiilor ce urmează cursurile școlii Soft Step. Echipa de istructori de dans se mândrește nu doar cu pregătirea celor de vârste fragede, ci chiar și a adulților mai puțin pricepuți, transformându-le mișcările nu prea elegante în...pași ușori!
   Cursurile școlii de desfășoară în mai multe locații din București, a căror listă o găsiți pe site, în secțiunea de contact, iar ciclurile de lecții sunt împărțite în: cursuri de dans pentru copii, pentru adulți, pentru seniori, cursuri reggaeton și dans pentru nuntă.



   Cursurile pentru copii se adresează celor cu vârsta de peste 5 ani, iar în cazul în care aveți un copil cu adevărat pasionat puteți opta pentru un antrenament de performanță. Dansurile predate pentru cei mici ce văd în dans o posibilă carieră sportivă sunt cele standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), precum și dansurile latino-americane (samba, cha-cha, rumba, jive, paso doble). Dacă juniorul nu este interesat de performanță și dansul este pentru el doar o preocupare extrașcolară, există cursuri menite pentru a duce la dobândirea ritmului muzical (streetdance, latino, hip-hop, dans sportiv).
   Adulții care se află în căutarea unei alternative pentru mișcare și doresc ceva mai antrenant decât sala de forță, pot opta pentru unul dintre abonamentele puse la dispoziție de Soft Step. Astfel, ei pot deprinde mișcările mai multor stiluri de dans (tango, vals, salsa) cu care vor face senzație la următoarele petreceri la care vor participa, sau își pot surprinde partenerul de viață printr-o coregrafie plină de senzualitate. Pentru mai multă efervescență, se poate participa la cursuri și în cupluri!
   Pentru că se zice că după 60 de ani începe ce-a de-a doua tinerețe. Soft Stept organizează cursuri de dans inclusiv pentru seniori, grupate, de asemenea, în stiluri de dans standard și cele latino-americane. Dansul este recomandat de medici pentru prevenirea îmbolnăvirii  articulațiilor, așa că și cei de vârsta a treia au motive suficiente pentru a se înscrie la unul dintre cursuri.



   Dansul mirilor...un adevărat motiv de stres pentru îndrăgostiți! Școala de dans vrea să transforme acest moment unic într-unul impecabil și pentru aceasta va formula o coregrafie specială pentru melodia aleasă de cuplu pentru noaptea nunții. În funcție de talentul mirilor se poate ajunge chiar și la coregrafii dintre cele mai spectaculoase, care să lase toți invitații cu gura căscată!

   Și pentru că e vară și stilul de viață are ceva exotism piperat pe deasupra fiecărei zilei, nu se poate scoate regaetonul din discuția despre dans. Nu trebuie să fii neapărat fan Don Omar sau Pitbull pentru a face o pasiune pentru acest stil de dans amețitor. E nevoie doar să te afli pe o plajă însorită, cu un cocktail în mână, iar cheful de dans va veni de la sine. Atenție, cursurile de reggaeton sunt destinate doar fetelor, așa că domnii n-au altceva de făcut decât să le admire mișcările provocatoare dobândite la finalul perioadei de pregătire!
   Eu m-aș opri, pentru moment, doar asupra cursurilor de tango, fiind o fire mai explozivă și pasională din fire, dar nu se știe niciodată când va veni timpul potrivit să-i duc pe cei mici la cursuri de dans, iar Soft Step ar fi una dintre opțiunile demne de luat în calcul, dacă m-aș stabili definitiv în capitală.



Comentarii

Annie a spus…
Şi mie mi-ar fi plăcut să ştiu să dansez, iar aici mă refer la dansurile moderne. Dar niciodată nu este prea târziu, nu e aşa?
Te pup :*
http://justbeautyblog.blogspot.ro.