luni, 21 iulie 2014

Să fie lumină!


   În bezna nopții călătorul rătăcit va aprecia întotdeauna lumina stelelor și a lunii, care-i va călăuzi pașii pe drumul cel mai sigur. Ajunși seara târziu acasă, mereu vom căuta cu degetele întrerupătorul, tânjind astfel după siguranța oferită de corpurile de iluminat din interiorul locuinței. Încă de la descoperirea focului, lumina artificială a fost instumentul ce-a demonstrat că omul poate fi, în felul său, un dumnezeu mai mic, ce poate prelungi ziua la infinit și care poate ține piept întunericului. Mai târziu, după apariția becului electric, nu doar o casă, ci un întreg oraș a putut fi ținut viu până la orele dimineții. De aici și puterea luminii, acest detaliu vital al vieții moderne, semn al activității și al zilei încă neîncheiate.

    Tot timpul omul a căutat să-și păstreze locuința în cea mai bună lumină. Pentru aceasta, bunicii ori străbunicii noștrii se foloseau de felinare și de lumânări groase, aprinse din loc în loc pe timp de noapte. Decenii mai târziu, părinții noștri ori chiar unii dintre noi, s-au putut bucura de becuri, lustre și alte corpuri iluminatoare electrice, însă cu porția, căci regimul politic de atunci nu permitea prelungirea zilelor la nesfârșit. Iar azi, noi, beneficiarii libertății absolute, nu doar că putem transforma orice noapte în zi, dar avem și o gamă largă de corpuri iluminatoare la dispoziție cu ajutorul cărora putem da un farmec aparte locuinței.


   Alegerea lustrei potrivite pentru interior ne poate da de multe ori dureri de cap. Mai ales dacă există și copii în familie ori membrii mai puțin serioși, cu chef nebun de joacă. În condițiile amintite, lustrele clasice, cele cu brațe lungi ori dropsuri de cristal, nu reprezintă cea mai bună alegere, ele fiind potrivite mai degrabă caselor cu aspect elegant și cu locatari liniștiți. Pentru ceilalți posibilitățile sunt la fel de multe, una dintre cele mai bune variante fiind lustrele suspendate din hârtie, care nu doar că pot fi schimbate foarte des, din pricina prețului accesibil, dar pot fi integrate inclusiv în camere cu aspect ultra modern. Ele pot fi folosite cu succes și în camerele copiilor și pot fi alese în modele super vesele, care să-i încânte maxim pe cei mici mai ales prin jocurile de lumini ivite pe pereți după aprinderea becului.
   Magazinul online Smart Ligting (click aici) pune la vânzare modele colorate dar și cuminți de astfel de lustre, cu prețuri pornind de la numai 34 de lei. Modelul meu favorit este cel de mai sus, Kokon Kwiaty, cu un imprimeu boho-chic în nuanțe de albastru și vernil.


   Cu greu ne mai putem imagina viața fără o veioză la capul patului, de care să ne folosim atunci când avem chef de o porție de citit ori de frunzărit o revistă de modă, un catalog de produse ori un album cu fotografii. Fie că alegem un model clasic, fie că îndrăznim și optăm pentru unul cu un design modern, ori ne permitem luxul unei veioze de cristal sau suflată cu aur, există magazine, online și fizice, care au modele pentru toate gusturile și posibilitățile financiare. Cei de la Smart Lighting ne pun la dispoziție zeci de modele, unele dintre ele fiind anume concepute pentru a economisi energia electrică, în timp ce altele au la bază sisteme ultra-moderne (tehnologia touch, cu variator de tensiune ori veioze cu telecomandă).
    Astfel, pe timp de noapte târzie, veioza potrivită va fi cea care va pune dormitorul în cea mai bună lumină, indiferent de situație, continuând munca lustrei!


   

Un comentariu:

  1. Chiar ii ziceam sotului ca am nevoie de o lampa/veioza, ca imi stric ochii de tot daca stau pe intuneric la laptop :). Si in dormitor am nevoie de doua veioze, o sa ma uit sa vad ce produse au pe site. Chiar imi face placere sa achizitionez astfel de obiecte de decor, imi induc o stare de bine! :*

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...