vineri, 4 iulie 2014

Ochelarii, accesoriul perfect pentru zilele de vară!   Toate magazinele online se personificaseră în acea dimineață de iulie. Zeul Cumpărăturilor dorea să știe care este accesoriul obligatoriu pentru zilele de vară și pentru a afla răspunsul corect puse la cap următorul plan. Să personifice magazinele online, apoi să inventeze o săptămână de foc în care să se petreacă toate fenomenele extreme ale sezonului. Și pentru fiecare zi a acestei săptămâni, magazinele să vină cu accesoriul pe care ele îl găsesc potrivite unei persoane pentru a face față unei astfel de situații. Pentru acestea, s-a ales o femeie oarecare pe post de cobai. Zeul însuși a ales-o, răpind-o direct din pat, de unde naviga fără încetare pe diverse platforme de shopping online.

   În prima zi a fost soare. Și ce soare! De parcă urma să se sfârșească de mâine vara, pentru totdeauna, iar soarele se simțea obligat să încălzească pământul cât mai tare, pentru a fi ținut veșnic minte de către locuitorii săi. Magazinele au sărit cu de toate: geantă de paie, eșarfă de mătase, evantai dantelat. Lensa, magazin online de lentile de contact și ochelari de soare (click aici), a oferit femeii ochelari de soare super chic, de la Hugo Boss, că doar o dată-n viață se ținea această întrecere între magazine și trebuia să dea tot ce-avea mai bun și mai de preț.
   Geanta de paie se-ncinsese toată de la soare și duduița noastră fu nevoită s-o arunce cât colo pentru a nu lua foc, eșarfa i se lipise ca o meduză umedă de spatele ud leoarcă de la căldură, iar evantaiul, deși util la început, începuse s-o incomodeze de la atâtea mișcări repetate ale brațului. Numai ochelarii stăteau bine merci pe nas, apărând-o de razele puternice ale soarelui până la finalul zilei. Zeul notă în carnețeului său: câștigătorul de luni- ochelarii.


  Marți. Se porni dintr-o dată o furtună nebună. Cu fulgere, tunete, vânt puternic și tot pachetul. Magazinele dădură femeii o umbrelă cu imprimeu frumos, o pelerină de ploaie și o pălăriuță impermeabilă. Lensa veni c-o pereche de ochelari vesel colorați (restul magazinelor făcură mare bășcălie pe seama ochelarilor purtați pe ploaie). Când un fulger brăzdă cerul, fu urmat de un tunet deosebit de zgomotos. De frică, femeia scăpă umbreluța frumoasă din mână. Vântul nu stătu mult pe gânduri și i-o săltă pe sus. Umbrela fu urmată de către pălăriuță, care-și luă ușor zborul de pe creștetul damei. Bosumflată, ea își închise bine pelerina, însă două minute de ploaie cu găleata o făcură fleașcă cu tot cu pelerină. I se scurse rimelul și fardul de ochi și numai ochelarii de soare ce reușiseră să-i repare puțin imaginea la finalul zilei. Zeul notă iar: câștigătorul de marți-ochelarii.   Miercuri femeia fu trimisă la petrecerea unei rude foarte tinere. Acolo știm cu toții cum este: te duci din obligație, dar mereu cu teama de a nu părea cel mai demodat în mijlocul tinerilor prezenți. Magazinele online veniră cu cele mai cool accesorii: mărgele într-o nuanță neon, cerceii sub formă de cruci, ceas colorat cu zorzoane, ba chiar și cu o șapcă cu ținte și mesaj apocaliptic. Lensa dădu femeii ochelari într-o nuanță tinerească de violet.
   La petrecere, mult zgomot și mulți ochi iscoditori. Nu vor să audă urechile voastre ce-a auzit femeia în acele câteva ore. După șirul lung de remarci ironice și comentarii răutăcioase, aruncă cât colo zorzoanele punk ce nu i se mai potriveau datorită vârstei și își ascunse supărarea în spatele ochelarilor mov. Deși era fals, femeia se mințea că-n spatele ochelarilor nimeni n-o va mai vedea, căci ochii-oglinda sufletului-sunt bine pitiți de privirile iscoditoare ale adolescenților aflați la petrecere. Zeul se văzu nevoit să noteze : câștigătorul de miercuri- ochelarii.   Au trimis-o la plajă joi pe draga noastră femeie-cobai. Și nu oriunde, ci...la Mamaia! Magazinele i-au dat de toate: costum de baie ultimul răcnet, pareo cu ciucurași aurii, flip-flops de firmă, iar Lensa i-a găsit ochelarii perfecți, cu inserții glam, metalice. Ce vede femeia pe plaja din Mamaia? Cinci costume identice de jur împrejurul ei. Plus alte câteva zeci în plus în întreaga stațiune, pot adăuga eu, naratorul omniscient. De pareo, nici nu mai se cuvine să menționăm. Erau ciucurași aurii pe plajă suficienți pentru a umple de câteva ori Valea Morarilor din munții Bucegi. Însă ochelarii, ei bine, mai erau unii cam la fel, dar să zicem că ei au scăpat cei mai neșifonați din toată experiența, așa că zeul scrise, la finalul zilei: câștigătorul de joi-ochelarii.   Vineri fu ultima zi de concurs, căci weekendul era lăsat de la Dumnezeu să fie perioadă de odihnă inclusiv pentru acestă competiție. Vineri se puse la cale o întâlnire romantică, nu oriunde, ci undeva la malul mării. Femeia fu prezentată în rochie albă, vaporoasă. Magazinele i-au dat curea și inel strălucitor. Lensa găsi niște ochelari perfecți pentru rochie, într-o nunață foarte deschisă, de la Carrera. 
   Mândră tare de frumosul inel strălucitor, femeia îl tot fâțâia prin fața bărbatului, pe care începuseră să-l cam treacă transpirațiile gândindu-se că femeia insista cu inelul urmărind o cerere în căsătorie. Ca să scape de stresul de a vedea inelul, el o invită la dans. Și cum o luă de talie i se prinseră două degete în catarama curelei înfășurate în jurul rochiei. S-a chinuit bietul pentru a se elibera, după care femeia își ascunse, de rușine, ochii în spatele ochelarilor.
   Zeul nu mai notă nimic în carnețelul său și încunună ochelarii ca fiind accesoriul obligatoriu pentru vară, apreciind sincer modul în care ei făcuseră față până și situațiilor jenante. Șterse memoria femeii din ultimele cinci zile și-o abandonă iar în pat, de unde aceasta urma să-și continue cumpărăturile online. Nu uita de ochelari! îi scrise el pe un bilețel pe care i-l lipi de laptop.


Un comentariu:

  1. e draguuut! scrii atat de frumos si e o mare placere sa te citesc.
    intr-adevar ochelarii nu trebuie sa ne lipseasca in aceasta vara. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...