miercuri, 23 iulie 2014

Gadgetul ideal pentru haine perfecte   Ne dorim ca haine noastre de vară să fie perfecte. Bluzele din voal să se așeze minunat pe pielea bronzată iar rochițele vaporoase să cadă în valuri, fără să aibă cute. Și pentru asta avem grijă să le păstrăm tot timpul curate, să le spălăm cu grijă, dar și să le călcăm cu grijă pentru a arăta ireproșabil în momentul îmbrăcării. 
   Pentru mine fierul de călcat a fost de la bun început un must have pentru garderobă. L-am numit gadget muieresc, căci noi, fetele, suntem mai preocupate de aspectul hainelor și rar ni se întâmplă să cumpărăm o haină doar pentru că e făcută dintr-un material ce nu se șifonează. În timp ce bărbații sunt mai degrabă la polul opus, alegându-și o mare parte din haine după principiul : Dacă nu se mototolește, atunci e bună. Majoritatea bărbaților văd fierul de călcat doar ca pe un aparat menit să facă din hainele cocoloșite unele numai bune de scos pe stadă. Și atâta tot!    Călcatul rufelor, ca orice altă activitate casnică, a cunoscut o modernizare odată cu trecerea timpului. Azi aproape că am uitat de mașinile de călcat extrem de grele din trecut, cele care nu aveau o temperatură reglabilă și după care trebuia să așteptăm cu orele pentru a se răci total partea metalică. Am uitat și de zilele în care trebuia să stropim gulerul cămășii cu apă înainte de a trece cu fierul clasic de călcat, pentru a obține un efect apretat. Și am uitat și de primele modele ale mașinilor de călcat cu abur, cele cu o tehnologie nu foarte bine pusă la punct, din care țâșnea apă în exces fix când îți era lumea mai dragă. Și am uitat și de petele galbene lăsate, după călcat, pe hainele albe.
   Astăzi ne bucurăm nu doar de modele mai ușoare și simplu de mânuit, ci și de o tehnologie avansată ce permite tot felul de artificii la fiecare călcare al rufelor. Philips ne propune o gamă largă de fiare, sisteme și accesorii pentru călcat (click aici) , unul dintre cele mai performante modele ale sale fiind PerfectCare Pure, un fier de călcat ce are la bază tehnologia revoluționară OptimalTEMP, ce permite utilizarea aparatului pe orice fel de țesătură fără a fi nevoie de reglarea temperaturii în prealabil. El este nu doar un instrument performant pentru călcat, ci și unul practic, fiind compact, ușor și simplu de depozitat. Pentru că vorbeam de artificiile care se pot face cu ajutorul unui fier de călcat, acest model, grație combinației perfecte dintre abur și temperatură, poate fi folosit fără grijă și de bărbați, care în mod obișnuit nu-și dau seama cum trebuie reglat un astfel de aparat pentru a fi potrivit pentru călcarea mătăsii, a materialelor sintetice, șamd. Așadar, munca tuturor va fi ușurată, fără bătăi de cap în privința tipului de material.
   Apoi, câte fiare de călcat nu a înlocuit o gospodină la viața ei? Cu siguranță era timpul pentru unul nou la 2-3 ani. Aparatele cu aburi se stricau cel mai des din pricina calcarului, însă acesta nu va mai fi o problemă pentru cei care folosesc PerfectCare Pure, căci cartușul anticalcar furnizează un abur pur, eliminând 99% din calcarul existent în apă. Astfel, durata de viață a fierului de călcat este de 5 ori mai lungă decât cea a unui produs obișnuit.   Să zicem că nu avem bani pentru un sistem așa performant, că tocmai ne-am mutat în casă nouă și nu avem un buget suficient de mare pentru modelul de mai sus, dar totuși ne dorim haine perfect călcate fără pericolul de a arde țesăturile. Philips vine și cu o propunere low cost pentru aceste persoane, cu fierul de călcat GC6602/20, capbil să ne scape chiar și de cutele hainelor atârnate pe umeraș, datorită dotării cu jet de abur vertical. Este un model ce promite, înainte de toate, o economie de timp considerabilă, dar și o călcare performantă a materialelor. Adică fix de ce avem nevoie pentru a ne menține garderoba în stare perfectă în timp record!
   Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...