sâmbătă, 12 iulie 2014

Femeia: stâlpul sănătății întregii familii
  Mama a fost dintotdeauna nucleul familiei, cea care s-a preocupat mereu de sănătatea noastră și care ne-a împins mereu de la spate să luăm cutare medicament, să ne facem periodic analizele ori să ne bem ceaiurile indicate. Ea a mers cu noi la medic de fiecare dată când am avut nevoie, nu a râs niciodată de văcărelile noastre atunci când nu voiam să intrăm pe ușa cabinetului ori ne era frică să ni se ia sângele pentru analizele medicale și prin grija manifestată ne-a sugerat, în mod indirect, că femeia este pilonul sănătății într-o familie, de cele mai multe ori. 
   Tot ea îl împingea și pe tata de la spate, care parcă avea fobie de medici și care tot timpul o ținea pe-a lui cum că Doctorul și pastila te omoară!. Asta, bineînțeles, până să înceapă să-l doară ceva, iar apoi să se agațe și el, ca și noi, de mama, să-l ducă unde știe ea mai bine, numai să-i treacă durerea.
   Asta este numai una dintre lecțiile de soție și mamă pe care o femeie ajunsă la maturitate trebuie să încerce să o pună cât mai bine în aplicare, cu excepția cazurilor în care au fost binecuvântate cu un soț pe atât de grijuliu încât să-și asume el responsabilitățile de acest gen. Pentru soțiile peste care n-a dat un astfel de noroc, există, din fericire, și alte tipuri de ajutoare. Iar printre ele se numără și Centrul Medical Matei Basarab, policlinică cu o tradiție de peste un deceniu, amplasată pe strada omonimă, la numărul 45, în sectorul 3 al capitalei.    Cum vine Centrul Medical Matei Basarb în ajutorul femeilor ce poartă de grijă familiilor lor? Cu avantaje atât pentru oameni mari cât și pentru cei mici. Pentru cei mari cu secții pentru cardiologie, boli infecțioase, boli interne, alergologie și imunologie clinică, ginecologie, stomatologie orl, șamd (lista completă a specialităților o puteți accesa platforma centrului-click aici), iar pentru copii cu o clinică specială în care pot fi analizate și tratate afecțiunile celor mici. 
   Mamele îngrijorate de sănătatea pruncilor pot apela inclusiv la serviciile sub formă de abonament, formulate în funcție de vârsta micuțului pacient: abonament bebe acasă (0-1 ani), abonament prichindel (0-2 ani)- aici există și o variantă plus, abonament voinicel (vârsta peste 2 ani). 
    Special pentru tinerele mame, în ultima zi de marți a fiecărei luni, la ora 18:30, are loc o întâlnire cu unul dintre medicii clinicii, întâlnire la care se discută chestiuni legate de dezvoltarea bebelușului și despre îngrijirea sa. Toate detaliile legate de clinica pentru copii pot fi accesate  aici.    Și asta nu e tot! Mamele mai primesc un bonus suplimentar de sprijin din partea Centrului Medical Matei Basarab, sub forma unor proiecte speciale:
   -One Stop Clinic- program prin care un număr mare de servicii poate fi efectuat printr-o singură vizită la clinică, fără pierderi inutile de timp. Le-ar fi de real folos femeilor care au un soț morocănos, precum tatăl meu.
   -Medicina preventivă- proiect special, de educație sanitară, cu ajutorul căruia învățăm să ne organizăm și să ne planificăm resursele financiare destinate serviciilor medicale.
   -Oscar- burticile viitoarelor mămici primesc câte un Oscar din partea policlinicii sub forma unui model profesionist de abordare a screeningului prenatal pentru anomalii cromozomiale fetale.
   Totul creat special pentru a sprijini mamele, aceste ființe minunate, ce se îngrijesc, cu toată dăruirea, de sănătatea celor dragi!
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...