vineri, 18 iulie 2014

Domnul Frumos

 


   Personajul nostru de astăzi se numeşte Domnul Frumos şi, pe bună dreptate că îşi merită numele, întrucât este, aşa cum el însuși susţine, un iubitor de frumos. Mulţi au văzut în el un artist, detaşat total de societatea nebună în care trăim, întocmai unui spirit rebel. Dar dintre aceştia, prea puţini ştiau că Domnul Frumos, în faţa căruia chiar şi eu înclin capul în cap de respect, rupea ringurile de dans din Costinești în urmă cu mai bine de un deceniu, în timp ce ziua se dedica trup şi suflet meseriei de salvamar, salvându-le pe tinere din valurile înspumate, ca pe nişte sirene neajutorate, câştigându-le recunoştinţa veşnică. 
   Îmbrăcat în costumaşul său îndungat, salvamarul de odinioară nici n-ar fi visat că o să fie vreodată un etalon pentru cei din jur, dar iată-l astăzi cum atrage mii de priviri, de la persoane de toate vârstele, pentru că are un haz aparte care-i amuză pe copii, pe tinerii rebeli din rândul cărora s-a ridicat, pe femei și pe bărbați, deopotrivă. Şi el stă semeţ ca un brad, îmbrăcat în sacoul din bumbac călcat perfect, în mijlocul frumosului stand expoziţional, în care-l întâlneşti tot anul, prin toate colţurile ţării. Domnul Frumos are asul în mânecă, pentru că ştie că succesul unei afaceri stă în contactul permanent cu posibilii clienţi şi nimic nu-i place mai mult decât să fie disponibil, să răspundă solicitărilor celor din jur.
   Şi dacă tot am răscolit în trecutul acestui domn, atunci nu este greu de înţeles de ce standul în care interacţionează cu oamenii arată aşa de grozav: mereu a fost deschis la lucruri noi, astfel că tehnologia nu l-a îngenuncheat, ba chiar l-a urcat pe culmi şi mai înalte, adoptând rapid cele mai moderne tehnici de prezentare şi expunere a serviciilor sale. Încântat peste măsură de frumuseţea şi de aspectul ireproşabil al produselor Vision Expo System, şi-a ales rapid un stand expozițional, standuri pentru broşuri şi materiale informative, bannere şi steaguri. Standul de expunere este aparte, cu un design futurist, în care formele şi unghiurile drepte dispar în totalitate, lăsând loc onduleurilor. Aceste forme uşor arcuite crează impresia unei mişcări; pesemne Domnul Frumos, cuprins de nostalgie, şi-a dorit ca valurile mării, în care se avânta ca un Poseidon neînfricat, săii fie aproape pretutindeni. După ce-şi termină treaba, Dl Frumos îşi strânge lucurile cu uşurinţă, pentru că standul se demontează cu mai puţin efort decât cel depus pentru a salva de la înec o domnișoară disperată. 
   Prin Costinești vă spun cinstit că nu-mi amintesc să-l fi văzut recent; pesemne nu şi-a mai găsit locul pe plajele fierbinţi ale litoralului de azi. Dar cert este că, pe unde-şi poartă urmele, femeile încă mai chicotesc, amintindu-și de dânsul, cu drag: `Iată, vine salvamarul!`.Vă rog acum, cu drag, cu toţi să mă urmaţi,
să vă arăt ceva ce o să admiraţi,
nici până azi românul n-a renunţat la arte
uimeşte-neîncetat doar cu idei aparte,
şi chiar de-avem acum în preajmă numai mall-uri
cei de la Expo System ştiu cum să umple goluri,
şi-n loc de aparenţe, reclame pentru dive
ei ne surprind frumos, cu standuri creative.
Aveţi puţină grijă! Uitaţi cum vine-un val,
ne face să simţim sezonul estival,
o unduire lină ne ia uşor pe sus
şi ne aşteapt-acolo, din zori pân la apus.
E standul minunat, frumos amenajat,
cu bannere şi steaguri e accesorizat,
şi-n loc de unghiuri drepte se unduie plăcut,
perfect el afişează, de n-o să vrei mai mult.
Servicii şi produse-s uşor de promovat
cu standul cel modern şi personalizat,
şi poţi să-l foloseşti de câte ori tu vrei,
cu tine în maşină oriunde poţi să-l iei,
căci se montează simplu, nimic nu-i mai uşor
şi nici nu ai nevoie de-un fel de ajutor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...