vineri, 11 iulie 2014

Detaliul elegant al ținutelor de vară


    Cu bani nu poți cumpăra timp, în schimb poți cumpăra un ceas, glumeau înțelepții asiatici. Un ceas, acest accesoriu rămas obligatoriu pentru mulți și-n zilele noastre, nu pentru că ne-ar fi de folos pentru indicarea orei corecte, ci pentru că a devenit în timp o emblemă a eleganței, a bunăstării, dar și a integrității vestimentare a omului. Unii nutresc față de ceas același tip de sentiment pe care anumite persoane îl manifestă față de parfum: când pleacă de acasă și uită să-l pună la încheietura mânii se simt incompleți, golași, incapabili de performață în ziua respectivă.

   Primul om care a purtat un ceas de mână a fost nimeni altul decât fizicianul Blaise Pascal, acesta fiind, în vremea sa, unul dintre exponenții de seamă ai stratului elitist parizian, el și prietenii săi purtând o vastă corespondență bazată inclusiv pe trendurile epocii respective. Până la sfârșitul Primului Război Mondial, ceasul de mână a rămas apanajul oamneilor înstăriți, urmând ca mai apoi să apară producători ce-au fabricat și modele accesibile, astfel că-n scurt timp majoritatea bărbaților au ajuns să poarte acest celebru accesoriu la încheietură. De aici și până la apariția modelelor de damă n-a mai fost decât un pas. La fel, pentru început doar doamnele bogate și-au permis modelele de lux, făurite din metale prețioase, cu pietre scumpe bătute pe cadrane, însă cu timpul au fost scoase pe piață și modele mai ieftine.
    De-a lungul vremii ceasul de mână a fost, pe rând: o noutate în moda secolului 19, un indicator al orei exacte în timpul secolului 20, un obiect într-o continuă transformare ca și aspect în secolul prezent. Însă întotdeauna, indiferent de perioada pe care o avem în vedere, ceasul a fost obiectul de podoabă care a dat clasă ținutelor a milioane de bărbați și femei. Și, ca un rol aparte valabil mai mult pentru partea masculină, ceasul a fost de multe ori dovada tranziției de la băiat la bărbat. Nu puține sunt secvențele de carte sau film în care un personaj aflat la vârsta adolescenței primește din partea tatălui un ceas nou, alături de elogioasa constatare „De acum ești bărbat!”.

   Îi lăsăm pe domni deoparte, căci ar fi prea mult de scris despre legătura strânsă înfiripată între dânșii și ceasurile din dotare și ne concentrăm asupra ceasului ca accesoriu pentru femei. În cazul nostru, ceasul nu are funcția de indicator al maturității. Poate și din cauză că noi, fetele, preferăm să-l considerăm mai degrabă o frumoasă podoabă, menită numai să înfrumusețeze ținutele noastre de zi cu zi. Cum ne alegem noi ceasul perfect? Foarte greu de zis, foarte greu de dibuit ceasul ideal, căci el trebuie, în primul rând, să se potrivească cu absolut toate hainele din garderoba noastră. Să nu arate caraghios la o ținută sport și să dea o notă de rafinament unei rochii de seară. Așadar să fie versatil, aflat în perfectă armonie cu oricare număr de ținute schimbate într-o zi.


   Ceasul care ar oferi mai mult stil zilelor de vară, din punctul meu de vedere, n-ar avea cum să fie unul oarecare, tocmai din pricina celor menționate mai sus. El ar trebui să aibă la bază o structură metalică aurie, pentru că restul accesoriilor mele sunt aurii și obligatoriu, să aibă accente albe strecurate pe curea ori cadran, dat fiind faptul că mai mult de jumătate din garderoba de vară e născută sunt semnul de lapte al albului.
   Am ales spre exemplificare modelul Bulova disponibil pe Secundar.ro (click aici), un ceas nu foarte accesibil, dar cu un design simplu, elegant și cu o construcție remarcabilă: brățară din oțel și ceramică, geam din cristal mineral. Un ceas menit să dea clasă ținutelor de vară!
   Ar fi nedrept să spun că acesta a fost singurul model care mi-a sărit în ochi de pe site, cele două ceasuri de mai jos stând drept dovadă a faptului că de cele mai multe ori femeile sunt cucerite de accesoriile cu aspect inovativ, scos din tiparele convenționalului.

    Pe cele trei, alături de alte modele de ceasuri de damă fabricate de Raymond Weil, Bulova, Guess, Orient, Fossil, le puteți găsi în oferta de aici. Pe Secundar.ro sunt disponibile inclusiv modele bărbătești de ceasuri, cu prețuri pentru orice buget. Transportul este gratuit pentru comenzi cu o valoare mai mare de 300 lei, altfel taxele de expediție vor fi de 15 lei. Vă recomand și sețiunea de oferte speciale a site-ului, acolo de unde vă puteți achiziționa ceasuri și bijuterii cu prețuri reduse și cu mai bine de 50% din valoarea inițială.

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...