sâmbătă, 26 iulie 2014

Cum a pus Atas lumina pe val   Când eram copil, tata mi-a zis: Pe înserat nu sta în lumină decât atunci când vrei să fii văzut de cineva. Altfel, stai în întuneric. Mi-au rămas vorbele lui în minte și de multe ori, pe timp de seară, constat că se aplică. Mergând pe stradă, în ochi îmi sar siglele luminoase, clădirile intens iluminate sau decorate cu lumini în moduri futuriste. Sunt clădirile ce stau în lumină pentru a fi admirate și observate, în timp ce altele, unele frumoase pe timp de zi, își pierd orice urmă de strălucire la lăsarea nopții.
    Lumina, ca orice alt lucru frumos, a dat nas în nas cu moda, cu tendințele. Deși nu e un lucru pe care poți să-l transformi, te poți juca cu el la infinit, creând jocuri, contraste, depășind întotdeuna linia clasică. Atas Lighting (click aici) a descoperit potențialul existent în lumină și a pus la punct proiecte menite să ducă iluminatul la un alt nivel. Cine este Atas Lighting? Un profesionist al luminilor, un pasionat al jocului de lumini și umbre, un designer și un vizionar.
   Acest Atas Lighting, ca orice alt mai creator de modă renumit (chiar dacă discutăm despre moda luminii!), a colaborat de-a lungul celor 20 de ani de experiență cu alți specialiști de top, care l-au ajutat să-și pună în practică ideile mărețe. Printre ei, se cuvine să-i menționăm pe: Swarovski, Preciosa, Patrizia Garanti, Delta Light. Toate aceste nume mari, alături de multe altele, au contribuit la proiectele gândide cu atenție de Atas Lighting. Astfel, rezultatele au fost uimitoare, iar colecțiile Atas au fost admirate de toată lumea, devenind rapid trenduri în moda iluminatului.
   Așa cum un designer vestimentar crează mai multe tipuri de colecții (haute couture, pret-a-porter) și Atas Lighting și-a împărțit munca în mai multe varietăți: Hotelier, Horeca, Comercial și Retail, fiecare adresându-se unui anumit tip de client. 

   Proiectele de tip Hotelier se adresează hotelurilor, pensiunilor turistice, hostelurilor, centrelor SPA și vilelor de agrement. Indiferent de vârsta acestora, Atas Lighting va găsi îmbărăcmintea de lumini pentru interior/experior care să le pună în valoare. De-a lungul timpului a lucrat cu hoteluri și lanțuri hoteliere celebre, precum Epoque, Continental, Ramada și alte nume sonore din întreaga țară.
   Prin proiectele Horeca, restaurantele, cafenelele, pub-urile, casionourile, cinematografele, călile de teatru și galeriile și-au găsit cel mai potrivit mod de a fi iluminate. S-a mers de la linia clasică, elegantă, plină la rafinament, până la cea vintage, pentru a crea atmosfera specifică barurilor de odinioară. Alții au dorit să fie pe val și au optat pentru jocuri de lumini puternice, bazate pe culori neon, imposibil de trecut cu vederea.
   Și aici avem de-a face cu un grup de clienți renumiți: Ursus Pub, Maraboo, Boa, Grand Ballroom, șamd.

   Ce vedeți mai sus nu este o cameră fancy de hotel, ci una de...spital! Atas Lighting, prin proiectele de tip Comercial, a reușit să facă imposibilul posibil și să transforme clădiri alteori neprimitoare în construcții de vis. Pe lângă spitale, el se adresează prin aceste proiecte și clădirilor de birouri, centrelor de afaceri și sediilor de firmă. Locuri pe care mulți le evităm ori le privim doar ca pe niște clădiri în care suntem nevoiți să ajungem ori să lucrăm. Însă pe care Atas a reușit să le pună, la propriu, într-o altă lumină!


   Prin proiectele Retail, Atas Lighting s-a ocupat de aspectul centrelor comerciale, al showroomurilor sau supermarketurilor. Locuri în care ne petrecem cu toții timpul liber pentru a ne cumpăra cele necesare. Și tocmai de aceea lumina din aceste spații trebuie să pună în valoare nu doar marfa expusă ci să creeze și un ambient relaxant, care să ne facă să petrecem cât mai mult timp în interior. 

   S-ar putea spune cu ușurință că Atas Lighting este un designer de lumini excepțional, din cele enumerate până acum, însă pe lângă cele patru tipuri de proiecte, el dezvoltă și alte activități, concentrându-se pe preferințele clientului, consultându-se cu arhitecți, designeri de interior și proiectanți pentru a lua cele mai bune decizii. De aceea, înainte de a îmbrăca în lumini o clădire, Atas realizează o simulare 3D, cu integrarea în spațiu a soluțiilor de iluminat recomandate, pentru ca cel interesat să aibă o imagine clară a rezultatul final și să nu existe riscul unei nemulțumiri. Căci este lucru știut că de la Atas Lighting nicio construcție nu va pleca dezamăgită ori prost îmbăcată în lumini!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...